Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/11/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  SOUND BAR ΑΠΟ ΤΗΝ SOUND,MATTERS...

SITE MAP


“Μπάρα” με την τεχνολογία EuphonyHD από την Soundmatters.
06/11/2008
Αυτό που κάνει, πρακτικώς, ένα sound bar είναι να αντικαθιστά τα ηχεία ενός συστήματος κινηματογράφου, ακόμη και αν το σύστημα είναι 2.1 -δηλαδή χωρίς περιφερειακά ηχεία- με μια μονάδα η οποία τοποθετείται οριζοντίως κάτω από την τηλεόραση. Την στιγμή αυτή, αρκετές εταιρίες προσφέρουν προϊόντα αυτού του είδους, τα περισσότερα ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της SLIMstage 40 είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Πρόκειται για την EuphonyHD, η οποία ανήκει στην εταιρία DiMagic και έχει αναπτυχθεί από τον Hareo Hamada και τον Godehard Guenther, τον ιδρυτή της Soundmatters. Στην ουσία πρόκειται για την δέσμη τεσσάρων αλγορίθμων στους οποίους έχει ανατεθεί το έργο του upmixing από τα 2 κανάλια σε 5.1, της συμπλήρωσης του ηχητικού φάσματος, όπου χρειάζεται,, της δημιουργίας πειστικής στερεοφωνικής εικόνας από ακουστικά και της διαχείρισης της δυναμικής περιοχής ώστε ο ακροατής να παραμένει ικανοποιημένος από την ποιότητα ακόμη και σε χαμηλές στάθμες.
Το SLIMstage 40 περιλαμβάνει 13 μονάδες οι οποίες τροφοδοτούνται από οκτώ ενισχυτές τάξης D και είναι επαρκείς ώστε να καλύπτονται και οι χαμηλές συχνότητες. Η Soundmatters προσφέρει την δυνατότητα να προμηθευτεί κανείς και υπογούφερ αλλά δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του τρεις ψηφιακές και τρεις αναλογικές εισόδους, από τις οποίες μια στο εμπρός μέρος για την σύνδεση media player, έξοδο ακουστικών και τηλεχειριστήριο, ενώ ο επεξεργαστής μπορεί να αποκωδικοποιήσει Dolby Digital και DTS.
ΙΝFO: web: http://www.soundmatters.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr