Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: SONNETEER BARDONE+USB WIRELESS AUDIO...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

W I R E L E S S   A U D I O

Sonneteer BardOne+USB

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το σύστημα της Sonneteer βασίζεται σε τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης που χρησιμοποιεί την περιοχή συχνοτήτων ISM, μία περιοχή η οποία περιλαμβάνει μία σειρά από μικρότερες μπάντες (902MHz-928MHz, 2,4000GHz-2,4835GHz και 5,725-5,875GHz).  Από αυτές, η μπάντα των 2.4GHz έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερο licensing για την χρήση της και ότι τα standards είναι ανοικτά -γεγονός που απλώς σημαίνει ότι το κόστος χρήσης είναι μικρό.  Η περιοχή ISM χρησιμοποιήται από διάφορες εφαρμογές, από ταπεινές όπως ο τηλεχειρισμός σε πόρτες γκαράζ, μέχρι απαιτητικές όπως ασύρματα μικρόφωνα υψηλής ποιότητας.  Δεν είναι επομένως περίεργο που η Sonneteer διάλεξε αυτή την περιοχή και πιο συγκεκριμένα τα 2.4GHz για να αναπτύξει το BardOne. Το εύρος της συτκεκριμένης περιοχής (79MHz) επιτρέπει την χρήση πολλών καναλιών με bitrate επαρκές για την δρομολόγηση σημάτων στο 1.4Μbps, οπότε η μετάδοση ενός stream με ποιότητα CD (16bit/44.1kΗz) είναι εφικτή χωρίς την ανάγκη συμπίεσης, ενώ ταυτόχρονα η προδιαγραφή η οποία επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία πομπού-δέκτη, αφήνει περιθώρια για επιβεβαίωση της σωστής λήψης των πακέτων των δεδομένων και επανεκπομπή αν κάτι δεν πάει καλά.
H Sonneteer έχει δώσει στο BardOne ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα το οποίο ταιριάζει εύκολα με όλων των ειδών τις συσκευές.  Εδώ φαίνεται η πίσω πλευρά με τις θέσεις για τα βύσματα εξόδου και το καλώδιο τροφοδοσίας. Ο πομπός αποτελείται ουσιαστικά από ένα βύσμα που τοποθετείται σε μία θύρα USB του υπολογιστή. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει κανάλι σύνδεσης, στην περίπτωση που διαθέτει περισσότερα από ένα συστήματα.
Το BardOne έχει δυνατότητα να υποστηρίξει μέχρι οκτώ κανάλια μετάδοσης στερεοφωνικού σήματος σε μία εγκατάσταση, γεγονός που σημαίνει ότι είναι δυνατή η δημιουργία ενός αρκετά πολύπλοκου συστήματος.  Η Sonneteer, πάντως συμβουλεύει την χρήση μόνο των μονών ή μόνο των ζυγών καναλιών, (1, 3, 5, 7 ή 0, 2, 4, 6) ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα παρεμβολών.  Αυτή την στιγμή, η σειρά Bard περιλαμβάνει τρείς ομάδες συσκευών: Τον πομπό και τον δέκτη BardOne (Τx και Rx αντίστοιχα), τον συνδυασμό δέκτη ΒardOne Rx και ενός πομπού συμβατού με USB και τέλος το σύστημα BardThree, ένα συνδυασμό δέκτη/ψηφιακού ενισχυτή δύο καναλιών.  Ολα αυτά, προσφέρουν μία ενδιαφέρουσα ποικιλία εφαρμογών: Μπορείτε απλώς να συνδέσετε μία απομακρυσμένη πηγή με έναν προενισχυτή/ολοκληρωμένο ενισχυτή χρησιμοποιώντας τα BardOne Tx/Rx,, ή μία πηγή με περισσότερους ενισχυτές και ηχεία σε διαφορετικούς χώρους (με ένα Tx και περισσότερα Rx στο ίδιο κανάλι), μπορείτε να συνδέσετε έναν υπολογιστή με ένα ή περισσότερα συστήματα (χρησιμοποιώντας ένα USB και ένα ή περισσότερα Rx) και μπορείτε τέλος να τροφοδοτήσετε ένα η περισσότερα ζεύγη ηχείων χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο αριθμό BarOne Τx και BardThree για να υλοποιήσετε ένα σύστημα multiroom ή απλώς ένα πολυκαναλικό σύστημα με ελάχιστη καλωδίωση.
Το κύκλωμα του BardOne ξεγελά στην αρχή γιατί φαίνεται πολύ απλό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πολύπλοκη κατασκευή σε μεγάλη κλίμακα ολοκλήρωσης...

... η οποία περιλαμβάνει δέκτη, κεραία και DAC σε αυτή την μικρή θυγατρική πλακέτα.  Το σύστημα χρησιμοποιεί την μπάντα ISM και υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία για διόρθωση σφαλμάτων.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr