Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/12/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: AUDIO PHYSIC STEP III...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

Η Χ Ε Ι Ο

Audio Physic Step III

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

To Step υπήρξε -αν δεν κάνω λάθος- το πρώτο πραγματικά compact ηχεία της Audio Physic.  Ηταν μία κατασκευή προσεγμένη στις λεπτομέρειες η οποία συνοδευόταν από μία ιδιόρυθμη βάση που το στήριζε υπό κλίση. Το σημερινό Step είναι σαφώς λιγότερο ριζοσπαστικό και είναι σαφές ότι η εταιρία απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό: Η καμπίνα του έχει την αισθητική των μεγαλύτερων μοντέλων της εταιρίας με τις χαρακτηριστικές καμπύλες στις πλευρές, την στενή μπάφλα και την ενσωματωμένη κλίση που εξασφαλίζει -υποθέτει κανείς- το time alignment των μονάδων.  Οι Γερμανοί όταν λένε "μικρό" εννοούν "μικρό": Το Step III έχει ύψος 320 χιλιοστά, πλάτος 175 και βάθος 250 χιλιοστά.  Οι αναλογίες είναι χαρακτηριστικές της Audio Physic η οποία αρέσκεται να δίνει βάθος στα ηχεία της.  Η καμπίνα είναι ανοικτού τύπου και φορτίζεται από έναν σωλήνα στην πίσω πλευρά του ηχείου.  Οι μονάδες που χρησιμοποιούνται είναι τουίτερ μαλακού θόλου μίας ίντσας και μιντ/γούφερ 150 χιλιοστών.  Το "πακέτο" αυτό έχει μέτρια ευαισθησία (που φθάνει τα 87dB) και μία απόκριση από τα 55Hz έως τα 33kHz. Η ευαισθησία σε συνδυασμό με την χαμηλή ονομαστική εμπέδηση των 4Ω, υποδηλώνουν την ανάγκη για έναν καλό ενισχυτή. Στα τυπικά της χαρακτηριστικά, η εταιρία προτείνει ισχείς 20-120w αλλά μην γελιέστε: Το ηχείο δεν θα είναι καθόλου φιλικό με κάθε τυχαίο, αναιμικό ενισχυτάκι του κιλού...
To Step III χρησιμοποιεί ένα μιντ/γούφερ 150 χιλιοστών και ένα τουίτερ μαλακού θόλου μίας ίντσας. Καλής ποιότητας υποδοχές σύνδεσης με τον ενισχυτή, επιτρέπουν την χρήση όλων των ακροδεκτών.
H Αudio Physic προσφέρει πέντε διαφορετικά φινιρίσματα για το συγκεκριμένο μοντέλο, και αυτό που είχαμε στην διάθεσή μας (και φαίνεται στις φωτογραφίες) το ονομάζει Rosenut.  Η σύνδεση του ηχείου με τον ενισχυτή γίνεται μέσω ενός ζεύγους υποδοχών καλής ποιότητας οι οποίες δέχονται αγωγούς μεγάλης διατομής τερματισμένους με βύσματα τύπου "μπανάνα", δίχαλα ή και γυμνούς.
Η καμπίνα του Step III έχει την διατομή πρίσματος με καμπυλωμένες πλευρές και πολύ στενή μπαφλα, μία τακτική που η Audio Physic χρησιμοποιεί σε πολλά μοντέλα της με μεγάλη επιτυχία όσον αφορά την στερεοφωνική εικόνα.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr