Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/10/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ WEISS...

SITE MAP


Παθητικός προενισχυτής από τον Weiss
02/10/2009
Στην πραγματικότητα η επιλογή του Weiss να παρουσιάσει έναν προενισχυτή δεν πρέπει να εκπλήσσει. Ήδη προσφέρει ψηφιακή πηγή και DACs καθώς και έναν τελικό ενισχυτή (τον Castor), οπότε ο ATT202 συμπληρώνει ιδανικά τον κατάλογό του. Ούτε και το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με παθητικό προενισχυτή είναι ιδιαίτερα περίεργο, καθώς τα αναλογικά στάδια των μετατροπέων του είναι ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένα (ειδικά το στάδιο του Medea είναι, ως αρχή, ανώτερο από αυτό πολλών προενισχυτών). 
Ο ATT202 χρησιμοποιεί έναν βηματικό εξασθενητή με 44 βήματα (και εύρος λειτουργίας 34dB) και προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης μέσω XLR και RCA, την οποία ο χρήστης επιλέγει μέσω διακόπτη. Ενδιαφέρουσα, επίσης, είναι η ιδέα του Weiss να τοποθετήσει έναν διακόπτη προσαρμογής της αντίστασης εξόδου του προενισχυτή (αν αυτό λειτουργεί σωστά, λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα των παθητικών προενισχυτών). Η επιλογή των εισόδων δεν γίνεται με τον κλασικό μηχανικό επιλογέα αλλά με ένα σύστημα που βασίζεται σε ηλεκτρονόμους ριντ (reed relais). Πέρα από το αξιοπερίεργο του πράγματος, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον στρατήγημα: Οι διακόπτες ριντ είναι απομονωμένοι από το περιβάλλον και μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι παρουσιάζουν ελάχιστα προβλήματα φθοράς κατά την πάροδο του χρόνου λόγω οξείδωσης, ενώ (αν και δεν δίνεται κάποια τέτοια πληροφορία) είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν επάργυρες επαφές. Ο προενισχυτής διαθέτει τηλεχειρισμό μέσω βηματικού κινητήρα ο οποίος οδηγεί τον εξασθενητή και έναν διακόπτη φίμωσης. Η τροφοδοσία των κυκλωμάτων ελέγχου γίνεται από εξωτερικό τροφοδοτικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα φτάσει εγκαίρως ώστε να παρουσιαστεί στο Athens High End Show 2009.
ΙΝFO: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, web: http://www.locationhiend.com, http://www.weiss.ch
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr