Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/05/2009


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ XTZ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

SITE MAP


Τα προϊόντα της XTZ στην Ελληνική αγορά
08/05/2009
Η δομή που θέλει μια εταιρία να διατηρεί την σχεδιαστική της ομάδα επί ευρωπαϊκού εδάφους και να εξάγει την παραγωγική διαδικασία της στην Ασία δεν είναι πλέον πρωτότυπη. Υπάρχουν ήδη παραδείγματα επιτυχημένων τέτοιων δομών οι οποίες οδηγούν σε δραστική μείωση του κόστους, ιδιαίτερα μάλιστα σε προϊόντα των οποίων η παραγωγή μπορεί να γίνει σε μεγάλους αριθμούς. Η XTZ περιγράφει με ακρίβεια την διαδικασία αυτή και δεν κρύβει καθόλου την πρόθεσή της να προσφέρει συσκευές με τον βέλτιστο συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης και κόστους. Από την άλλη, οι Σουηδοί φαίνεται ότι δεν κάνουν οικονομίες εκεί που δεν πρέπει: Για παράδειγμα τα κορυφαία τους ηχεία χρησιμοποιούν μονάδες  Excel της Seas, με τουίτερ ribbon που φτάνει τα 40kHz και έχουν δυνατότητα ρύθμισης της συμπεριφοράς στην περιοχή της συχνότητας αποκοπής με την χρήση διαφορετικών παρεμβυσμάτων που τοποθετούνται στο bass reflex αλλά και στις υψηλές συχνότητες με αλλαγή στα στοιχεία των φίλτρων. Και οι ιδέες, επίσης δεν τους λείπουν: Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής τους, Class A100D3, ρυθμίζεται να λειτουργήσει είτε σε τάξη ΑΒ, αποδίδοντας 2x110W/8Ω είτε σε τάξη Α αποδίδοντας 2x50W/8Ω και η ρύθμιση αυτή μπορεί να γίνει από το τηλεχειριστήριο σε πραγματικό χρόνο.
Στην σειρά προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνονται το cd player CD-100 βασισμένο στον AD1955 της Analog Devices (με balanced και single ended εξόδους και δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων με αρχεία MP3 (CD και DVD), ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Class A100D3 ο οποίος διαθέτει και είσοδο phono και ενσωματωμένο DAC, καθώς και ένας μονομπλόκ ο οποίος προορίζεται για την οδήγηση παθητικών υπογούφερ αποδίδοντας 300Wrms από ένα στάδιο τάξης AB και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον κλάδο των χαμηλών συχνοτήτων αν τα ηχεία το επιτρέπουν.
Ο Sub Amp 1, όπως ονομάζεται, υπάρχει και στην έκδοση Sub Amp 1 DSP με ενσωματωμένο παραμετρικό και γραφικό ισοσταθμιστή και δυνατότητα συνεργασίας με το πακέτο ανάλυσης της ακουστικής του χώρου της εταιρίας το οποίο περιλαμβάνει μικρόφωνο, κάρτα ήχου και λογισμικό επιτρέποντας βασικές μετρήσεις μέσω του υπολογιστή. Στον κατάλογο των ηχείων περιλαμβάνονται επτά μοντέλα υπογούφερ, ενεργά και παθητικά, με ενσωματωμένο DSP και μονάδες 8, 10 και 12 ιντσών, επτά μοντέλα δαπέδου από τα οποία τα κορυφαία χρησιμοποιούν μονάδες της SEAS (το μεγαλύτερο μοντέλο είναι το 99.38 με ένα δεκάρι γούφερ της Seas πλευρικά τοποθετημένο και εξωτερικά φίλτρα) καθώς επίσης και οκτώ ηχεία βάσης/ραφιού με κορυφαίο το 99.26P. Η εταιρία προσφέρει ακόμη καλώδια (interconnect, ψηφιακά και για την σύνδεση υπογούφερ) και βάσεις για τα ηχεία της. Τα προϊόντα της XTZ αντιπροσωπεύονται στην Ελληνική αγορά από την Location Sound.
ΙΝFO: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, web: http://www.locationhiend.com, http://www.xtz.se/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr