Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/12/2008


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ATLAS CABLES ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Τα καλώδια της Atlas στην Ελληνική αγορά
05/12/2008
Ο άνθρωπος πίσω από την φιλοσοφία και τα καλώδια της Atlas Cables είναι ο John Carrick, ένα όνομα που λέει πολλά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους του βινυλίου αφού υπήρξε συνιδιοκτήτης της Ariston, μιας πολύ δημοφιλούς εταιρίας η οποία είχε παρουσιάσει, στα '80s, πλατό που έγραψαν την δική τους ιστορία όπως το RD11 και το στρογγυλό RD40. Ο Carrick μετέφερε στην Αtlas ένα σημαντικό μέρος από τις απόψεις και την φιλοσοφία του Furukawa σύμφωνα με τον οποίο οι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα ενός αγωγού είναι το υλικό κατασκευής του, η μέθοδος κατασκευής, η μόνωσή του και οι ακροδέκτες του. Οι αναγνώστες των σελίδων αυτών είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν αναλυτικά τις απόψεις του Carrick στην σχετική συνέντευξη η οποία δημοσιεύθηκε πριν από αρκετούς μήνες εδώ.
Όσον αφορά τα προϊόντα της Atlas, η εταιρία προσφέρει μια πραγματικά μεγάλη γκάμα στην οποία περιλαμβάνονται interconnect για σήματα audio, ψηφιακό audio και σήματα βίντεο, καλώδια για σύνδεση των ηχείων καθώς επίσης και καλώδια τροφοδοσίας. Για τις περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες προϊόντων, η Atlas προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τιμών, για παράδειγμα μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα από 12 μοντέλα interconnect που ξεκινούν από το πολύ “απλό” Basic και φθάνουν μέχρι το κορυφαίο Mavros, ανάμεσα από δεκατέσσερα μοντέλα για σύνδεση ηχείων, πέντε από τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για διπλοκαλωδίωση. Η Atlas δεν έχει αφήσει έξω από τον κατάλογό της και καλώδια για πιο ειδικές απαιτήσεις όπως για σύνδεση φορητών συσκευών (με jack 3.5 χιλιοστών), για βραχίονες, για υπογούφερ και με βύσματα DIN, ενώ δεν λείπει και ένα καλώδιο HDMI v1.3 για εφαρμογές βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Σύμφωνα με την εταιρία, στα περισσότερα μοντέλα ο χαλκός ο οποίος χρησιμοποιήται είναι πολύ υψηλής καθαρότητα OFC και στις κορυφαίες σειρές OCC, με κρυσταλλική δομή η οποία υλοποιήται μέσω της διαδικασίας Ohno, η μόνωση είναι από πολυαιθυλένιο, πολυπροπυλένιο και τεφλόν, ανάλογα με το μοντέλο, ενώ η εταιρία χρησιμοποιεί μια τεχνική τερματισμού των αγωγών στα βύσματα με πίεση και όχι με κολλήσεις.
Τα προϊόντα της Atlas αντιπροσωπεύονται στην Ελληνική αγορά από την εταιρία Sound Elevator.
ΙΝFO: Sound Elevator, τηλ.: 210-282.8060, web: http://www.soundelevator.gr/, http://www.atlascables.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr