Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/08/2021

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Καλοκαιρινό Top-10:
Οι δέκα συσκευές που μας εντυπωσίασαν!

Καλοκαιρινό Top-10

Πραγματοποιούμε μια μικρή αναδρομή του πρώτου μισού της χρονιάς κατά το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές πραγματικά σημαντικές συσκευές. Ως συνήθως, επιλέξαμε τις δέκα που ξεχωρίσαμε με βάση την ποιότητά τους και το ενδιαφέρον που μας προκάλεσαν και είναι αυτές:

Δημήτρης Σταματάκος

Cambridge Audio CXN V2 - Network Player.
Cambridge Audio CXN V2 - Network Player. Η παράδοση που έχει δημιουργήσει η Cambridge Audio σε ό,τι αφορά το streaming και τις συσκευές που το υποστηρίζουν, έχει θέσει ψηλά τον πήχη, για κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζει. Τι και αν εδώ έχουμε να κάνουμε απλώς με την έκδοση V2 μιας συσκευής που θεωρείται ήδη επιτυχημένη; Είμαστε κακομαθημένοι και δεν το κρύβουμε!
Amphion Argon 7LS/Amp700 - Ηχείο δαπέδου/Τελικός.
Amphion Argon 7LS/Amp700 - Ηχείο δαπέδου/Τελικός ενισχυτής. Έχοντας ξεπεράσει, μόλις, τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή της, η Amphion είναι, μάλλον, περισσότερο γνωστή στους επαγγελματίες που κατοικοεδρεύουν στο στούντιο απέναντι από ένα ζευγάρι μόνιτορ, αλλά η εταιρία του Anssi Hyvönen μπορεί να είναι υπερήφανη ότι ανήκει στην ελάχιστη εκείνη μειοψηφία που κατάφερε να βάλει τον ήχο ακριβείας στον καθιστικό, με τρόπο που ικανοποιεί τον καθημερινό ακροατή. Δεν είναι και λίγο...
Chario Constellation MKII Delphinus - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Chario Constellation MKII Delphinus - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Το μεγαλύτερο από τα “μικρά” μοντέλα της σειράς Constellation MKII της Chario είναι ένα ηχείο βάσης/ραφιού, σχεδιασμένο με το μυαλό στον απαιτητικό ακροατή που θέλει να καλύψει έναν μικρό χώρο. Τι αποτέλεσμα παίρνεις όταν συνδυάσεις το know-how και την υψηλή αισθητική της Ιταλικής εταιρίας με τους εγγενείς συμβιβασμούς του μικρού όγκου;
dCS Bartók - Network player/DAC.
dCS Bartók - Network player/DAC. Βασισμένο στο Ring DAC και στην πλατφόρμα dCS Digital Processing και προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο ψηφιακών συνδέσεων και σοβαρές δυνατότητες διαχείρισης ψηφιακών σημάτων, το Bartók είναι μια συσκευή που εκφράζει πλήρως την dCS. Για να το πούμε λίγο πιο ξεκάθαρα: έχουμε να κάνουμε με ένα ψηφιακό εργαλείο, αντάξιο της φήμης του Βρετανού κατασκευαστή. Φυσικά, οι λεπτομέρειες έχουν την σημασία τους.
Dayens Ecstasy III - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Dayens Ecstasy III - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Με ιστορία τριάντα χρόνων, η εταιρία που ίδρυσε το 1991 ο Dejan Dobrin στη Σερβία διαθέτει μια μεγάλη σειρά ενισχυτών, με τον Ecstasy III να είναι ο μεγαλύτερος ολοκληρωμένος της. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε (για πρώτη φορά) ένα από τα πονήματα του Dobrin και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Rupert Neve Designs RNHP - Ενισχυτής ακουστικών.
Rupert Neve Designs RNHP - Ενισχυτής ακουστικών. Με τον ίδιο τον Rupert Neve να έχει φύγει από την ζωή πρόσφατα, η δοκιμή αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένας φόρος τιμής σε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του audio. Αλλά ο RNHP είναι ένας ενισχυτής ακουστικών ο οποίος πηγαίνει πολύ μακρύτερα...
Audiobyte Hydra Vox/Zap - DAC/Τροφοδοτικό.
Audiobyte Hydra Vox/Zap - DAC/Ενισχυτής ακουστικών-Τροφοδοτικό. Έχοντας εντυπωσιαστεί από το τρόπο με τον οποίο η εταιρία από τη Ρουμανία αντιμετωπίζει το ψηφιακό audio, η δοκιμή μιας συσκευής της Audiobyte, του brand name που υπογράφει μια σειρά από εναλλακτικές σχεδιάσεις της Rockna, ήταν -βεβαίως- μονόδρομος. O Hydra Vox μαζί με το τροφοδοτικό του, έμοιαζε μια καλή επιλογή και η αλήθεια είναι ότι δεν μετανιώσαμε καθόλου γι αυτήν!
Dutch & Dutch 8c - Ενεργό/Ψηφιακό Ηχείο.
Dutch & Dutch 8c - Ενεργό/Ψηφιακό Ηχείο. Όπως και ο "Ιπτάμενος Ολλανδός", το θρυλικό πλοίο-φάντασμα, τα 8c είναι παρόντα στον χώρο, αλλά φευγαλέα ως ηχητικές πηγές. Ακούς το αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορείς να τα εντοπίσεις. Μόνο την υπογραφή τους στο σύστημα μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα, αφού καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα με τρόπο... χμμ.. καθοριστικό. Είναι πραγματικά ευτύχημα να είσαι μάρτυρας πραγματικών, σοβαρών τεχνολογικών εξελίξεων!
Arcam SA30 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Streamer.
Arcam SA30 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Streamer. Δοκιμάσαμε την άποψη της Arcam για το πώς θα πρέπει να είναι ένας σύγχρονος ολοκληρωμένος ενισχυτής και βρεθήκαμεε απέναντι από μια συσκευή που δεν αποτελεί απλώς την έκφραση μιας ιδέας, αλλά -πιθανώς- καθορίζει μια ολόκληρη κατηγορία!
Dual CS 600 MKII/Skyanalog G1 - Πλατό/Κεφαλή.
Dual CS 600 MKII/Skyanalog G1 - Πλατό/Κεφαλή. Οι αλλαγές στο νέο CS 600 MKII σε σχέση με το αρχικό μοντέλο που είχαμε δει πριν από αρκετά χρόνια (το 2014) είναι μικρές, αλλά αποδείχθηκαν σημαντικές και ιδιαίτερα εύστοχες. Και, ακόμη, το σύστημα που δοκιμάσαμε αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο θαρραλέο σε ό,τι αφορά την κεφαλή, περιλαμβάνοντας, για πρώτη φορά, μια Skyanalog G1.