Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/06/2003 


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►HOW TO►ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ AV►EΙΣΟΔΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΙ ΕΙΚΟΝΑΣ...

AV BLOG 

SITE MAP

 
 
  Eίσοδοι και έξοδοι εικόνας
Με μία πρώτη ματιά θα αναγνωρίσετε τις γραμμές των οπτικών σημάτων από το κίτρινο χρώμα των αντίστοιχων βυσμάτων. Για να είμαστε ακριβείς βέβαια, αυτό ισχύει μόνο για τις γραμμές σύνθετου σήματος, που είναι οι βασικές είδοδοι και έξοδοι που θα συναντήσετε στην επιφάνεια συνδέσεων εικόνας ενός ραδιοενισχυτή. 

Τα βασικά...  Tμήμα εισόδων/εξόδων audio  Επεξεργασία σημάτων ήχου
Τμήμα εισόδων/εξόδων video  Η δρομολόγηση των σημάτων
Το bass management  To user interface  Περί αποκωδικοποιητών
Small FAQ

 

ΚΟΡΥΦΗ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η σύνδεση των πηγών εικόνας περιλαμβάνει τις τυπικές εισόδους των αναλογικών σημάτων ήχου καθώς και μία σειρά από επιλογές για τα σήματα video.  Στην συγεκριμένη περίπτωση, έχουμε εισόδους composite και εισόδους S-Video.  Για τις συσκευές με δυνατότητα εγγραφής υπάρχουν διαθέσιμες και αντίστοιχες έξοδοι.

Φυσικά, το ότι είναι οι πλέον διαδεδομένες, δεν εξασφαλίζει στις εισόδους/εξόδους composite, όπως λέγονται, το ότι είναι και οι καλύτερες.  Το αντίθετο μάλιστα.  Ο ραδιοενισχυτής που σέβεται τον εαυτό του, περιλαμβάνει τουλάχιστον μία είσοδο συνιστωσών (component, Υ/Cb/Cr που διακρίνονται για την κωδικοποίηση των βυσμάτων τους με πράσινο, μπλέ και κόκκινο αντίστοιχα, συνήθως) καθώς και μία αντίστοιχη έξοδο. Επίσης, περιλαμβάνει μία ομάδα εισόδων και εξόδων S-Video (o τύπος σήματος που αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τα video S-VHS και υλοποιήται με ένα τετραπολικό βύσμα mini-DIN). Σε όλες αυτές τις εισόδους μπορείτε να συνδέσετε τις αντίστοιχες εξόδους των πηγών οπτικού σήματος που διαθέτετε ενώ στις εξόδους, μπορείτε να συνδέσετε το σύστημα προβολής σας (τηλεόραση, προβολέα ή μόνιτορ) ή την είσοδο εγγραφής του video, του camcorder ή (τώρα πλέον) του DVD Recorder σας. Το ποιόν τύπο της εισόδου πρέπει να χρησιμοποιήσετε καθώς και το γιατί πρέπει να περάσετε το σήμα μέσα από τον ενισχυτή, είναι ερωτήματα που απαντώνται στο Small FAQ.

Επειδή η ψηφιοποίηση του σήματος στα DVD γίνεται με βάση τις χρωματοδιαφορές, o ενισχυτής που σέβεται τον εαυτό του έχει τουλάχιστον μία αντίστοιχη είσοδο.  Την ξεχωρίζετε από το γεγονός ότι περιλαμβάνει τρία βύσματα (cinch ή BNC) για τις τρείς συνιστώσες Y, Cr/Pr και Cb/Pb αντίστοιχα.  ΜΗΝ μπερδεύετε αυτό το είδος εισόδου με την RGB η οποία είναι επίσης είσοδος συνιστωσών αλλά χρωματικών. Στην συγκεκριμένη φωτό υπάρχουν δύο είσοδοι (DVD και VCR) και μία έξοδος (για την προβολή)

ΚΟΡΥΦΗ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Τα βασικά... Tι είναι ένας ενισχυτής AV;
Tμήμα εισόδων/εξόδων audio Πολλά βύσματα βρε παιδί μου...

Επεξεργασία σημάτων ήχου  Ποιός φοβάται το DSP;

Η δρομολόγηση των σημάτων To μυστηριώδες routing...
Το bass management Μήπως έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει το Bass management;
To user interface  Κοινώς, τα... κουμπιά.
Περί αποκωδικοποιητών  Dolby Digital, DTS, THX και λοιπά...
Small FAQ Οποιος ρωτάει μαθαίνει...


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2003
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr