Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/01/2021

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

11-14 Ιανουαρίου 2021| Worldwide

CES 2021 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα SmartEarrings της Peripherii είναι ένα ενδιαφέρον αξεσουάρ που μετατρέπει κάτι πληκτικό (και ενίοτε συζητήσιμης αισθητικής) καθημερινό εξάρτημα σε μοδάτη... δήλωση. Οι ίδιες κάψες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικά σκουλαρίκια και δίνουν ασύρματη πρόσβαση σε μουσική, φωνητική επικοινωνία και σύνδεση με ψηφιακούς βοηθούς.

Μια νέα, άγνωστη σε εμάς, εταιρία, η Perlisten Audio παρουσίασε το κορυφαίο της ηχείο S7t, μια τετράδρομη σχεδίαση δαπέδου με συστοιχία τριών τουίτερ βηρυλλίου που επιτρέπει τον έλεγχο της κατευθυντικότητας και τέσσερα μιντ/γούφερ. Είναι πιστοποιημένο κατά THX Dominus (το κορυφαίο επίπεδο για τον οικιακό χώρο).

Ο κορυφαίος ραδιοενισχυτής AV της Pioneer είναι ο VSX-LX505, με 7.2.2 κανάλια και ισχύ 120W/κανάλι σε στερεοφωνική λειτουργία. Υποστηρίζει σήματα 8K μέσω HDMI 2.1 και περιλαμβάνει τον αλγόριθμο Dirac Live.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η εφετινή “υπερβολή” στον χώρο της τηλεόρασης ονομάζεται Samsung MicroLED TV και θα είναι διαθέσιμη σε διαγώνιους 110, 99 και 88 ιντσών, με το κορυφαίο μοντέλο να στοιχίζει αρκετά πάνω από τα 150.000 δολάρια. Το μεγάλο της μέγεθος, επιτρέπει την άνετη παρακολούθηση μέχρι τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων ταυτόχρονα.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων με τεχνολογία QLED της Samsung ονομάζεται “Neo” και υπόσχεται ακόμη καλύτερη απόδοση σε σχέση με τις σειρές των προηγούμενων ετών. Θα περιλαμβάνει μοντέλα με δυνατότητα προβολής 4Κ και 8Κ και αναβαθμισμένο scaler.

Η ίδια εταιρία, τέλος, παρουσίασε ένα οικολογικό τηλεχειριστήριο, το Solar Cell Remote. Ο οικολογικός του χαρακτήρας έγκειται, καταρχήν, στην δυνατότητα φόρτισης από φυσικό και τεχνητό φως (κάτι που μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 99 εκατομμύρια μπαταρίες τα επόμενα 7 χρόνια, λέει η εταιρία) αλλά και στα ανακυκλωμένα πλαστικά που χρησιμοποιεί.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα καινούρια in-ear της Sennheiser ονομάζονται IE300 και είναι αυτό που περιμένει κανείς από την συγκεκριμένη εταιρία. Δίνουν έμφαση στην ποιότητα του ήχου (με μια νέα έκδοση του διαφράγματος XWB), δεν είναι ασύρματα και δεν διαθέτουν κάποια τεχνολογία ANC. Για όσους αναζητούν, κυρίως, την ποιότητα...

Αντιθέτως, η Shure εκμεταλλεύεται την εμπειρία και την φήμη της στον χώρο του επαγγελματικού ήχου για να προσφέρει το Aonic 50, ένα ασύρματο over-ear ακουστικό με ελεγχόμενο σύστημα καταστολής εξωτερικών θορύβων.

Η κορυφαία σειρά τηλεοράσεων με τεχνολογία OLED της Sony είναι η A90J η οποία ανήκει στην οικογένεια “XR”, καθώς θα χρησιμοποιεί τον ομώνυμο επεξεργαστή. Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε διαγώνιους 55, 65 και 83 ιντσών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Sony παρουσίασε, επίσης, δύο νέα υψηλού επιπέδου smart ηχεία, το SRS-RA5000 και το SRS-RA3000. Και τα δύο ηχεία είναι συμβατά με την τεχνολογία immersive 360 Reality Audio, την οποία η εταιρία “σπρώχνει” με ιδιαίτερο ζήλο, με το κορυφαίο μοντέλο να διαθέτει τρία μεγάφωνα και πιστοποίηση Hi-Res Audio.

H Soul Electronics παρουσίασε τα ασύρματα ακουστικά Blade τα οποία έχουν αισθητήρες για την παρακολούθηση βασικών μεγεθών του χρήστη κατά την διάρκεια της προπόνησης, ώστε αυτός να μπορεί να βελτιωθεί. Παράλληλα, η εταιρία επέδειξε την τελευταία έκδοση του app της (Soulfit) που υποστηρίζει τις λειτουργίες αυτές.

Η SVS δεν είχε κάποια νέα ανακοίνωση στην εφετινή CES, μας “υπενθύμισε” ωστόσο μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προϊόντα, όπως το κορυφαίο της τρίδρομο ηχείο δαπέδου Prime Pinnacle...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

...το ψηφιακό hub/ενισχυτή Prime Wireless Soundbase, με δυνατότητα streaming μέσω Play-Fi και ισχύ 2x150W...

...και, εννοείται, την δημοφιλή σειρά υπογούφερ 3000 (με μονάδα 13 ιντσών και τον ενισχυτή Sledge 800W.

Στα περιθώρια της έκθεσης, η TCL ανακοίνωσε ότι το 2021 οι νέες smart tv της θα τρέχουν το νέο λειτουργικό Google TV, το οποίο έχει καλύτερο user interface σε σχέση με το κλασικό Android TV.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης νέα σειρά τηλεοράσεων, η οποία θα ονομάζεται OD Zero και θα βασίζεται σε τεχνολογία miniLED. Τα μεγάλα μοντέλα με διαγώνιους 65, 75 και 85 ιντσών θα υποστηρίζουν ανάλυση 8Κ, ενώ θα υπάρχουν και περισσότερο οικονομικές επιλογές, στις 55 και 65 ίντσες με δυνατότητα προβολής “μόνο” 4Κ.

Η Viewsonic, γνωστή για τις οικονομικές της προτάσεις, επέδειξε τον (ήδη γνωστό) προβολέα PX701HD, μια συσκευή με δυνατότητες προβολής 1080p, μεγάλη διάρκεια ζωής της φωτεινής πηγής, καλή ποιότητα και λογική τιμή.

Το SoundSend είναι η πρώτη συσκευή της WiSA και είναι το hardware που χρειάζεται κάποιος για να streamάρει πολυκαναλικό ήχο (μέχρι οκτώ κανάλια) υψηλής ανάλυσης (μέχρι 24/96) σε ασύρματα ηχεία που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τεχνολογία.