Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/02/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS:  ΕΝΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ...

SITE MAP


REVIEW

GROUP TEST: 11 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Συμπεράσματα
Εισαγωγή > Η διαδικασία της δοκιμής > Advance Acoustic MAP-800 > Cambridge Audio Azur 840A V2.0 > Harman/Kardon HK990 > Leema Acoustics Pulse > Magnat MA800 > NAD C375BEE > Naim Audio Nait XS > Onkyo A-9755 > Red Wine Audio Signature 30.2 > Sony STR-DA1500 ES > XTZ Class A100D3 > Συμπεράσματα > Πίνακες Τεχνικών Χαρακτηριστικών και Μετρήσεων

Με κάτι λιγότερο από 1800 ευρώ να χωρίζουν τον ακριβότερο από τον φθηνότερο ενισχυτή της δοκιμής αυτής, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ καλή φωτογραφία της αγοράς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να διακρίνουμε τρεις κατηγορίες με βάση το κόστος: Τις συσκευές που κινούνται κάτω από τα 1.000 ευρώ, τις συσκευές μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ και τις συσκευές με τιμή πάνω από 1.500 ευρώ.
Στις δύο ακραίες κατηγορίες οι επιλογές δεν είναι τόσο δύσκολες:
Αν θέλετε το απολύτως φθηνότερο, ο Sony STR-DA1500ES είναι μια επιλογή που αξίζει κάθε ευρώ που θα δαπανήσετε, προσφέροντας μια καλή βάση για ένα αρχικό σύστημα, υπολείπεται όμως με audiophile κριτήρια από τον XTZ Class A 100 D3 ο οποίος προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, σημαντικές δυνατότητες και σκανδαλωδώς χαμηλή τιμή η οποία μας επιτρέπει να τον θεωρήσουμε ως την αποκάλυψη της δοκιμής.
Για όσους αναζητούν μεγάλη ισχύ, ο Advance Acoustic MAP-800 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή διαθέτοντας επαρκείς ευκολίες και μεγάλες δυνατότητες οδήγησης. Η τιμή του, στα 2.000 ευρώ, ανοίγει πάντως την πόρτα σε δύο πολύ σοβαρούς διεκδικητές από την χαμηλότερη κατηγορία τιμής, καθώς ο Harman/Kardon HK990 είναι ελάχιστα ισχυρότερος αλλά περιλαμβάνει ένα πλήρες ψηφιακό πακέτο μαζί με ισοσταθμιστή ακουστικής χώρου και ο NAD υπολείπεται, επίσης ελάχιστα, σε ισχύ είναι όμως σημαντικά φθηνότερος. Η θέση των Γάλλων, εν προκειμένω, δεν είναι καθόλου εύκολη. Στην υψηλή κατηγορία συναντούμε επίσης τον Naim Audio Nait XS, έναν ενισχυτή με χαμηλή ισχύ αλλά πολύ καλό ήχο και -χωρίς αμφιβολία- μεγάλο όνομα πίσω του, καθώς και τον ιδιοσυγκρασιακό Red Wine Audio Signature 30.2. Και οι δύο αυτοί απευθύνονται σε ένα κοινό με προχωρημένες απόψεις για τον ήχο και αντίστοιχες απαιτήσεις. O Naim Audio Nait XS μπορεί να αποτελέσει την βάση ενός καλοστημένου μικρού συστήματος (σε μικρό χώρο) προσφέροντας πλήρεις δυνατότητες σύνδεσης και επέκτασης, ο δε Red Wine Audio Signature 30.2 είναι μια επιτυχημένη μελέτη για το πώς μπορεί να στηθεί ένα μινιμαλιστικό, audiophile σύστημα γύρω από ένα διακοπτικό στάδιο.
Στην μεσαία κατηγορία τιμής, μέσα σε 500 μόλις ευρώ συνωστίζονται έξι από τις ένδεκα συσκευές της δοκιμής οι περισσότερες προερχόμενες από ηχηρά ονόματα. Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά και θα πρέπει να κάνετε έναν λεπτομερή κατάλογο με τις ανάγκες σας (και πιθανόν με τις παραξενιές σας).
Αν αναζητάτε την καλύτερη δυνατή επένδυση των χρημάτων σας τότε θα πρέπει να διαλέξετε κάποιον μεταξύ του Cambridge Audio Azur 840A V2.0 και του NAD C 375ΒΕΕ. H διαφορά στην τιμή τους είναι μικρότερη ενός καφέ και προσφέρουν πραγματικά πολύ καλό ήχο, σημαντικές δυνατότητες οδήγησης και πλήρη πακέτα ευκολιών. Ηχητικά, μου άρεσε περισσότερο ο Cambridge Audio ως πιο ακριβής αλλά -για να είμαι ειλικρινής- θα γλυκοκοίταζα και τον NAD ο οποίος αποδίδει περισσότερη ισχύ. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η σειρά είναι αυτή: Πρώτα ο 840A και, σε περίπτωση που τα ηχεία ή ο χώρος απαιτούν κάτι περισσότερο, ο C 375BEE.
Αν κινείστε σε αυτή την κατηγορία σκεφτείτε πολύ σοβαρά τον HK990 της Harman/Kardon. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή συσκευή τόσο από την άποψη των δυνατοτήτων οδήγησης (είναι, άλλωστε, ο ισχυρότερος) όσο και από την άποψη των παρεχομένων, με ένα καλοστημένο DSP το οποίο προσφέρει και διόρθωση της ακουστικής. Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν φτάνει την ηχητική ποιότητα των Cambridge Audio και NAD αλλά σε έναν συγκεκριμένο χώρο και με δύο υπογούφερ ψηφιακά ελεγχόμενα, η ζυγαριά δεν αποκλείεται να γείρει υπέρ του. Αν έχετε τέτοιες φιλοδοξίες και δυνατότητες, τα 1.500 ευρώ φαντάζουν πραγματικά ως ευκαιρία!
O Leema Acoustics Pulse απευθύνεται σε όσους θέλουν έναν μικρό αλλά πολύ φροντισμένο ενισχυτή με καλή τιμή, όλες τις απαραίτητες δυνατότητες και πολύ καλό ήχο. Αποτέλεσε, μαζί με τον ΧΤΖ, την έκπληξη της δοκιμής αυτής και προτείνω να τον ακούσετε προσεκτικά αν έχετε μικρό χώρο και μπορείτε να βρείτε ένα καλής ποιότητας σχετικώς ευαίσθητο και εύκολο στην οδήγησή του ηχείο. Θα σας καταπλήξει, ιδιαίτερα με το χαμηλό του! O Μagnat MΑ 800 είναι άμεσος ανταγωνιστής του Leema (τους χωρίζουν λιγότερα από 100 ευρώ). Ηχητικά, μου άρεσε περισσότερο ο Pulse, κυρίως λόγω των πολύ καλών χαμηλών συχνοτήτων του. Αν θέλετε να μπείτε στον χώρο της λυχνίας, ο Magnat είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.
Άφησα για το τέλος τον Onkyo Α-9755. Είναι ο φθηνότερος από τους ενισχυτές της μεσαίας κατηγορίας και έχει σημαντικές δυνατότητες οδήγησης. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ο ηχητικός του χαρακτήρας ο οποίος επιβάλει τον ταίριασμα με κάποιο ηχείο που να μπορεί να λειτουργήσει σωστά μαζί του. Αξίζει, σίγουρα τον κόπο να προσπαθήσετε, αλλά ο XTZ με ισχύ χαμηλότερη κατά 30W αλλά πολύ περισσότερες δυνατότητες, στοιχίζει σχεδόν 400 ευρώ λιγότερα!

Advance Acoustic MAP-800

Cambridge Audio 840A V2.0

Harman/Kardon HK990

Leema Acoustics Pulse

Magnat MA800

NAD C375BEE

Naim Audio Nait XS

Onkyo A-9755

Red Wine Audio Signature 30.2

Sony STR-DA1500 ES

XTZ Class A100D3

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr