Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη,  01/11/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: PHILIPS WIRELESS MUSIC SYSTEM WACS700 STREAMIUM...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΖΕΥΞΗ

Philips WACS700

ENTYΠΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Στην κατηγορία τιμής στην οποία κινείται το WACS700, αναμένεται να έχει ένα κοινό που δεν παίζει στα δάχτυλα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.  Η Philips προνοώντας επ' αυτού, έχει κάνει το σύστημα όσο πιο απλό γίνεται:  Η αρχική φάση ενεργοποίησης του συστήματος απαιτεί οι δύο συσκευές να βρίσκονται κοντά, ώστε η μία να "δεί" την άλλη εύκολα και σίγουρα, μία διαδικασία που απαιτεί μερικά λεπτά.  Στην συνέχεια, το κεντρικό σύστημα και ο κάθε σταθμός μπορούν να μετακινηθούν στις θέσεις τους (οι οποίες μπορεί να βρίσκονται και σε έναν τοίχο, αφού προσφέρεται και κιτ για την σχετική στηρίξη). Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μία συλλογής μουσικών κομματιών στον σκληρό δίσκο, κάτι που γίνεται επίσης εύκολα με την απλή εισαγωγή cd και το πλήκτρο "REC" .  Είναι επίσης δυνατή η εισαγωγή τράκς από μία αντίστοιχη συλλογή εγκατεστημένη σε υπολογιστή (για την περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλο software για ripping/encoding) ή ακόμη και η εγγραφή από τον ενσωματωμένο δέκτη ή από άλλη εξωτερική αναλογική πηγή (σημειώστε όμως ότι το σύστημα δεν διαθέτει ψηφιακή είσοδο -γιατί καλοί μου άνθρωποι;).
Eίναι δυνατή η ενσύρματη σύνδεση (μέσω Ethernet) με υπολογιστή για την καλύτερη διαχείριση του συστήματος. Προσφέρονται επίσης αναλογικές είσοδοι/έξοδοι, αλλά όχι ψηφιακές. Το σύστημα προσφέρεται με δύο τηλεχειριστήρια.  Το κυρίως χρησιμοποιήται για τον χειρισμό της κεντρικής μονάδας, ενώ το δεύτερο είναι λεπτό και επιτρέπει τον χειρισμό του σταθμού.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Από την στιγμή που τα τράκς βρίσκονται στον σκληρό δίσκο, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μία σειρά από επιλογές (playlists) με τα κομμάτια που επιθυμεί.  Αυτό διευκολύνει πολύ την ακρόαση, αν ο δίσκος έχει πολλά τράκς (η θεωρητική του χωρητικότητα είναι 750 τυπικά CDs), αλλά, κατά την περίοδο της δοκιμής δεν μπορέσαμε να βρούμε έναν τρόπο να δίνουμε ονόματα στις λίστες αυτές, οι οποίες φαίνεται να έχουν ένα default name της μορφής playlist_xx.  Η δημιουργία και η διαχείριση των playlists που μπορούν να φτάσουν μέχρι τις 99, μπορεί να γίνει και μέσω υπολογιστή και εν συνεχεία να "φορτωθούν" οι λίστες αυτές στο κεντρικό σύστημα μέσω του δικτύου.  Εχοντας στήσει κατ΄ αυτόν τον τρόπο το WACS700 μπορείτε πλέον να προσπελάσετε τα περιεχόμενά του και από τους σταθμούς.  O κάθε σταθμός είναι ένα μικρό αντίγραφο του κεντρικού συστήματος χωρίς βέβαια τον σκληρό δίσκο και το cd player αλλά με δικό του δέκτη. Το μικρότερο μέγεθος έχει μία επίπτωση στην αναπαραγωγή των χαμηλών (υπάρχει μόνο ένα γούφερ), που μπορεί να διορθωθεί μέχρι κάποιου σημείου μέσω του DBB. Από τον κάθε σταθμό μπορείτε να προσπελάσετε τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου και τα playlists ανεξάρτητα με το τί παίζει το κεντρικό σύστημα ή οι άλλοι σταθμοί.  Επιπρόσθετα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την λειτουργία Music Follows Me για να ακούτε αυτό που θέλετε όσο κινείστε από σταθμό σε σταθμό ή να επιλέξετε να αναπαράγουν όλοι οι σταθμοί το ίδιο stream (Broadcast mode), διαδικασίες εύκολες και απλές.
Το "μεγάλο" τηλεχειριστήριο εξασφαλίζει αμφίδρομη επικοινωνία με την κεντρική μονάδα, επιτρέποντας έτσι την απεικόνιση των δεδομένων σε μία μικρή οθόνη.  Ετσι, ο χρήστης δεν χρειάζεται να έχει οπτική επαφή με την οθόνη που βρίσκεται επάνω στο σύστημα.
Τελικώς...
...το WACS700 είναι όμορφο, εύκολο στην χρήση και ενσωματώνει δυνατότητες που κάνουν κάθε ολοκληρωμένο ηχοσύστημα "παλαιάς κοπής", δηλαδή stand alone, να φαίνεται ως κτέρισμα προβαβυλωνιακού τάφου.  Χρησιμοποιήστε το και θα αναρωτηθείτε πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε πάλι κάτι λιγότερο δικτυωμένο, χωρίς σκληρό δίσκο ή χωρίς έναν τουλάχιστον "σταθμό" σε άλλο δωμάτιο.  Αυτού του είδους οι δρόμοι της τεχνολογίας είναι χωρίς επιστροφή. 

Δημήτρης Σταματάκος

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr