Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/03/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ DRM ΑΠΟ ΤΟ FRAUNHOFER INSTITUTE...

AV BLOG 

SITE MAP


Τεχνολογία

ΝΕΟ!

ΟΘΟΝΕΣ
FLAT MATRIX
LCD KAI PLASMA

Πώς λειτουργούν, Ποιά είναι τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους, Tι πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας πριν καταλήξετε σε μία αγορά, Πώς πρέπει να τις τοποθετήσετε.

Δείτε τον τρόπο λειτουργίας των Flat Matrix LCD και των Flat Matrix Plasma με animated γραφικά. (αρχείο avi 90kB, απαιτεί Windows Μedia Player)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Ενισχυτές τάξης "D"
Τι είναι, ποιές είναι οι αρχές λειτουργίας τους, ποιά είναι τα προβλήματά τους και τι μπορούμε να περιμένουμε από την νέα τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Reviews

Parasound Halo C1,  A51
Η νέα σειρά Halo της Parasound βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και πολύ καιρό, καθώς ο χρόνος ανάμεσα στην ανακοίνωση των νέων μοντέλων και στην παρουσίασή τους υπήρξε επίκινδυνα μεγάλος.  Ποιός ο λόγος της μεγάλης καθυστέρησης; Τον ανακαλύψαμε μόλις ανοίξαμε τα κουτιά....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...►

Nέα

Επαναστατικό DRM
από το Fraunhofer Institute

30.03.2004
Ενώ το σύνολο της τεχνολογίας διαχείρισης δικαιωμάτων στο ψηφιακό πεδίο έχει επικεντρωθεί στην απαγόρευση της αντιγραφής, στην ακύρωση με απλά λόγια των δυνατοτήτων  των περισσότερων συσκευών που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά, η ιδέα του Fraunhofer έχει εντελώς διαφορετική κατεύθυνση:  H τεχνολογία LWDRM (Light Weight Digital Rights Management)  προβλέπει την διατήρηση της λειτουργικότητας των ψηφιακών συσκευών και την διατήρηση του δικαιώματος του χρήστη να κατασκευάζει αντίγραφα για προσωπική χρήση χωρίς κανέναν περιορισμό, βασιζόμενη στην ιδέα του "fair use" όπως αυτή είναι γενικώς αποδεκτή από όλους.  Αυτό που επιβάλλει ένα καθεστώς ελέγχου είναι η ανάγκη να αποκτά ο χρήστης κάθε συσκευής έναν κωδικό αναγνώρισης ο οποίος ενσωματώνεται στα αντίγραφα που δημιουργεί. Αυτή η σε πρώτη ανάγνωση "οργουελική" ιδέα, είναι -αν το δεις ψύχραιμα- καλή:  Η πλειονότητα των χρηστών χρησιμοποιεί τα ψηφιακά του αντίγραφα για προσωπική χρήση, ή στην χειρότερη περίπτωση, για να μοιραστεί το υλικό του με την οικογένειά του και μερικούς φίλους.  Σε αυτή την περίπτωση ο κωδικός δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί πουθενά.  Στην περίπτωση όμως που το αντίγραφο γίνει προσβάσιμο από μία ευρεία βάση (για παράδειγμα μέσω ενός δικτυακού κόμβου ή μέσω κάποιας υπηρεσίας file sharing ) o υπεύθυνος για την αντιγραφή θα μπορεί να εντοπιστεί.  Η τεχνολογία LWDRM μπορεί να ενσωματωθεί πολύ εύκολα στα codecs και στο υλικό που είναι συμβατό με MPEG-4.

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Resources

FREE DOWNLOAD

Το Home Entertainment
το 2003

Η πορεία της βιομηχανίας προιόντων Home Entertainment μέσα από δελτία τύπου, ειδήσεις και σχόλια που καταγράφηκαν στο avmentor.gr από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2003. Πάνω από διακόσιες καταχωρήσεις με χρονολογική σειρά σε ένα αρχειακό έντυπο 32 σελίδων που μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε.

NEO!

ΤΑ CAMCORDERS
ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κάντε Download και εκτυπώστε τον μικρό οδηγό του avmentor.gr για τα ψηφιακά camcorders, ΔΩΡΕΑΝ

ΣΕΛΙΔΑ ΟΔΗΓΙΩΝ
KAI DOWNLOAD...►

Περισσότερα Resources...►

avBlog-Alert

Διαβάστε στο weblog του avmentor.gr τα σημαντικότερα θέματα του site και παράλληλα ενημερωθείτε για κάθε αλλαγή που γίνεται, μόλις γίνεται. Γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στην λίστα απόδεκτών του avBlog-ALERT (απλό text)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ avBlog...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ...


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2004
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr