Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/06/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΚΕΦΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΗΝΙΟΥ EMT STUDIOTECHNIK JUBILEE JSD 6...


REVIEW

ΚΕΦΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΗΝΙΟΥ

EMT Studiotechnik JSD 6

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η JSD 6 είναι μια κεφαλή με αρκετά μεγάλο μέγεθος, η οποία χρησιμοποιεί κέλυφος από αλουμίνιο υψηλής καθαρότητας που αφήνει ακάλυπτη τη γεννήτρια στο κάτω μέρος. Θα μπορούσε να την πει κανείς και “ημίγυμνη” υπό την έννοια ότι δεν είναι εντελώς κλειστή, αλλά ούτε και πλήρως εκτεθειμένη. Χρησιμοποιεί γεννήτρια κινητού πηνίου και η ευαισθησία της βρίσκεται οριακά στο να την τοποθετήσει στην περιοχή των υψηλοέξοδων κεφαλών με 1mV (1kHz 5cm/S).
H ακίδα είναι διαμάντι κοπής Super Fineline τοποθετημένο σε ένα στέλεχος από βόριο. Η EMT έχει επιλέξει την συνηθισμένη, πλέον, τακτική του στελέχους που προεξέχει από το κέλυφος, κάτι που εξασφαλίζει ευκολία στη ρύθμιση και στον καθαρισμό της ακίδας, εγκυμονεί όμως κινδύνους καθώς το αφήνει εκτεθειμένο (και η εταιρία δεν προσφέρει κάποιο προστατευτικό). Ωστόσο, η εμπειρία της EMT από τον χώρο του broadcasting φαίνεται στις λεπτομέρειες: Μια μικρή προεξοχή προστατεύει την ακίδα από τυχαίες επαφές και, ταυτόχρονα, δείχνει εύκολα που βρίσκεται όταν την τοποθετείς στον δίσκο.
Η κεφαλή είναι ημι-ανοικτού τύπου, καθώς το κέλυφος αφήνει το κάτω μέρος της γεννήτριας ακάλυπτο.
Η JSD 6 διαθέτει επίχρυσες ακίδες για την σύνδεσή της με τα καλώδια του βραχίονα. Η βίδες που φαίνονται χρησιμοποιούνται για την σωστή ευθυγράμμιση του μαγνητικού πεδίου κατά την κατασκευή.
Η κεφαλή ζυγίζει 11 περίπου γραμμάρια και έχει ενδοτικότητα 15μm/mΝ χαρακτηριστικά που την κάνουν κατάλληλη για βραχίονες με ενεργό μάζα γύρω από τα 15gr (για συχνότητες συντονισμού μεταξύ 8 και 12Hz. Ο κατασκευαστής δίνει απόκριση συχνότητας 20Hz-30kHz και προτείνει φόρτιση με αντίσταση ίση ή μεγαλύτερη των 100Ω.
Η πολύ καλής ποιότητας ξύλινη συσκευασία περιλαμβάνει τρία σετ από βίδες άλλεν με διαφορετικά μήκη και το κατάλληλο κλειδί.
Ένα σημείο που θέλει προσοχή: Το κέλυφος είναι κοχλιοτομημένο (έχει τις σπείρες διαμορφωμένες) και “τυφλό”: Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε βίδες με το σωστό μήκος! Ευτυχώς η εταιρία δίνει τρία σετ.
Το στέλεχος από βόριο προεκτείνεται έξω από το κέλυφος της κεφαλής. Μια μικρή τριγωνική προεξοχή προστατεύει την ακίδα και δείχνει ξεκάθαρα τη θέση της πάνω στο δίσκο.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr