Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/10/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: SA-CD PLAYER/ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ MAGNATA MCD 850/MA 800...

SITE MAP


REVIEW

SA-CD PLAYER/ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Magnat MCD 850/MA 800

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το MCD 850 αποδείχθηκε ένα καλοσχεδιασμένο  για την κατηγορία player και αυτό φαίνεται στις μετρήσεις του. Τα σήματα χαμηλής στάθμης (-60dBFS) αποδόθηκαν αρκετά καθαρά με υπαρκτό, αλλά στα πλαίσια του αναμενόμενου, θόρυβο, υποδηλώνοντας μια σχεδίαση με καλή δυνατότητα απόδοσης στις χαμηλές στάθμες. Το διάγραμμα παραμόρφωσης ακολουθεί την γνωστή, ομαλά ανοδική, πορεία με το σύνολο αρμονικής παραμόρφωσης και θορύβου να φτάνει το 1% σε στάθμες κάτω των 50dBFS. Οι μετρήσεις, πάντως, έδειξαν μια τάση της συσκευής για υψηλότερες παραμορφώσεις αυξανόμενης της συχνότητας, όπως φαίνεται από το διάγραμμα με θεμελιώδη συχνότητα τα 10kHz το οποίο κινείται σε ελαφρώς υψηλότερες τιμές (έχει όμως την ίδια γενική συμπεριφορά).

Αναπαραγωγή ημιτόνου 1kHz, -60dBFS, με dithering Αναπαραγωγή τετραγωνικού σήματος 1kHz, -60dBFS, με dithering

Αναπαραγωγή παλμού, -60dBFS, με dithering thd+N σε συνάρτηση με την στάθμη (1kHz)
Η απόκριση συχνότητας είναι πρακτικά επίπεδη στο φάσμα και οι διαφορές μεταξύ των δύο καναλιών ανάξιες λόγου. Οι στατικά μετρημένες παραμορφώσεις είναι επίσης χαμηλές. Η ολική αρμονική έφτασε το 0.005% (με αναφορά το 1kHz/0dBFS) και η παραμόρφωση ενδοδιαμόρφωσης (SMPTE, 60Hz/1kHz, 0dBFS) το 0.002%.

thd+N σε συνάρτηση με την στάθμη (10kHz) Απόκριση συχνότητας και για τα δύο κανάλια. Στάθμη αναφοράς 1kHz 0dBFS

Φάσμα αρμονικών για σήμα 1kHz 0dBFS Απόκριση συχνότητας και για τα δύο κανάλια. Στάθμη αναφοράς: 1Wrms/8Ω
Η απόκριση του MA 800 (με αναφορά το 1W/8Ω) είναι πρακτικά επίπεδη στο φάσμα με ομαλή αποκοπή κάτω από τα 10Hz και μια συστηματική, αλλά εξαιρετικά μικρή βύθιση μετά τα 3kHz η οποία είναι της τάξης των δεκάτων του dB. Επειδή η ισχύς αναφοράς είναι, εδώ, μικρή, έχω την υπόνοια ότι πρόκειται για σχεδιαστική επιλογή, αν και τόσο μικρή πτώση δεν θα πρέπει να γίνεται εύκολα ακουστή. Η ομοιότητα μεταξύ των καναλιών είναι καλή, μικρότερη των 0.5dB. Παρόμοια είναι η συμπεριφορά του κυκλώματος και σε μεσαία ισχύ (20W/8Ω). H αρμονική παραμόρφωση και ο θόρυβος του ενισχυτή είναι σταθερός στο φάσμα και κινείται σε χαμηλά επίπεδα (περί το 0.05%).

thd+N σε συνάρτηση με την συχνότητα. Έξοδος: 1Wrms/8Ω thd+N σε συνάρτηση με την ισχύ εξόδου. Φορτίο 8Ω

thd+N σε συνάρτηση με την ισχύ εξόδου. Φορτίο 4Ω Φάσμα αρμονικών για σήμα 1kHz, 10Wrms/8Ω.
Τα διαγράμματα παραμόρφωσης σε συνάρτηση με την ισχύ εξόδου επιβεβαιώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή. Με φορτίο 8Ω οι πρώτες υποψίες υπερφόρτωσης εμφανίζονται στα 50W και με παραμόρφωση 1% ο ενισχυτής αποδίδει ακριβώς 75W. Με φορτίο 4Ω η υπερφόρτωση εμφανίζεται στα 95W περίπου και στο όριο του 1% η ισχύς έχει ξεπεράσει τα 110W. Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ενισχυτή μέσης ισχύος ο οποίος, πάντως, έχει αρκετό νεύρο για την κατηγορία του. Στο φάσμα της αρμονικής παραμόρφωσης (με αναφορά την στάθμη εξόδου σε ισχύ 10Wrms/8Ω) φαίνεται μια ισχυρή δεύτερη αρμονική με τις υπόλοιπες να βαίνουν μειούμενες, σχεδόν όπως προβλέπεται από τη θεωρία. Θα μπορούσε ίσως να αποδώσει την συμπεριφορά αυτή στο στάδιο με τις λυχνίες, άλλωστε παρόμοια συμπεριφορά φάνηκε και στο αντίστοιχο διάγραμμα του MCD 850. Ο θόρυβος του ενισχυτή μετρήθηκε στα 99dBA (με αναφορά την στάθμη εξόδου σε ισχύ 75W/8Ω) και η παραμόρφωση ενδοδιαμόρφωσης (SMPTE, 60Ηz/7kHz) στο 0.016% (με αναφορά την στάθμη εξόδου σε ισχύ 10Wrms/8Ω).

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr