Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: 31/12/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...

SITE MAP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 
Ενισχυτές Reference από την Genesis, Τα προϊόντα της Geneva στην Ελληνική αγορά, H ιστορία ενός μύθου: Η Thorens μέσα από ένα βιβλίο..., Διαδικτυακά ραδιόφωνα (και όχι μόνο) από την DenonΠροεόρτια CES 2008: Best of Innovations Awards, Τα προϊόντα της Trends Audio στην ελληνική αγορά, Opus No5: Ο νέος κορυφαίος music server της Οlive, Marantz PM6002: Ο budget ολοκληρωμένος επιστρέφει!  H Sony βάζει στην αγορά την πρώτη τηλεόραση OLED! EL 150 SLP και SIA2 150: Δύο νέα προϊόντα από την ATC, Η Harmony της Shelter στην ελληνική αγορά, Revolution Signature: Νέα σειρά ηχείων από την TannoyConductor: O νέος προενισχυτής της Audiovalve, Νέα μοντέλα ηχείων από την Waterfall Audio, Τα προϊόντα της Original στην ελληνική αγορά, Η Cambridge Audio εξελίσσει την σειρά Azur...Τρίτη γενιά Status από την Roister, RV1, MC1: Νέες συσκευές από την Magnat, Αφίξεις νέων προενισχυτών της McIntosh, Έρχεται ο πρώτος ολοκληρωμένος του Pass! Peak Consult “The Dragon” - Οι πρώτες φωτό!, Η Νaim Audio παρουσίασε τα νέα “Πεντάρια”, Martin Logan Purity: Πλήρως ενεργό και ηλεκτροστατικό..., RX-Z11: Έρχεται ο νέος κορυφαίος YamahaΕφθασε στην Ελληνική αγορά η νέα σειρά της Parasound, Τα προιόντα της EMT στην Ελληνική αγορά..., Καλώδια για συνδέσεις υψηλής ποιότητας από την Sony, Tί ακριβώς είναι το MDDPC; Οι συσκευές του Abrahamsen στην Ελληνική αγορά, Νέα σειρά συσκευών από την Musical Fidelity, Έφθασε η σειρά MJ της Monrio, Η Panasonic παρουσίασε BD player “επόμενης γενιάς”Έρχονται τα πολυκαναλικά της σειράς YBA “Y”, Τα ηχεία της Rockport στην Ελληνική αγορά, DL DVD εσείς; Vinyldisc εμείς..., Τα προϊόντα της Tidal στην Ελληνική αγοράΗ Ascendo στην Ελληνική αγορά, Esoteric SA-60: Mόνο για ήχο..., “Σκέτο” CD player από την Bryston, Τα προϊόντα της Loewe στην ελληνική αγορά865: Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Boulder, Marantz CD6002: Παλιά μου τέχνη..., To πρώτο Blu-ray player της Daewoo..., Στις 12 Οκτωβρίου η νέα έκδοση του PS3 στην αγοράΈρχονται νέα προϊόντα από την Advance Acoustic, Τα προϊόντα των Merrill-Scillia στην Ελληνική αγορά, To νέο BD player της Philips, Κορυφαία οθόνη plasma από την RuncoPalladium P-39F: Η νέα ναυαρχίδα της Klipsch, Η EBU τίμησε τον Takashi Fujio, Ηλεκτροστατικό ηχείο για τοίχο από την Martin Logan, HD VMD: Η NME επιμένει, τώρα, και στην Ευρώπη...Νέος μετατροπέας D/A από την Weiss, Νέος προενισχυτής Parasound στην σειρά New Classic, Επεξεργαστές surround από την Burmester, Οι μουσικοί server της Escient στην ελληνική αγορά, Το Sedley της Sonneteer απέκτησε USB, Η Perreaux παρουσίασε το SXCD, Β&W Zeppelin: Για τους αδιόρθωτους iPodάδες..., Νέος κορυφαίος προβολέας από την PanasonicPhilips Aurea: Το Ambilight γίνεται Active Frame!, Τα προϊόντα της SRA στην Ελλάδα, H Nordmende επιστρέφει στην ελληνική αγορά, Nέα κορυφαία σειρά ηχείων από την PSB
AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ, AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2007 (DOWNLOADABLE PDF), AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2006 (DOWNLOADABLE PDF),  AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2005 (DOWNLOADABLE PDF),  AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2004 (DOWNLOADABLE PDF), AΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2003 (DOWNLOADABLE PDF),  Fast News...


Ενισχυτές Reference από την Genesis
Η γνωστή για τα ηχεία της Genesis παρουσίασε μια νέα σειρά τελικών ενισχυτών με την ονομασία Reference των οποίων το κύριο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα σταδιακής αναβάθμισης από το βασικό μοντέλο των 3.600 δολαρίων μέχρι τον κορυφαίο μονομπλόκ των 19.000 δολαρίων. (31/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προϊόντα της Geneva στην Ελληνική αγορά
Η Geneva είναι μια εταιρία από την Ελβετία η οποία κατασκευάζει ολοκληρώμενα ηχητικά συστήματα με έμφαση στην απλή χρήση, το ιδιαίτερο design και τον καλό ήχο. Προσφάτως, η ελληνική Apopsis ανακοίνωσε την αντιπροσώπευση της στην ελληνική αγορά. (03/01/2008)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

H ιστορία ενός μύθου: Η Thorens μέσα από ένα βιβλίο...
Με τον απλό τίτλο “Thorens” και τον υπότιτλο “Τhe Fascination of a Living Legend” το βιβλίο του Gerhard Weichler είναι ένα πλούσια εικονογραφημένο ταξίδι στην ιστορία του Ελβετού κατασκευαστή η οποία δεν είναι μόνο μεγάλη, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα... (08/01/2008)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Διαδικτυακά ραδιόφωνα (και όχι μόνο) από την Denon
Τα S-52 και S-32 της Denon επιτρέπουν την πρόσβαση σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς επίσης και σε άλλους πόρους ενός οικιακού δικτύου, είναι συμβατά με μια ποικιλία audio media και υποστηρίζονται από της τεχνολογίες Audyssey. (08/01/2008)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Προεόρτια CES 2008: Best of Innovations Awards
Λίγο μόλις καιρό πριν να ανοίξει τις πόρτες της η πρώτη έκθεση της χρονιάς και όπως παραδοσιακά συμβαίνει τις ημέρες αυτές, η CEA ανακοίνωσε τις βραβευμένες συσκευές του CES Best of Innovations Design and Engineering Awards (όπως είναι ο πλήρης τίτλος). Ανάμεσά τους και κάποιες γνωστές μας... (07/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προϊόντα της Trends Audio στην ελληνική αγορά
Η Trends Audio είναι μια εταιρία από το Hong-Kong στη σειρά προιόντων της οποίας περιλαμβάνονται ένας USB Audio Converter και ένας διακοπτικός ενισχυτής σε τάξη T (Tripath) και της οποίας την αντιπροσώπευση στην ελληνική αγορά ανέλαβε πρόσβατα η εταιρία Location HighEnd... (07/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Opus No5: Ο νέος κορυφαίος music server της Οlive
Με τεχνικές προδιαγραφές που θα έκαναν πολλά “καλά” cd players να κοκκινίσουν και με δυνατότητα επιλογής σκληρών δίσκων μέχρι 750GB, το Opus No5 μπορεί να χωρέσει μέχρι 2.200 ασυμπίεστα CDs και να τα αναπαραγάγει σε πολύ υψηλή ποιότητα... (17/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Marantz PM6002: Ο budget ολοκληρωμένος επιστρέφει!
Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε τον νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή PM6002 ο οποίος στοχεύει ένα κοινό που αναζητά ένα απλό αλλά καλό ενισχυτικό με όλα τα απαραίτητα ώστε να υποστηρίξει ένα δικαναλικό σύστημα διαθέτοντας επιπροσθέτως και καλή ποιότητα κατασκευής. (03/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

H Sony βάζει στην αγορά την πρώτη τηλεόραση OLED!
Δύο μόλις μήνες μετά την πρώτη παρουσίασή της που έγινε τον Οκτώβριο, η XEL-1, η πρώτη τηλεόραση με οθόνη OLED μπαίνει στην αγορά της Ιαπωνίας, όντας η πρώτη του είδους της στον κόσμο, νωρίτερα μάλιστα από ότι είχε αρχικώς ανακοινωθεί! (01/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

EL 150 SLP και SIA2 150: Δύο νέα προϊόντα από την ATC
Ο γνωστός Βρετανός κατασκευαστής παρουσίασε προσφάτως δύο νέα προϊόντα, ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου περιορισμένης έκδοσης με κωδικό EL 150 SLP και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή SIA2 150. (27/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Harmony της Shelter στην ελληνική αγορά
Ένα ακόμη από τα πνευματικά παιδιά του Yasuo Ozawa, η κεφαλή Ηarmony με κέλυφος από ανθρακονήματα, έφθασε στην ελληνική αγορά. (21/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Revolution Signature: Νέα σειρά ηχείων από την Tannoy
Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε μια νέα σειρά ηχείων στην οποία περιλαμβάνονται μοντέλα βάσης και δαπέδου που μπορούν να υποστηρίξουν δικαναλικές και πολυκαναλικές εφαρμογές. (23/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Conductor: O νέος προενισχυτής της Audiovalve
Με σχεδίαση dual mono/fully balanced και τροφοδοτικό σε ξεχωριστό σασί, ο Conductor της Audiovalve συνδυάζει τα κυκλώματα με λυχνίες με τον έλεγχο από μικροεπεξεργαστή και μια έγχρωμη οθόνη απεικόνισης LCD! (03/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέα μοντέλα ηχείων από την Waterfall Audio
Η εταιρία με τον πολύ χαρακτηριστικό σχεδιασμό, ο οποίος χρησιμοποιεί, εκτός των άλλων και καμπίνες από γυαλί, ανακοίνωσε πρόσφατα την αναβάθμιση των πιο γνωστών μοντέλων της στο επίπεδο “Evo”. (03/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προϊόντα της Original στην ελληνική αγορά
Έχοντας ιδρυθεί από το 1999 από τους Xiao Qingyong και Du Yue, η κινεζική Orιginal φαίνεται να είναι μια ενδιαφέρουσα εταιρία η οποία ειδικεύεται στα cd players και δευτερευόντως στα ενισχυτικά. Από πλευράς αισθητικής, πάντως, κάνουν σίγουρα καλή δουλειά! (03/12/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Cambridge Audio εξελίσσει την σειρά Azur...
Η γνωστή εταιρία παρουσίασε προσφάτως την δεύτερη έκδοση του ολοκληρωμένου ενισχυτή Azur 840A V2 και αποκάλυψε την ύπαρξη ενός προενισχυτή και ενός τελικού στην ίδια σειρά, με κωδικούς Azur 840Ε και 840W αντιστοίχως. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το νέο στάδιο εξόδου Class XD. (30/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τρίτη γενιά Status από την Roister
Η τρίτη γενιά της κλασικής πλέον σειράς ηχείων Status της Roister περιλαμβάνει μοντέλα που καλύπτουν τις ανάγκες δικαναλικών και πολυκαναλικών συστημάτων και ενσωματώνουν μια σειρά από βελτιώσεις στα σημεία. (20/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

RV1, MC1: Νέες συσκευές από την Magnat
Έφθασαν στην ελληνική αγορά οι δύο νέες συσκευές της Magnat, ο λαμπάτος ολοκληρωμένος RV1 και το combo ΜC1, αμφότερα με ενδιαφέρουσες δυνατότητες! (22/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Αφίξεις νέων προενισχυτών της McIntosh
Ο γνωστός Αμερικανός κατασκευαστής παρουσίασε δύο νέους προενισχυτές, τον C2300 και τον C500, με τον τελευταίο να προσφέρει δυνατότητα επιλογής του κυκλώματος προενίσχυσης μεταξύ solid state και λυχνιών! (21/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Έρχεται ο πρώτος ολοκληρωμένος του Pass!
O INT-150 είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος ενισχυτής που προσφέρει ο Pass, βασίζεται στις τεχνολογίες των σειρών X150.5 και X.5 αναμένεται σε λίγο καιρό στην ελληνική αγορά! (22/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Peak Consult “The Dragon” - Οι πρώτες φωτό!
O Per Kristoffersen παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες την ναυαρχίδα της Peak Consult, ένα μεγάλο σε μέγεθος ηχείο με το όνομα Dragon. Σε μια (λογική) προσπάθεια να δημιουργήσει το σχετικό hype το δελτίο τύπου περιλαμβάνει κάτι λιγότερο από πενήντα λέξεις. Η φωτογραφία όμως αξίζει... (16/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Νaim Audio παρουσίασε τα νέα “Πεντάρια”
Στις αρχές του Νοεμβρίου, στην έκθεση What Hi-Fi Sound & Vision Show, η Naim Audio αποκάλυψε στο κοινό την νέα έκθεση των entry-level ολοκληρωμένου ενισχυτή και cd player της με κωδικούς CD5i και ΝΑΙΤ 5i αντιστοίχως. (16/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Martin Logan Purity: Πλήρως ενεργό και ηλεκτροστατικό...
Σύμφωνα με την ίδια την Martin Logan το νέο Purity είναι το πρώτο πλήρως ενεργό υβριδικό ηλεκτροστατικό ηχείο, το οποίο περιλαμβάνει ενισχυτή όχι μόνο για τα γούφερ αλλά και για το πάνελ, κάτι που του προσφέρει την δυνατότητα να συνδεθεί απευθείας σε εξόδους line. (15/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

RX-Z11: Έρχεται ο νέος κορυφαίος Yamaha
Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ o νέος κορυφαίος ραδιοενισχυτής AV της Yamaha, γνωστός και ως RX-Z11. Ανάμεσα στις διάφορες δυνατότητες, υπάρχουν και δύο που ξεχωρίζουν: Η δημιουργία αίσθησης ύψους και η καταστολή των στάσιμων κυμάτων! (19/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Εφθασε στην Ελληνική αγορά η νέα σειρά της Parasound
Μια νέα και πολλά υποσχόμενη σειρά συσκευών του γνωστού Αμερικανού κατασκευαστή, η New Classsic, έφθασε στην ελληνική αγορά. Καλύπτει τις ανάγκες δικαναλικών και πολυκαναλικών συστημάτων, με τα προϊόντα να κινούνται σε κατηγορία τιμής χαμηλότερη εκείνης των κορυφαίων Halo. (05/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προιόντα της EMT στην Ελληνική αγορά...
... από την MF Audio. Η γερμανική εταιρία είναι περισσότερο γνωστή και ως ΕΜΤ Studiotechnik και κατασκευάζει audiophile αλλά και επαγγελματικά συστήματα, γνωστότερα των οποίων ο περίφημος βραχίονας “Banana”, ο προενισχυτής phono JPA 66 και οι κεφαλές JSD. (06/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Καλώδια για συνδέσεις υψηλής ποιότητας από την Sony
Συνεχίζοντας την “κίνηση” που έκανε την άνοιξη του 2007, οπότε και παρουσίασε μια σειρά από μεσαίας κατηγορίας καλώδια HDMI, η Sony αποφάσισε να κινηθεί και στον χώρο των καλωδίων αξιώσεων. Πρόκειται απλώς για μια εμπορική κίνηση ή μια κίνηση “καλύτερα να είμαστε σίγουροι”; (12/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Tί ακριβώς είναι το MDDPC;
Ένα ανησυχητικό δελτίο τύπου που αναφερόταν στο Micro Device Display Consortium μας έβαλε σε ανησυχία: Κι άλλη τεχνολογία προβολής στον ορίζοντα; Όχι ακριβώς... (01/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Οι συσκευές του Abrahamsen στην Ελληνική αγορά
Η Αbrahamsen Audio, πνευματικό παιδί του ίδιου του Abrahamsen ο οποίος βρισκόταν επί χρόνια πίσω από τις σχεδιάσεις της Electrocompaniet, έφθασε και στην ελληνική αγορά. Η σειρά συσκευών “V” μάλιστα έχει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τιμές! (02/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέα σειρά συσκευών από την Musical Fidelity
Η σειρά Α1008 περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή και ένα CD player. Οι δύο συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα, αλλά είναι προφανές ότι η σχεδίαση τους προβλέπει και δυνατότητες... στενής συνεργασίας. (05/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Έφθασε η σειρά MJ της Monrio
Οι νέες συσκευές του Ιταλού κατασκευαστή συνδυάζουν ενδιαφέρουσα και κόμπακτ αισθητική, με την ηχητική φιλοσοφία της εταιρίας και την υψηλή ισχύ των διακοπτικών σταδίων ισχύος. (02/11/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Panasonic παρουσίασε BD player “επόμενης γενιάς”
To DMP-BD30 το οποίο παρουσιάστηκε αρχικώς στην αγορά των HΠΑ, είναι το πρώτο “Final Standard Profile” player της εταιρίας, το οποίο επιπροσθέτως διαθέτει και μια σειρά από άλλες, ενδιαφέρουσες δυνατότητες. (30/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Έρχονται τα πολυκαναλικά της σειράς YBA “Y”
Μετά τις δικαναλικές συσκευές της σειράς “Υ”, η γνωστή Γαλλική εταιρία κάνει ένα βήμα ακόμη μπαίνοντας στον χώρο των πολυκαναλικών συστημάτων, βασιζόμενη στις ίδιες αρχές: Υψηλή αισθητική, καλή απόδοση και λογικές τιμές. (04/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα ηχεία της Rockport στην Ελληνική αγορά
Η άκρως ενδιαφέρουσα σειρά ηχείων του Andrew Payor αναμένεται να αφιχθεί στην ελληνική αγορά με την υποστήριξη της MF Audio. Συνθετικά υλικά στις καμπίνες, κορυφαίες μονάδες, προσοχή στη λεπτομέρεια και μια ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική (ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα ηχείο ύψους 2.05m) αφήνουν υποσχέσεις για κάτι πολύ καλό... (26/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

DL DVD εσείς; Vinyldisc εμείς...
Το να το σκεφτεί κανείς δεν είναι δύσκολο... Το να το κατασκευάσει (μάλλον) δεν θα είναι δύσκολο... Το να αποφασίσεις όμως ποια ακριβώς είναι η χρησιμότητα ενός υβριδικού δίσκου με την μια πλευρά βινύλιο και την άλλη CD/DVD, ε, αυτό είναι δύσκολο... (18/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προϊόντα της Tidal στην Ελληνική αγορά
Η εταιρία Sirius ανακοίνωσε την ανάληψη της αντιπροσώπευσης, στην ελληνική αγορά, των προϊόντων της Γερμανικής Tidal, στα οποία περιλαμβάνονται ηχεία καθώς και ενισχυτικά. (24/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Ascendo στην Ελληνική αγορά
H StepCom ανακοίνωσε την εισαγωγή στην ελληνική αγορά των προϊόντων της Γερμανικής Ascendo, στα οποία περιλαμβάνονται ηχεία, ψηφιακοί επεξεργαστές ακουστικής χώρου και υλικά ρύθμισης της ακουστικής. (01/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Esoteric SA-60: Mόνο για ήχο...
Βασισμένο στην αρχιτεκτονική του DV-60, την συσκευή που αντικατέστησε το θρυλικό DV-50 της Esoteric, αλλά χωρίς τα κυκλώματα βίντεο, το SA-60 είναι συμβατό με DVD-Audio, SACD, CD και CD-R/RW. (15/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

“Σκέτο” CD player από την Bryston
Το BCD-1 είναι ένα απλό, “red book compatible” player που έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες όσων αναζητούν μια καλή πηγή για την δισκοθήκη τους. (15/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προϊόντα της Loewe στην ελληνική αγορά
Η “Εισαγωγική-Εμπορική Ελλάδος” ανακοίνωσε την εισαγωγή στην ελληνική αγορά των προϊόντων της εταιρίας Loewe η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ σοβαρές κινήσεις στον χώρο της οικιακής διασκέδασης δίνοντας βάρος (εκτός των άλλων) και στην αισθητική. (12/10.2007).

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

865: Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Boulder
Παρουσιάστηκε επισήμως επί ευρωπαϊκού εδάφους στην εφετινή έκθεση του Μονάχου και είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος ενισχυτής της εταιρίας. Ο 865 βρίσκεται σαφώς μέσα στο στυλ της Boulder  και πιθανότατα ενδιαφέρει όποιον ψάχνει για μια συσκευή του είδους αυτού. (08/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Marantz CD6002: Παλιά μου τέχνη...
H Marantz παρουσίασε το νέο cd player CD6002 σε μια προφανή προσπάθεια να συνεχίσει μια εξαιρετική παράδοση  καλών συσκευών με λογική τιμή. Θα είναι άξιος διάδοχος των CD-63KI, CD-67MkII και CD6000OSE; (14/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

To πρώτο Blu-ray player της Daewoo...
... θα ήταν ένα ακόμη BD player σε μια λίστα κατασκευαστών και μηχανών που συνεχώς επεκτείνεται αλλά έχει μια ιδιαιτερότητα που χρήζει προσοχής: είναι το πρώτο συμβατό με το Profile-2 των διαδραστικών δυνατοτήτων που προσφέρει το format. Βλέπετε γιατί δεν πρέπει να βιάζεστε; (14/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Στις 12 Οκτωβρίου η νέα έκδοση του PS3 στην αγορά
Μπαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά η νέα έκδοση της παιχνιδομηχανής της Sony, με λιγότερες δυνατότητες, μικρότερο σκληρό δίσκο αλλά -κατά τις δηλώσεις της εταιρίας- και με άκρως ελκυστική τιμή. (05/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Έρχονται νέα προϊόντα από την Advance Acoustic
Είναι προφανές ότι οι Γάλλοι δεν σκοπεύουν να καθίσουν φρόνιμοι... Στα σχέδια τους είδαμε έναν μικρό ενισχυτή με αρκετά βατ σε τάξη Α, έναν δέκτη σε δύο σασί (!) και ένα ολοκληρωμένο σύστημα. (01/10/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προϊόντα των Merrill-Scillia στην Ελληνική αγορά
Η MF Audio ανακοίνωσε την εισαγωγή στην ελληνική αγορά των αναλογικών συστημάτων που σχεδιάζουν οι George Merrill και Anthony Scillia, με πρώτο και καλύτερο το MS21.  (25/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

To νέο BD player της Philips
Το BDP7100 είναι το επόμενο βήμα της Philips μετά την παρουσίαση του BDP9000 στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όσον αφορά τις πηγές υψηλής ευκρίνειας που χρησιμοποιούν δίσκους Blu-ray. (03/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Κορυφαία οθόνη plasma από την Runco
Με εγγενή ανάλυση 1080 γραμμών, εξωτερικό επεξεργαστή με πολλές δυνατότητες και μια βαριά παράδοση πίσω του, το CinemaWall XP-103DHD είναι το κορυφαίο πάνελ της Runco το οποίο, πάντως ,απευθύνεται σε όσους μπορούν να εκταμιεύσουν κάτι λιγότερο από 100.000 δολάρια... (06/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Palladium P-39F: Η νέα ναυαρχίδα της Klipsch
To είδαμε για πρώτη φορά στην εφετινή IFA και αναμένεται στην αγορά άμεσα. Το Palladium P-39F είναι το νέο κορυφαίο ηχείο του γνωστού Αμερικανού κατασκευαστή και, οφείλει να παραδεχτεί κανείς, είναι αρκούντως εντυπωσιακό... (24/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η EBU τίμησε τον Takashi Fujio
Μπορεί το όνομα να μη σας λέει πολλά, αλλά ο Takashi Fujio υπήρξε ο πρωτοπόρος της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας, θέτοντας τις βασικές θεωρητικές αρχές επάνω στις οποίες στηρίχτηκε αυτό που σήμερα ονομάζουμε γενικώς HDTV. Η EBU τον τίμησε για την προσφορά του στο περιθώριο της εφετινής IBC. (11/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Ηλεκτροστατικό ηχείο για τοίχο από την Martin Logan
To Motif της Martin Logan είναι ένα ηχείο κατάλληλο για τοποθέτηση σε τοίχο, γεγονός που το κάνει κατάλληλο για χρήση σε πολυκαναλικά συστήματα που βασίζονται σε flat matrix τηλεοράσεις. (24/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

HD VMD: Η NME επιμένει, τώρα, και στην Ευρώπη...
Παρουσιάζοντας ένα player HD που στοιχίζει -ούτε λίγο ούτε πολύ- κάτω από 180 ευρώ, η NME ξεκίνησε μια επιθετική πολιτική για το φορμά υψηλής ευκρίνειας που έχει προτείνει εδώ και καιρό και το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία DVD. Αν μιλάμε για “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”... (24/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέος μετατροπέας D/A από την Weiss
Ο Minerva είναι ένας νέος dac μεσαίου κόστους ο οποίος θα προσφέρει μεταξύ άλλων και συνδεσιμότητα Firewire. Η ανακοίνωσή του συνοδεύτηκε και από την παρουσίαση του Vesta ενός καθαρόαιμου Firewire-AES/EBU interface το οποίο αναμένεται στο τέλος του χρόνου. (14/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέος προενισχυτής Parasound στην σειρά New Classic
Μαζί με τον πολυαναμενόμενο JC-2, η Parasound ανακοίνωσε έναν ακόμη δικαναλικό προενισχυτή, αυτή τη φορά στην σειρά New Classic, με κωδικό 2100, ο οποίος μπορεί, εκτός των άλλων, να ενσωματωθεί και σε ένα πολυκαναλικό σύστημα. (13/08/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Επεξεργαστές surround από την Burmester
Τα μοντέλα 007 και 057 του γνωστού Γερμανού κατασκευαστή είναι συμβατά με όλα τα δημοφιλή κινηματογραφικά φορμά, βασίζονται σε balanced σχεδιάσεις χωρίς πυκνωτές στο δρόμο του σήματος και έχουν την γνωστή αισθητική και ποιότητα της Burmester. (03/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Οι μουσικοί server της Escient στην ελληνική αγορά
H Αdamco ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα, στην ελληνική αγορά των μουσικών servers της Escient, ξεκινώντας από τον Fireball SE160i ο οποίος στοιχίζει κάτω από 1400 ευρώ.  (14/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Το Sedley της Sonneteer απέκτησε USB
Ένας από τους γνωστούς προενισχυτές phono, o Sedley της Sonneteer απέκτησε την δυνατότητα να συνδέεται, μέσω USB, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφέροντας μέσω του κατάλληλου λογισμικού την δυνατότητα εύκολης μετατροπής του αναλογικού υλικού σε αρχεία. (07/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Η Perreaux παρουσίασε το SXCD
To νέο cd player της εταιρίας από την Νέα Ζηλανδία είναι μια ενδιαφέρουσα κατασκευή με ξεχωριστά σασί για το transport και το DAC, προσεγμένη τροφοδοσία μεταφορά του ψηφιακού σήματος μέσω μετασχηματιστή από την οποία λείπει... το display! (01/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Β&W Zeppelin: Για τους αδιόρθωτους iPodάδες...
Σχεδιασμένο από τον Morten Worren της Native, το Zeppelin θα ήταν “ένα ακόμη” σύστημα ηχείων για το iPod, αν πίσω του δεν βρισκόταν η Bower & Wilkins. Καλή και άξια προσοχής προσπάθεια από έναν έμπειρο κατασκευαστή προκειμένου να μετατραπεί ένα υπερεκτιμημένο mp3φωνο σε πηγή ήχου της προκοπής... (10/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Νέος κορυφαίος προβολέας από την Panasonic
Ο PT-AE2000U είναι ο αντικαταστάτης του πολύ επιτυχημένου PT-AE1000U, προσφέρει δυνατότητα προβολής 1080p, 1500 Lumens φωτεινότητας και λόγο αντίθεσης 16.000:1, καθώς επίσης και μια σειρά από δυνατότητες που προέρχονται από τον χώρο της επαγγελματικής προβολής. (10/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Philips Aurea: Το Ambilight γίνεται Active Frame!
Σε δύο άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες του, ο CEO των καταναλωτικών ηλεκτρονικών της Philips καθόρισε τους νέους στόχους της εταιρίας, η οποία κάνει μια αισθητή στροφή προς συγκεκριμένες lifestyle προτάσεις, παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη μια ταινία μικρού μήκους του Wong Kar Wai και αποκάλυψε στους δημοσιογράφους την νέα κορυφαία τηλεόραση, με το όνομα Aurea (04/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Τα προϊόντα της SRA στην Ελλάδα
Η MF Audio ανακοίνωσε την αντιπροσώπευση στην ελληνική αγορά της Silent Running Audio η οποία εξειδικεύεται στην καταστολή των κραδασμών με ειδικές βάσεις και ρακς στη σχεδίαση των οποίων λαμβάνεται υπ' όψιν και η ίδια η συσκευή. (31/07/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

H Nordmende επιστρέφει στην ελληνική αγορά
Ένας από τους πλέον γνωστούς κατασκευαστές τηλεοπτικών δεκτών επανήλθε στην ελληνική αγορά, αντιπροσωπευόμενος από την εταιρία Fujico. Ο κατάλογος προϊόντων του περιλαμβάνει LCD, plasma και CRT σε μια μεγάλη ποικιλία διαγωνίων.  (04/09/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ

Nέα κορυφαία σειρά ηχείων από την PSB
O γνωστός κατασκευαστής ηχείων από τον Καναδά, επανέρχεται στο προσκήνιο παρουσιάζονταις μια νέα κορυφαία σειρά ηχείων, την Synchrony η οποία περιλαμβάνει μοντέλα που απευθύνονται τόσο στους παραδοσιακούς “δικαναλικούς” όσο και σε όσους θέλουν να στήσουν ένα καλό πολυκαναλικό σύστημα.  (31/08/2007)

INDEX ΚΟΡΥΦΗ


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr