Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/10/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: PRO-JECT 2 XPERIENCE/CLEARAUDIO AURUM CLASSICS WOOD...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW
Π Λ Α Τ Ο  /  Β Ρ Α Χ Ι Ο Ν Α Σ  /  Κ Ε Φ Α Λ Η
Pro-Ject 2 Xperience/Clearaudio Aurum Classics Wood

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Ο κάτοχος ενός 2 Xperience βρίσκεται απέναντι από ένα σύστημα με μετάδοση κίνησης μέσω ιμάντα, χωρίς υποπλατό, από έναν σύγχρονο κινητήρα ελαστικά στηριγμένο που τροφοδοτείται από εξωτερικό τροφοδοτικό. Η ρύθμιση των στροφών γίνεται με το χέρι, αλλάζοντας απλώς θέση στον ιμάντα, προσφέρεται μάλιστα και το σχετικό εργαλειάκι που διευκολύνει την ζωή του χρήστη (και του ιμάντα...)  Το πλατό είναι κατασκευασμένο από ένα σάντουιτς mdf βάρους δύο κιλών και μία στρώση βινυλίου πάχους 4 χιλιοστών στην επιφάνεια επαφής του δίσκου. Ο άξονας κατασκευάζεται από επιχρωμιωμένο ανοξείδωτο χάλυβα διαθέτει σπείρωμα για χρήση σφιγκτήρα (clamp) που περιλαμβάνεται, η έδραση γίνεται σε πλάκα από τεφλόν ενώ το πηγάδι κατασκευάζεται από ορείχαλκο.  Η βάση του 2 Xperience είναι μία πλάκα από ακρυλικό υλικό και διαθέτει τρία σημεία στήριξης με κώνους από αλουμίνιο, που ρυθμίζονται ως προς το ύψος και είναι κατασκευασμένα από υλικό που απορροφά του κραδασμούς.
Ο κινητήρας ειναι σύγχρονος με εξωτερικό τροφοδοτικό και είναι ελαστικά στηριγμένος στο στο σασί.  Η αλλαγή των στροφών γίνεται με το χέρι. Η έδραση γίνεται σε πλάκα τεφλόν, το πηγάδι είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο και ο άξονας από επιχρωμιωμένο ατσάλι.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

 Η Pro-Ject προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο με το δικό του βραχίονα.  Πρόκειται στην ουσία για έναν κλώνο του 9c, o οποίος διαθέτει στέλεχος μεταβλητής διαμέτρου από ανθρακονήματα, βάση κεφαλής απο αλουμίνιο και καρντανική ανάρτηση τεσσάρων σημείων με έδραση που χρησιμοποιεί ακίδες χάλυβα και επιφάνειες από σάπφειρο. Από κοντά, διαπιστώνει κανείς ότι διατηρούνται η ελαστική ανάρτηση του αντίβαρου, καθώς και οι δυνατότητες ρύθμισης της vta, του αζιμουθίου της κεφαλής και η ρύθμιση της δύναμης αντιολίσθησης με αναρτώμενο βάρος.  Οσοι επιθυμούν το 2 Xperience στην καλύτερη εκδοχή του, μπορούν να το παραγγείλουν (με την σχετική επιβάρυνση) με τον βραχίονα 9c, επιλογή που θα τους προσφέρει καλύτερη ανάρτηση (ρουλμάν προδιαγραφής ΑΒΕC7 -δηλαδή με πολύ μικρές ανοχές) και την δυνατότητα να ισορροπήσει βαρύτερες κεφαλές (από 6 έως 14 γραμμάρια αν χρησιμοποιηθεί το δεύτερο αντίβαρο -ενώ ο standard βραχίονας του 2 Xperience μπορεί να ισορροπήσει κεφαλές από 4 έως 9 γραμμάρια). Ενδιαφέρουσα τέλος είναι η επιλογή της Pro-Ject να εφοδιάσει το πλατό με επιχρυσωμένες εξόδους τύπου cinch (RCA) όπου τερματίζεται η χάλκινη εσωτερική καλωδίωση του βραχίονα, κάτι που επιτρέπει την χρήση interconnects της επιλογής του χρήστη.
Το 2Xperience στηρίζεται σε τρία σημεία με την βοήθεια κώνων από αλουμίνιο και αποσβεστικού υλικού.  Τα ίδια τα σημεία στήριξης επιτρέπουν και την οριζοντίωση του συστήματος. Η Pro-Ject έχει επιλέξει αυτή την μέθοδο σύνδεσης:  Τα καλώδια του βραχίονα καταλήγουν σε επίχρυσα βύσματα RCA και ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το εξωτερικό καλώδιο που επιθυμεί.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2004
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr