Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/08/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΙNFOCUS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Τεχνολογία

ΝΕΟ!

ΟΘΟΝΕΣ
FLAT MATRIX
LCD KAI PLASMA

Πώς λειτουργούν, Ποιά είναι τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους, Tι πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας πριν καταλήξετε σε μία αγορά, Πώς πρέπει να τις τοποθετήσετε.

Δείτε τον τρόπο λειτουργίας των Flat Matrix LCD και των Flat Matrix Plasma με animated γραφικά. (αρχείο avi 90kB, απαιτεί Windows Μedia Player)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Ενισχυτές τάξης "D"
Τι είναι, ποιές είναι οι αρχές λειτουργίας τους, ποιά είναι τα προβλήματά τους και τι μπορούμε να περιμένουμε από την νέα τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Reviews

Parasound Halo C1,  A51
Η νέα σειρά Halo της Parasound βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και πολύ καιρό, καθώς ο χρόνος ανάμεσα στην ανακοίνωση των νέων μοντέλων και στην παρουσίασή τους υπήρξε επίκινδυνα μεγάλος.  Ποιός ο λόγος της μεγάλης καθυστέρησης; Τον ανακαλύψαμε μόλις ανοίξαμε τα κουτιά....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...►

Nέα

Νέοι προβολείς από την Infocus

29.07.2004
Το μεγαλύτερο από τα τρία μοντέλα είναι η νέα ναυαρχίδα της Infocus και χρησιμοποιεί τρία DLP Μustang HD2+ με εγγενή ανάλυση 1280x720 (και λόγο πλευρών 16:9) αρχιτεκτονική που εκτός των άλλων εξαλείφει και την ανάγκη χρήσης χρωματικού τροχού.  Με αυτό το σύστημα προβολής και μέσω μίας σειράς έξη διαθέσιμων φακών από τους οποίους ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον καταλληλότερο για την δική του εγκατάσταση, ο 777 μπορεί να αποδώσει 2000 ANSI lumens με λόγο αντίθεσης που φτάνει το 3000:1  και να εστιάσει σε αποστάσεις από 2.5 μέχρι 12 μέτρα (με τον στάνταρντ φακό), δημιουργώντας εικόνες με διαγώνιο που φτάνει τα 4.5 μέτρα.  Ο προβολέας έχει ενσωματωμένο τον επεξεργαστή FLI 2310 της Faroudja  ο οποίος αναλαμβάνει την απόπλεξη (de-interlacing), την καταστολή του θορύβου και την επεξεργασία του χρώματος και είναι ο πρώτος που προσφέρει  2-2 pulldown μια διαδικασία που επιτρέπει την σωστή προβολή υλικού με ταχύτητα 24fps από συστήματα PAL των 50fps. Ο 777 προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων σύνδεσης περιλαμβάνοντας δύο εισόδους χρωματικών συνιστωσών (με βύσματα RCA και ΒΝC των 75Ω), δυνατότητα χρήσης SCART (με γραμμές RGB) τις συνήθεις S-Video και Composite, καθώς και DVI συμβατή με HDCP.  Η Infocus τονίζει την ιδιαιτερότητα του κορυφαίου προβολέα της εφοδιάζοντας τον, επιπροσθέτως, και με ένα ιδιάιτερα προσεγμένο περίβλημα.
Στις περισσότερο προσγειωμένες σχεδιάσεις, τώρα, ο 7205 χρησιμοποιεί ένα Mustang HD2+ με εγγενή ανάλυση 1270x720 με χρωματικό τροχό επτά τομέων και φακό χωρίς στοιχεία από συνθετικά υλικά, σχεδιασμένο από την Zeiss. Το πακέτο αυτό μπορεί να αποδώσει 1100 ANSI Lumens και λόγο αντίθεσης 2200:1 και να ανέβει σε αναλύσεις υψηλής ευκρίνειας (από 720p μέχρι 1080p) χρησιμοποιώντας επίσης το FLI 2310 της Faroudja.  Kαι στην περίπτωση του 7205 προσφέρονται δύο είσοδοι χρωματικών συνιστωσών (αλλά χωρίς την εκδοχή με τα βύσματα BNC) και DVI/HDCP.
Τέλος, όσοι ψάχνουν για μία περισσότερο οικονομική πρόταση από την Infocus (και μάλιστα με δυνατότητες εύκολης μεταφοράς) θα βρούν τον μικρό 4805 ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα: Το σύστημα προβολής του χρησιμοποιεί το νέο Darkchip2 με εγγενή ανάλυση 854x480, χρωματικό τροχό έξη τομέων και φακό χωρίς στοιχεία από συνθετικά υλικά και αποδίδει 750 ANSI Lumens και λόγο αντίθεσης 2000:1. Η επεξεργασία του σήματος γίνεται από το DCDi+  και η ανάλυση μπορεί να ανέβει μέχρι τα 1080i .  Και εδώ, περιλαμβάνεται είσοδος DVI/HDCP.

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Resources

FREE DOWNLOAD

Το Home Entertainment
το 2003

Η πορεία της βιομηχανίας προιόντων Home Entertainment μέσα από δελτία τύπου, ειδήσεις και σχόλια που καταγράφηκαν στο avmentor.gr από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2003. Πάνω από διακόσιες καταχωρήσεις με χρονολογική σειρά σε ένα αρχειακό έντυπο 32 σελίδων που μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε.

NEO!

ΤΑ CAMCORDERS
ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κάντε Download και εκτυπώστε τον μικρό οδηγό του avmentor.gr για τα ψηφιακά camcorders, ΔΩΡΕΑΝ

ΣΕΛΙΔΑ ΟΔΗΓΙΩΝ
KAI DOWNLOAD...►

Περισσότερα Resources...►

avBlog-Alert

Διαβάστε στο weblog του avmentor.gr τα σημαντικότερα θέματα του site και παράλληλα ενημερωθείτε για κάθε αλλαγή που γίνεται, μόλις γίνεται. Γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στην λίστα απόδεκτών του avBlog-ALERT (απλό text)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ avBlog...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ...


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2004
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr