Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/10/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Polk Audio TSx550T

Polk Audio TSx550T

Από την εισαγωγή ήδη, αλλά και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, θα έχετε μια πρώτη εικόνα: Το 550Τ εντυπωσιάζει αμέσως μόλις το βγάλεις από τη συσκευασία του και δεν θα περάσει εύκολα απαρατήρητο στον χώρο, ακόμη και αν αυτός είναι μεγάλος. Ευτυχώς, τα διαθέσιμα φινιρίσματα (κερασιά και μαύρο) είναι καλής ποιότητας και μπορεί να επιλέξει κανείς μεταξύ χαμηλών τόνων (μαύρο) ή μια πιο ισχυρή παρουσία (κερασιά) ανάλογα με την προσωπική του άποψη περί αισθητικής.

Polk Audio TSx550T

Το TSx550T είναι ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση ηχείο που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι η Polk Audio συμπαθεί ιδιαίτερα τις κατασκευές με πολλά μεγάφωνα!

Αλλά και η ίδια η κατασκευή του ηχείου, το κάνει σαφώς ευχάριστο στο μάτι, παρά το μέγεθός του. Τα πλευρικά τοιχώματα της καμπίνας είναι καμπυλωμένα (αποφεύγοντας τις μεγάλες παράλληλες πλευρές και δίνοντας μια πιο ευχάριστη μορφή), τα τέσσερα πλαστικά σημεία στήριξης που δέχονται τις ακίδες είναι όμορφα και αν κάποιος θέλει να κρύψει τα μεγάφωνα έχει στη διάθεσή του ένα ουδέτερο προστατευτικό που μπορεί να τοποθετήσει στην μπάφλα.
Το ηχείο είναι τρίδρομο και βασίζεται σε δύο μιντ/γούφερ 5.25 ιντσών για την απόδοση της μεσαίας περιοχής, δύο οκτάιντσα γούφερ για την απόδοση των χαμηλών/πολύ χαμηλών συχνοτήτων και ένα τουίτερ θόλου μίας ίντσας από ενισχυμένο μετάξι για τις υψηλές συχνότητες. Οι μονάδες μεσαίων/χαμηλών και χαμηλών διαθέτουν κώνους από πλαστικοποιημένο υλικό. Η φόρτιση της καμπίνας γίνεται μέσω bass reflex με οπή διαμέτρου τριών ιντσών, το οποίο είναι τοποθετημένο στην μπάφλα.

Polk Audio TSx550T

Το τουίτερ είναι θόλου μιας ίντσας από μετάξι ενισχυμένο με κάποιο συνθετικό πολυμερές.

Polk Audio TSx550T

Οι μεσαίες συχνότητες αποδίδονται από δύο μιντ/γούφερ 5.25 ιντσών με πλαστικοποιημένο κώνο.

Η σύνδεση του ηχείου γίνεται μέσω ακροδεκτών τυπικά καλής ποιότητας οι οποίοι μπορούν να δεχτούν καλώδια τερματισμένα με όλους τους συνήθεις τρόπους και υποστηρίζουν διπλοκαλωδίωση. Η στήριξη στο δάπεδο γίνεται μέσω τεσσάρων ρυθμιζόμενων ακίδων.
Με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η Polk, to 550Τ είναι ένα αρκετά ευαίσθητο ηχείο (91dB) με ονομαστική αντίσταση 8Ω και απόκριση που κυμαίνεται μεταξύ 36Hz και 24kHz (για αποκοπή -3dB).

Polk Audio TSx550T

Δύο γούφερ οκτώ ιντσών τα οποία φορτίζονται από bass reflex μεγάλης διαμέτρου, επιτρέπουν στο ηχείο να κατέβει αρκετά χαμηλά. Η στήριξη γίνεται σε τέσσερα σημεία όπου μπορούν να τοποθετηθούν ακίδες.

Polk Audio TSx550T

Τυπικώς καλοί ακροδέκτες σύνδεσης με τον ενισχυτή, υποστηρίζουν διπλοκαλωδίωση.