Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/01/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Metaxas & Sins στην ελληνική αγορά!


Η Metaxas & Sins στην ελληνική αγορά!
25/01/2019 [δ.τ.]

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες εταιρίες της οποίας τα προϊόντα ξεχωρίζουν όχι μόνο για την ιδιαίτερη αισθητική τους αλλά και για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους, η Metaxas (του Ελληνοαυστραλού Κώστα Μεταξά) απέκτησε χώρο επίδειξης στην Ελλάδα και ανακοίνωσε αρκετά φιλόδοξα σχέδια για το εγγύς μέλλον. Το νέο αυτό δεν αποτελεί, βεβαίως, ιδιαίτερη έκπληξη καθώς η παρουσία του Μεταξά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό και τον είχαμε συναντήσει πριν από μερικούς μήνες, συνάντηση από την οποία είχε προκύψει και το σχετικό άρθρο.
Η σειρά προϊόντων της Metaxas περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή (Ikarus), έναν στερεοφωνικό τελικό ενισχυτή (Solitaire, ο οποίος μπορεί να παραγγελθεί και ως ολοκληρωμένος με υψηλότερη ισχύ από αυτή που διαθέτει ο Ikarus), έναν προενισχυτή με αρθρωτή αρχιτεκτονική (Opus, με σασί το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία μέσω CNC πέντε αξόνων) και ένα μονομπλόκ τελικό (Soliloquy). Στα κυκλώματά του, ο Μεταξάς συμπαθεί ιδιαίτερα την dual mono αρχιτεκτονική, τα κορυφαία υλικά και προσέχει ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες (δηλαδή την εσωτερική καλωδίωση, τους διακόπτες, τα ποτενσιόμετρα και την ποιότητα των τυπωμένων) χωρίς να δημιουργεί αίσθηση υπερβολής. Είναι φίλος των διακριτών ημιαγωγών και της αρθρωτής κατασκευής και χρησιμοποιεί προσεγμένα τροφοδοτικά παντού.
Μια από τις πλέον πρόσφατες ιδέες του Μεταξά, ο ανθρωπόμορφος ενισχυτής ακουστικών Marquis “Memento Mori” ήταν μια από τις κινήσεις του Έλληνα από την Αυστραλία που τον έφεραν στο επίκεντρο της προσοχής τον τελευταίο καιρό, όπως, άλλωστε, και το GQT (Georges Quellet Tribute), ένα φορητό μαγνητόφωνο ανοικτής ταινίας, βασισμένο στο Stellavox SM8 αλλά και ένα μεγαλύτερο μοντέλο, το T-RX, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως φορητό όσο και στον χώρο του στούντιο. Οι φίλοι του βινυλίου δεν θα μείνουν, επίσης, παραπονεμένοι καθώς υπάρχει το ζευγάρι πλατό/βραχίονα Perambulator/Combobulator με κινητήρα πολύ υψηλής ακρίβειας, ακρυλικό πλατό και βραχίονα κατασκευασμένο από τιτάνιο.
Τα ηχεία της εταιρίας βασίζονται στις κορυφαίες μονάδες της Accuton, για όλες τις θέσεις, με την ιδέα της σφαιρικής μπάφλας να είναι πανταχού παρούσα, από το μικρότερο μόνιτορ (Macrophone) μέχρι το κορυφαίο τρίδρομο Siren, σε μια προσπάθεια ελαχιστοποίησης των περιθλάσεων και δημιουργίας μιας καμπίνας που παρέχει τις ιδανικές συνθήκες λειτουργίας στα μεγάφωνα με όλα τα τμήματα να κατασκευάζονται, από μονοκόμματο αλουμίνιο.
Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πλήρως οργανωμένο στούντιο όπου μπορεί κανείς να ακούσει κάποια από τα προϊόντα της Metaxas, συμπεριλαμβανόμενων των κορυφαίων Siren, αφού προηγουμένως επικοινωνήσει τηλεφωνικώς ώστε να κλείσει το σχετικό ραντεβού. Με βάση τις πληροφορίες μας, τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται μια εντυπωσιακή (το λιγότερο) είσοδος στην αγορά με ένα κατάστημα-γκαλερί, όπου θα εκτίθενται όλα τα προϊόντα του Metaxa σε κατάλληλες συνθήκες (με δυνατότητα ακρόασης φυσικά). Stay tuned, όπως λένε και οι φίλοι μας οι αγγλοσάξονες...

info: Metaxas & Sins Greece, Jimmi Rigogiannis, τηλ.: 210-613.3441, 694-361.9271, http://www.metaxas.com/, Instagram