Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/09/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ESOTERIC ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Oι νέες συσκευές της Esoteric στην Ευρωπαική αγορά
15.09.2005
Στα νέα προιόντα περιλαμβάνονται το SACD/CD transport P-01, ο εξωτερικός μετατροπέας D-01, το SACD/CD player Χ-03 καθώς και το universal player UX-3. Tην σειρά συμπληρώνει η εξωτερική γεννήτρια χρονισμού G-0s.
To P-01 χρησιμοποιεί τον νέο μηχανισμό VRDS-NEO o οποίος βασίζεται σε έναν τριφασικό κινητήρα χωρίς ψήκτρες με μαγνητικά μέρη από νεοδύμιο που εξασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλή στάθμη κραδασμών, ένα πλατό κατασκευαστμένο από μαγνήσιο (για μέγιστη ακαμψία και μικρότερο βάρος, στον υψηλότερο ρυθμό περιστροφής που χρησιμοποιήται στα SACDs) καθώς και σε ένα νέο σύστημα κίνησης της κεφαλής ανάγνωσης που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακρίβεια στην ιχνιλάτηση του δίσκου.  Το transport μπορεί να διαβάσει CD, CD-R/RW και SACD ενώ η εταιρία αναφέρει πως μελλοντικά θα είναι δυνατή και η ανάγνωση DVD-Audio (χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες). Από πλευράς εξόδων υπάρχουν ΙΕΕΕ 1394, ΧLR (που υποστηρίζουν το ειδικό ψηφιακό φορμά της Teac, με την ονομασία ES-Link)  και RCA (για τα σήματα DVD-Audio). Eίναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ότι το P-01 υποστηρίζει και πολυκαναλικές ψηφιακές εξόδους DSD, με απλά λόγια η αναπαραγωγή πολυκαναλικών SACD απαιτεί ισάριθμους εξωτερικούς μετατροπείς. Ο D-01 είναι ο μετατροπέας που προτείνει η Esoteric "για την δουλειά": πρόκειται για μία (ακόμη περισσότερο) υπερβολική έκδοση του κορυφαίου D70, όντας μονοκαναλικός και χρησιμοποιώντας 8 πολυκαναλικούς 24ψήφιους DAC PCM104 οι οποίοι τροφοδοτούνται με σήματα που έχουν υποστεί επεξεργασία από τον γνωστό συνδυασμό ψηφιακών φίτλρων FIR/RDOT της Esoteric.  Οι D-01 μπορούν να δεχτούν ψηφιακά σήματα μέχρι τα 192kHz (για PCM, με δυνατότητα upsampling μέχρι τα 768kHz) καθώς και σήματα DSD (με δυνατότητα επιλογής του downsampling μεταξύ 88.2/176.4kHz).
Περισσότερο προσγειωμένες καταστάσεις φαίνεται να αποτελούν τα players Χ-03/UX-03: Το πρώτο είναι ένα SACD/CD player με το νέο transport VRDS-NEO που υποστηρίζει στερεοφωνική αναλογική έξοδο και πολυκαναλική μέσω iLink, ενώ το δεύτερο αποτελεί την universal εκδοχή, με δυνατότητες ανάγνωσης CD. CD-R/RW, SACD, DVD Audio/Video και συμβατότητα με DTS, DTS 96/24.  H Esoteric δεν δίνει ιδιαίτερες πληροφορίες για το τμήμα της εικόνας, φαίνεται όμως πώς το UX-03 διαθέτει έξοδο συνιστωσών με προοδευτική σάρωση καθώς και DVI-D συμβατό με HDCP.
To πακέτο συμπληρώνεται από μία εξωτερική γεννήτρια χρονισμού με κωδικό G-0s. To G-0s είναι σε θέση να δημιουργήσει σήματα χρονισμού για τρία διαφορετικά συστήματα (transport, DACs και "άλλα") μεταφέροντας έτσι σε consumer επίπεδο την επαγγελματική αντιμετώπιση των ψηφιακών συστημάτων όπου χρησιμοποιήται ένα κεντρικό σήμα χρονισμού για όλες τις συσκευές.  Επιπρόσθετα, το G-0s μπορεί να συγχρονίσει το το DVD Video player έτσι ώστε οι ταινίες με pulldown 2-2 (δηλαδή film που έχει μεταφερθεί με τελεσινέ στο σύστημα PAL) να μην έχουν την την γνωστή επιτάχυνση του 4%.
ΙΝFO: web: http://www.teac-esoteric.de

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr