Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/06/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  TRILOGY AUDIO: ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΌ NEW AGE ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ...

SITE MAP


Trilogy Audio Systems: Βρετανικό new age...
15/06/2009
H Trilogy Audio Systems είναι μια εταιρία με έδρα το Λονδίνο και ιδρυτή τον Nic Poulson ο οποίος υπογράφει και τον σχεδιασμό των προϊόντων της. Έχοντας θητεύσει στο BBC την δεκαετία του 1980, o Poulson μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς των Βρετανών σχεδιαστών, με βαριά κληρονομιά και μέλλον που εξαρτάται από τον ίδιο. Οι απόψεις του είναι ενδιαφέρουσες και ο μικρός κατάλογος των προϊόντων της Trilogy απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί τετριμμένος. Η εταιρία προσφέρει την στιγμή αυτή έναν προενισχυτή και δύο τελικούς ενισχυτές με κωδικούς 909 (o προ), 968 (ο λαμπάτος τελικός) και 990 (ο υβριδικός τελικός). Ο Poulson δηλώνει πιστός των λυχνιών και της χρησιμοποιεί τόσο στον προενισχυτή όσο και στους δύο τελικούς του. Ο καθαρόαιμος λαμπάτος χρησιμοποιεί ένα διαφορικό στάδιο στην είσοδο με ξεχωριστό τροφοδοτικό, ένα στάδιο εξόδου με δυνατότητα λειτουργίας σε ρυθμό τριόδου ή πεντόδου (μέσω διακόπτη στην πρόσοψη) και δυνατότητα επιλογής/πόλωσης λυχνιών KT88 ή EL34, ενώ οι μετασχηματιστές εξόδου είναι, φυσικά, custom. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την πόλωση παρατηρώντας τα LED στην πρόσοψη. Για όσους θέλουν κάτι με περισσότερα Watt, από τα 60 που αποδίδει ο 968 με τις KT88, υπάρχει ο 990, με στάδιο ενίσχυσης τάσης που χρησιμοποιεί λυχνίες και ημιαγωγικό στάδιο εξόδου, το οποίο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό FETs και διπολικών ημιαγωγών ώστε, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, να συμπεριφέρεται σωστά τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές ισχείς. Ο 990 αποδίδει 100W ανά κανάλι.
Οι δύο τελικοί συνοδεύονται και από έναν προενισχυτή με έξι εισόδους line ο οποίος χρησιμοποιεί βηματικό εξασθενητή ακρίβειας 0.5dB, υλοποιημένο με αντιστάσεις ακριβείας για την ρύθμιση της στάθμης και μεταφορά των σημάτων ελέγχου μέσω οπτοαπομονωτών για χαμηλότερο θόρυβο. Χρησιμοποιεί και αυτός λυχνίες τόσο στο κύκλωμα προενίσχυσης όσο και στο τροφοδοτικό και ελέγχεται από μικροεπεξεργαστή ο οποίος επιτρέπει την ξεχωριστή ρύθμιση της ευαισθησίας σε κάθε είσοδο, της αρχικής στάθμης και της ισορροπίας των καναλιών καθώς και του τρόπου λειτουργίας του ρυθμιστικού της στάθμης το οποίο μπορεί να γίνει μιας ή περισσότερων στροφών. Τέλος, ο 909 είναι -ίσως- ο μοναδικός προενισχυτής ο οποίος κλειδώνεται με password, άγνωστο το γιατί... Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει το φινίρισμα των συσκευών του ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά χρώματα.

ΙΝFO: http://www.trilogyaudio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr