Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/03/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ CYBER-SHOT ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ALPHA...

SITE MAP


Sony HX-1: Η τεχνολογία Alpha κατεβαίνει στις Cyber-shot!
03/03/2009
Η HX-1 είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Cyber-shot και βασίζεται σε έναν αισθητήρα CMOS Exmor με ανάλυση 9.1 megapixels. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας αναπτύχθηκε αρχικά από την Sony για τις D-SLR της σειράς Alpha και, σύμφωνα με την εταιρία, διακρίνεται για την μεγάλη ταχύτητά του (μέχρι 10 καρέ το δευτερόλεπτο με μηχανικό κλείστρο) και τον χαμηλό θόρυβο ακόμη και σε λήψεις με λίγο φως και ρυθμίσεις σε υψηλά ISO. Η μεγάλη ταχύτητα του αισθητήρα επέτρεψε στην Sony να σχεδιάσει ένα ενδιαφέρον σύστημα λήψης κάτω από δύσκολες συνθήκες (χαμηλού φωτισμού ή/και κίνησης του θέματος) κατά το οποίο η μηχανή πραγματοποιεί 6 διαδοχικές λήψεις και παράγει ένα καρέ από αυτές, μειώνοντας τόσο τον θόρυβο όσο και το φλου.
Ο φακός της μηχανής ανήκει στην σειρά G και προσφέρει οπτικό ζουμ 20x (28-560mm) ώστε η μηχανή να έχει μεικτό χαρακτήρα για καθημερινή χρήση. Ανάμεσα στις δυνατότητες της HX-1 είναι η λήψη πανοραμάτων με διαδοχική λήψη/panning (χωρίς τρίποδο, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που συνόδευαν το δελτίο τύπου!) καθώς επίσης και η λήψη βίντεο στα 1080p/30fps (η HX-1 είναι η πρώτη κόμπακτ της Sony με αυτή τη δυνατότητα). Ο χρήστης μπορεί να καδράρει το θέμα του μέσα από μια οθόνη  3 ιντσών η οποία έχει ρυθμιζόμενη κλίση.
Η ΗΧ-1 αναμένεται στην αγορά τον Μάιο.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr