Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο - Υπογούφερ

SVS Prime Wireless/SB-1000

SVS Prime Wireless/SB-1000

Για τις ανάγκες της ακουστικής αξιολόγησης, χρησιμοποιήσαμε το Prime Wireless ως αυτόνομο σύστημα, βασιζόμενοι, κυρίως, στις δυνατότητες ενσύρματου και ασύρματου streaming που παρέχει. Η αξιολόγηση έγινε σε δύο φάσεις, πρώτα με το μικρό ηχείο σόλο και στην συνέχεια συνδυάζοντάς το με το SB-1000 ώστε να αξιολογήσουμε το κέρδος από την χρήση του sub, με την δεύτερη φάση να είναι, ασφαλώς, πολύ πιο εκτεταμένη. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιήσαμε την σύνδεση μέσω Wi-Fi και την εφαρμογή της Play-Fi της DTS για Android.
Η εγκατάσταση του ηχείου δεν κρύβει καμία ιδιαίτερη δυσκολία και το μόνο που θα χρειαστεί κανείς είναι δύο βάσεις στο σωστό ύψος ή το κατάλληλο ράφι. Η χρήση του είναι προφανής και δεν θα χρειαστεί να καταφύγει κάποιος στο (καλογραμμένο) εγχειρίδιο χρήσης παρά μόνο για κάποιες επιμέρους λειτουργίες. Παρόμοια εντύπωση δημιούργησε και το SB-1000. Επιλέξαμε την σύνδεση μέσω του Sub. Out που προσφέρουν τα Prime Wireless και ρυθμίσαμε το φίλτρο στα 90Hz αρχικώς, όπως συμβουλεύει η εταιρία.
Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κανείς ακούγοντας το μικρό SVS χωρίς την συνοδεία του SB-1000 είναι αυτή ενός πολύ καθαρού ηχείου με καλή έκταση ψηλά, το οποίο εστιάζει την εικόνα κοντά στον ακροατή και εξαφανίζεται πολύ εύκολα από τον χώρο. Η περιοχή των χαμηλών ακούστηκε αρκετά κρατημένη, με καλό έλεγχο (ίσως κάπως υπερελεγχόμενη), καλές περιγραφές του παλμού και της λεπτομέρειας αλλά χωρίς σοβαρό περιεχόμενο πολύ χαμηλά, ιδιαίτερα σε ηχογραφήσεις που είναι επιβλητικές. Με βάση αυτά, το Prime Wireless, μόνο του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως desktop ηχείο ή ως απλό, καθημερινό ασύρματο ηχείο για να καλύψει ηχητικά έναν μικρό χώρο. Αυτή η φάση ακρόασης ωστόσο, άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη, καθώς έγινε σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ηχείο που έχει σοβαρές δυνατότητες δυναμικών και στάθμης και καλή τονική ουδετερότητα, είναι δηλαδή ιδιαίτερα κατάλληλο για δορυφόρος σε ένα σύστημα 2.1.
Πράγματι, η προσθήκη του SB-1000 μεταμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και η αλήθεια είναι ότι το σύστημα μας εντυπωσίασε με την άνεση περιγραφής των χαμηλών και πολύ χαμηλών συχνοτήτων, τις στάθμες του και τον συνολικό του χαρακτήρα ο οποίος, σαφώς, ξεφεύγει από αυτόν ενός lifestylίστικου ασύρματου ηχείου.

SVS Prime Wireless/SB-1000 SVS Prime Wireless/SB-1000

Αναλυτικά, ως σύστημα 2.1, ο συνδυασμός Prime Wireless/SB-1000 απέδωσε εντυπωσιακά το κατώτερο άκρο του φάσματος, όντας όσο πρέπει ογκώδες, με καλό έλεγχο και ταχύτητα και ιδιαίτερα λεπτομερές. Μπορεί να καλύψει άνετα έναν μικρό/μέτριο χώρο, διαθέτει πολύ καλές δυνατότητες απόδοσης της δυναμικής αντίθεσης και δημιουργεί μια επιβλητική εικόνα, χωρίς ψεύτικους εντυπωσιασμούς, ισορροπημένη αλλά, ταυτόχρονα, έντονα παρούσα, τόσο σε θέματα όγκου όσο και σε θέματα ρυθμού. Το σύστημα της SVS ακούστηκε γρήγορο, γεμάτο και διατήρησε τον έλεγχο σε κάθε περίπτωση, με το τελικό αποτέλεσμα, ως αίσθηση, να αντιστοιχεί σε ένα ηχείο ή σύστημα πολύ μεγαλύτερο. Είναι σαφές ότι το υπογούφερ είναι απαραίτητο αν κάποιος θέλει να αξιοποιήσει τον δορυφόρο στο έπακρο και να εισπράξει όλες του τις αρετές οι οποίες δεν είναι καθόλου... περιορισμένες.
Η μεσαία περιοχή αποδόθηκε ευχάριστα, με ήπια εμφατικό χαρακτήρα που υπογράμμισε τις λεπτομέρειες χωρίς να γίνει ποτέ κουραστικός και ανέδειξε τις δυνατότητα του ενεργού ηχείου να αποδίδει έργα με σημαντική ενέργεια χωρίς προβλήματα. Το σύστημα δεν ακούστηκε ποτέ τραχύ και συμπιεσμένο. Αντιθέτως, πήρα πολύ καλό αέρα, άνεση περιγραφής και μια στερεοφωνική εικόνα με μεγάλο πλάτος, καλές δυνατότητες εστιασμού μεμονωμένων πηγών, καλή περιγραφής της κίνησης και καλό βάθος.
Ψηλά, το αποτέλεσμα ήταν ισορροπημένο, ίσως λίγο προς την μαλακή πλευρά, σε σχέση με την αναφορά (που δεν συγκρίνεται φυσικά, σε επίπεδο τιμής!), αλλά φωτεινό, ευχάριστο και πάντοτε ξεκούραστο. Η αίσθηση της έκτασης ήταν καλή, όπως και η ταχύτητα και το σώμα των οργάνων της περιοχής, με τις αποσβέσεις να είναι λίγο πιο γρήγορες σε σχέση με αυτό που έχω συνηθίσει. Ο αρμονικός πλούτος του προγράμματος αποδόθηκε καλά, με το ηχείο να είναι έντονα παρόν, φωτεινό και ποτέ επιθετικό ή ξηρό.

Τελικώς...

... έγινε φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πλήρες σύστημα από το οποίο δεν λείπει, στην πραγματικότητα, τίποτε. Μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει αυτόνομα, χωρίς καμία πηγή (απλώς να το συνδέσει στο δίκτυο του) ή μπορεί να στήσει ένα αναλογικό/ψηφιακό οικοσύστημα με όλα τα απαραίτητα, για να αξιοποιήσει την μουσική του συλλογή. Η μεγαλύτερη αξία του συνδυασμού Prime Wireless/SB-1000, ωστόσο, έγκειται στην ηχητική του απόδοση η οποία είναι πραγματικά καλή, με κριτήρια υψηλής πιστότητας, αποδεικνύοντας ότι η ιδέα του “ασύρματου” μπορεί άνετα να συμβαδίσει με την έννοια του “ποιοτικού”. Προτείνεται χωρίς δισταγμό σε όποιον σκέπτεται να ξεκινήσει τώρα, διαθέτει έναν μικρό ή μεσαίο χώρο και θέλει κάτι “μαζεμένο” σε διαστάσεις και χωρίς σοβαρούς συμβιβασμούς, αλλά και στους φτασμένους audiophiles που αναζητούν μια πραγματική ευκαιρία για ένα δεύτερο σύστημα που θα πληροί τα κριτήριά τους!