Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/03/2009


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ WEISS...

SITE MAP


Chiron-Glass 1: Υάλινη οπτική ίνα από τον Weiss
04/03/2009
Τα πλεονεκτήματα των οπτικών ινών είναι λίγο-πολύ γνωστά: έχουν αμελητέες απώλειες στις κλίμακες αποστάσεων που απαιτούνται στο audio, παρέχουν γαλβανική απομόνωση (επομένως καταργούν τους βρόχους γείωσης) και χαρακτηρίζονται από μηδενική ευαισθησία στους εξωτερικώς επαγόμενους ηλεκτρικούς θορύβους (ούτε και δημιουργούν ηλεκτρικά πεδία γύρω τους). Από την άλλη, η οπτική ίνα είναι ένα ακριβό και δύσκολο στο χειρισμό και τον τερματισμό εξάρτημα. Αυτό είναι και ο λόγος που στις περισσότερες περιπτώσεις ως “οπτική ίνα” θεωρούμε έναν πλαστικό κυματοδηγό ο οποίος τερματίζεται σε πλαστικά βύσματα, κάτι που είναι γνωστό και ως Toslink, οι δυνατότητες του οποίου είναι μάλλον περιορισμένες, έως (από ορισμένους) αμφισβητήσιμες.
Η λύση του Weiss περιλαμβάνει ένα πομπό και ένα δέκτη οι οποίοι τερματίζονται με τα κατάλληλα βύσματα ώστε να υπηρετούνται τόσο οι συνδέσεις AES/EBU όσο και SPDI/F και διαθέτουν στο εσωτερικό τους τον κατάλληλο μετατροπέα, καθώς και μια πραγματική οπτική ίνα η οποία τερματίζεται σε συνδετήρες ST. Το πακέτο περιλαμβάνει, επίσης, δύο ανεξάρτητα τροφοδοτικά, ένα για τον πομπό και ένα για τον δέκτη. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το Chiron-Glass 1 θα διατίθεται έτοιμο σε μήκη 1,3,5 και 10 μέτρων ενώ ο χρήστης θα μπορεί να παραγγείλει όποιο άλλο μήκος επιθυμεί καθώς και τον συνδυασμό των βυσμάτων εισόδου/εξόδου του πομπού και του δέκτη. Όσοι σκέπτονται να δοκιμάσουν την λύση του Weiss (αλλά γενικώς και κάθε πραγματική οπτική ίνα) θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές κάμψης, η ακτίνα της οποίας δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 50 χιλιοστών.
ΙΝFO: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, web: http://www.locationhiend.com , http://www.weiss.ch
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr