Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/07/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΜΠΑΣΟΠΑΓΙΔΑ ΑΠΌ ΤΗΝ VICOUSTIC...


Ρυθμιζόμενα απορροφητικά για τις χαμηλές συχνότητες
11/07/2010
Ένα από τα μειονεκτήματα της παθητικών συστημάτων ρύθμισης της ακουστικής, εκείνων δηλαδή που βασίζονται σε ιδιότητες υλικών και όχι σε ηλεκτρονική επεξεργασία του σήματος είναι ότι λειτουργούν σε περιορισμένο εύρος συχνοτήτων. Ειδικά στις χαμηλές συχνότητες (όπου ένα στάσιμο κύμα χαρακτηρίζεται από σχετικώς υψηλό Q) πολύ συχνά χρησιμοποιήται η γνωστή μέθοδος της εμπειρικού ελέγχου και, τελικώς, της ειδικής κατασκευής, κάτι που σημαίνει υψηλότερο κόστος και πιο σύνθετες διαδικασίες.
Προσφάτως πέσαμε επάνω στο Vari Bass ένα προϊόν της εταιρίας Vicoustic το οποίο υπόσχεται δυνατότητα ρύθμισης της συχνότητας στην οποία επιδρά. Το Vari Bass είναι μια κυλινδρική κατασκευή λογικού μεγέθους στο εσωτερικό της οποίας έχει τοποθετηθεί αφρώδες υλικό υψηλής πυκνότητας και η ρύθμιση γίνεται με απλή περιστροφή της κεφαλής. Η εταιρία δίνει και το σχετικό διάγραμμα μεταβολής του συντελεστή “α” (ηχοαπορρόφησης) ανάλογα με την ρύθμιση της κεφαλής όπου, πράγματι, φαίνεται ότι η περιοχή μέγιστης επίδρασης μετακινείται από τα 70Hz έως τα 120Hz. Το ίδιο διάγραμμα δείχνει και κάποιο συσχετισμό της συνολικής απόδοσης του Vari Bass ανάλογα με την ρύθμιση (το μέγιστο “α” κυμαίνεται από το 0.7 μέχρι το 0.35 περίπου). To σύστημα είναι, μάλλον, βελτιστοποιημένο για μικρούς χώρους και θα χρειαστείτε από 4 Vari Bass για επιφάνειες μέχρι 11m2 μέχρι 8 για χώρους επιφάνειας 22m2.
ΙΝFO: ΕΛΙΝΑ ΑΒΕΕ, τηλ.: 210-883.0311, http://www.elina.gr/  http://www.vicoustic.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr