Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/07/2010


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ CAMCORDER ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΦΑΚΩΝ ΑΠΌ ΤΗ SONY...


Camcorder με δυνατότητα εναλλαγής φακών από τη Sony
14/07/2010
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το NEX-VG10 είναι το πρώτο camcorder με δυνατότητα λήψης υψηλής ευκρίνειας το οποίο έχει τη δυνατότητα εναλλαγής φακών, ώστε ο χρήστης να επιλέγει αυτόν που είναι κατάλληλος για το κάθε πλάνο. H Sony θα συνοδεύσει την είσοδο στην αγορά της μηχανής με τρεις φακούς E-mount (ο ένας, 18-200mm F3.5-6.3 θα είναι ο στάνταρντ που θα συνοδεύει το σώμα κατά την αγορά) αλλά οι χρήστες θα μπορούν με την χρήση ειδικού προσαρμοστή να εφαρμόσουν και τους φακούς των D-SLR της εταιρίας (της σειράς Alpha η οποία περιλαμβάνει τους Sony-G και τους Carl Zeiss).
Ο αισθητήρας που χρησιμοποιήται είναι τεχνολογίας APS HD CMOS με ανάλυση 14.2 Megapixels και, σύμφωνα με την εταιρία, επιτρέπει την επιλογή πολύ μικρού βάθους πεδίου, κάτι που εξασφαλίζει λήψεις με το φόντο φλουταρισμένο (αυτό που οι φωτογράφοι ονομάζουν Bokeh), ενώ ο σταθεροποιητής εικόνας βρίσκεται στο σώμα της μηχανής και όχι στους φακούς.
Η μηχανή χρησιμοποιεί κωδικοποίηση AVCHD μέχρι τα 24Mbps για την λήψη εικόνας με ανάλυση 1920x1080 και μπορεί να πραγματοποιήσει και στατικές λήψεις οι οποίες αποθηκεύονται σε αρχεία JPG. O χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μνήμες Memory Stick PRO Duo ή μνήμες SD για την αποθήκευση του υλικού. Η λήψη του ήχου γίνεται από μια ενσωματωμένη τετραπλή κάψα η οποία εξασφαλίζει καλό εντοπισμό των ηχητικών πηγών ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικό μικρόφωνο (όπως και ακουστικά για το monitoring). Το καδράρισμα μπορεί να γίνει είτε από οθόνη LCD (τριών ιντσών) είτε από οφθαλμοσκόπιο.
Η NEX-VG10 αναμένεται στην αγορά τον Σεπτέμβριο.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr