Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/01/2021

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

11-14 Ιανουαρίου 2021| Worldwide

CES 2021 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Αργά ή γρήγορα, το 3d printing θα έφθανε και στον χώρο της μουσικής. Η 3D Music επέδειξε τα βιολιά της, τα οποία κατασκευάζονται από συνθετικό υλικό με αυτή την μέθοδο.

Η Beyerdynamic παρουσίασε την τρίτη κατά σειρά εκδοχή του T1. Το T1 3rg Generation είναι μια κλειστού τύπου σχεδίαση η οποία είναι, σύμφωνα με την εταιρία αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το επόμενο βήμα στην σειρά Edge της Cambridge Audio είναι οι “M”. Πρόκειται για την μονομπλόκ έκδοση του κορυφαίου τελικού ενισχυτή των Βρετανών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία επέδειξε και το νέο ασύρματο Melomania Touch. Βασίζεται στην εμπειρία της Cambridge από το Melomania 1, αλλά απευθύνεται στους απαιτητικούς ακροατές, καθώς διαθέτει ενισχυτικό στάδιο βασισμένο στην τεχνολογία της σειράς CX.

Το νέο sound bar Home 550 της Denon είναι συμβατό με Dolby Atmos/Denon 3D, προσφέρει αυξημένες δυνατότητες streaming και μπορεί να ενσωματωθεί στο οικοσύστημα των συσκευών HEOS.

Τα A-3 της Earin είναι πραγματικά μικρά, ασύρματα in-ear, ανοικτού τύπου, τα οποία υποστηρίζουν AAC/aptX και είναι ανθεκτικά στην υγρασία.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το S3000Pro είναι ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση ασύρματο ηχείο από την Edifier. Υποστηρίζεται από Bluetooth v5.0, είναι συμβατό με aptX HD και δεν απαιτεί σύνδεση master/slave μεταξύ των ηχείων του ζεύγους.

Η ίδια εταιρία παρουσίασε μια νέα έκδοση των ασύρματων TWS NB η οποία ονομάζεται, απλώς, TWS NB2. Τα νέα in-ear είναι true wireless, ενσωματώνουν το ANC της Edifier, βασίζονται σε μονάδες με διαφράγματα από γραφένιο και υποστηρίζονται από Bluetooth v.5.

Η σειρά Onyx Studio της Harman/Kardon απέκτησε ένα νέο μέλος, το “7”. Το νέο ηχείο Bluetooth χρησιμοποιεί δύο τουίτερ ίντσας, για να δημιουργεί στερεοφωνική εικόνα και διαθέτει αυτονομία που φθάνει τις 8 ώρες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Hisense επέδειξε την κορυφαία συσκευή της για το 2021, με δυνατότητα προβολής 8K, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε διαγώνιους 65, 75 και 85 ίντσες. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της είναι το upscaler το οποίο βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη ώστε να βελτιστοποιεί το τελικό αποτέλεσμα.

Η ίδια εταιρία, πιστή στην τεχνολογία προβολής με laser, επέδειξε την νέα σειρά τηλεοράσεων που βασίζονται σε αυτήν η οποία ονομάζεται TriChroma. Θα είναι διαθέσιμες σε διαστάσεις από 75 μέχρι 100 ίντσες.

Το νέο soundbar της JBL ονομάζεται Bar 5.0 και βασίζεται στη νέα τεχνολογία Multibeam της εταιρίας. Είναι συμβατό με Dolby Atmos και διαθέτει τέσσερις παθητικούς ακτινοβολητές ώστε να μην απαιτεί υπογούφερ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία παρουσίασε την επετειακή έκδοση (της πρόσφατης επανέκδοσης) του θρυλικού τρίδρομου L100, η οποία ονομάζεται L100 Classic 75. Είναι περιορισμένης έκδοσης και θα κατασκευαστούν 750 ζευγάρια, οπότε όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να σπεύσει!

Μιλώντας για classic, η JBL παρουσίασε και τον JA750 έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή ο οποίος παραπέμπει στις ένδοξες ημέρες των SA600 και SA660. Φυσικά είναι προσαρμοσμένος στο σήμερα, περιλαμβάνοντας στάδιο ισχύος τάξης G, DAC, ισοσταθμιστή Dirac και προενισχυτή phono.

Το Tour One είναι ένα ασύρματο ακουστικό over-ear με ANC και έξυπνο τρόπο ασύρματης λειτουργίας η οποία προσαρμόζεται στο περιεχόμενο, περιλαμβάνοντας modes για ακρόαση μουσικής, παρακολούθηση βίντεο και καθημερινή χρήση. Η αυτονομία του φθάνει τις 50 ώρες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ανάμεσα στα προϊόντα που επέδειξε η Kimber ήταν και το Carbon Phono, ένα καλώδιο ειδικά σχεδιασμένο για σύνδεση κεφαλών με τον προενισχυτή phono. Όπως θα περίμενε κανείς, το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάζεται έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται από χαμηλή χωρητικότητα και καλή συμπεριφορά σε θέματα εξωτερικών θορύβων.

Το Workflow Station της Kingston είναι ένα περιφερειακό που θα βρουν χρήσιμο όσοι διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης. Είναι σχεδιασμένο ώστε να δέχεται, ως αρθρώματα, διαφορετικούς readers, ώστε να προσαρμόζεται στα μέσα που διαθέτει ο χρήστης. Συνολικά, μπορεί να υποστηρίξει μέχρι τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες ταυτόχρονα.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων με τεχνολογία OLED της LG ονομάζεται Evo. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες θα βασίζεται σε ένα νέο πάνελ με μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Για τους φίλους της τεχνολογίας LCD, η εταιρία επιφύλαξε, επίσης, μια νέα σειρά από συσκευές η οποία θα ονομάζεται QNED. Η νέα σειρά θα είναι η κορυφαία για συσκευές LCD το 2021 και, σύμφωνα με την LG συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας NanoCell με αυτά των κβαντικών κουκίδων.

Το QP5 Eclair είναι ένα πραγματικά μικρό soundbar της LG, το οποίο, ωστόσο, έχει αρχιτεκτονική 3.1.2, υποστηρίζει, με άλλα λόγια και Dolby Atmos/DTS:X. Επειδή η φωτογραφίες το αδικούν, μιλάμε για μια κατασκευή λίγο μικρότερη από 30 εκατοστά, με πέντε μεγάφωνα!

Επειδή μια smart TV είναι τόσο έξυπνη, όσο το λειτουργικό της, η LG ασχολείται συνεχώς με το webOS, το οποίο υποστηρίζει όλες τις συσκευές της. Στην CES παρουσιάστηκε η έκδοση 6.0, η οποία έχει νέο user interface και υποστηρίζει νέο τηλεχειριστήριο. Η συμβατότητα με Amazon Alexa και Google Assistant είναι, φυσικά, must.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο νέος κορυφαίος ραδιοενισχυτής AV της Onkyo ονομάζεται TX-RZ50. Είναι μια συσκευή 7.2.2 με ισχύ 120W/κανάλι σε stereo, η οποία υποστηρίζει διαχείριση σημάτων 8K και τρέχει τον αλγόριθμο αντιστάθμισης Dirac Live.

Η JZ2000 είναι η κορυφαία OLED της Panasonic για τ ο 2021. Θα είναι διαθέσιμη σε 55 και 65 ίντσες, υποστηρίζει HDMI 2.1/VRR και είναι, σύμφωνα με την εταιρία, ιδανική για παρακολούθηση ταινιών και για παιχνίδια. Η τηλεόραση βασίζεται σε νέο επεξεργαστή, βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη και δίνει έμφαση στον καλό ήχο.

“Proof of Concept” με την συμμετοχή Panasonic, Klipsch και Dolby Atmos για το περιβάλλον του αυτοκινήτου. Εκεί που οι χοάνες συναντούν τα κανάλι ύψους, για να δημιουργήσουν μια immersive αίσθηση. O χώρος του αυτοκινήτου δεν είναι πολύ φιλικός με όλα αυτά, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στα... ονόματα.