Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/07/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ALLEN PERKINS...

SITE MAP


Spiral Groove: Δια χειρός Allen Perkins...
13/07/2009
Τον Allen Perkins πιθανόν τον γνωρίζετε. Έχει σχεδιάσει πλατό της Sota και είναι ο άνθρωπος πίσω από το RPM2 της Immedia (που ίδρυσε ο ίδιος). Η άποψή του για τα αναλογικά συστήματα είναι, επίσης γνωστή: Δεν συμφωνεί με την χρήση αναρτημένων από ελατήρια μαζών και προσεγγίζει το θέμα της απόσβεσης των κραδασμών με την χρήση συνδυασμού υλικών με μεγάλη μάζα και υλικών με συγκεκριμένες ελαστικές δυνατότητες. Τόσο τα Sota όσο και το RPM2 ακολούθησαν με συνέπεια την λογική αυτή οπότε δεν είναι περίεργο που το τελευταίο project του Perkins, η εταιρία Spiral Groove την οποία ίδρυσε μαζί με την Lisa Thomas το 2005, βασίζεται ακριβώς σε αυτήν.
Την στιγμή αυτή η Spiral Groove προσφέρει δύο συστήματα περιστροφής, με κωδικούς SG1 και SG2 καθώς και έναν  βραχίονα (ο οποίος λέγεται απλώς “Tonearm”). Τα δύο μηχανήματα χρησιμοποιούν βάσεις από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο σε συνδυασμό με κάποιο αποσβεστικό υλικό για το οποίο η εταιρία δεν δίνει λεπτομέρειες, πλατό από ανοξείδωτο χάλυβα (στο SG1) και αλουμίνιο (στο SG2), αντεστραμμένο έδρανο με σάπφειρο και κεραμικό σφαιρίδιο  και οδήγηση μέσω ενός σύγχρονου κινητήρα χαμηλής τάσης. Υπάρχει εξωτερικό τροφοδοτικό το  οποίο περιλαμβάνει γεννήτρια ημιτονοειδούς τάσης και προσφέρει δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου του ρυθμού περιστροφής. Πέρα από το υλικό του πλατό, οι διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα εστιάζονται στο arm-board (στο SG1 διαθέτει έναν απλό μηχανισμό απασφάλισης ώστε να είναι δυνατή η εύκολη αλλαγή βραχίονα) καθώς και στα σημεία στήριξης τα οποία είναι χαλύβδινα στο SG1 και από αλουμίνιο στο SG2.
O βραχίονας  είναι μονοσημειακός (unipivot) με ενεργό μήκος 10 ιντσών και στέλεχος από αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Προσφέρει πλήρεις ρυθμίσεις (ανάμεσα τους και VTA, αζιμουθίου) και διαθέτει εσωτερική καλωδίωση από χαλκό υψηλής καθαρότητας.
ΙΝFO: http://www.spiral-groove.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr