Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/02/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η SONY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ HANDYCAM ΓΙΑ ΤΟ 2007...

AV BLOG 

SITE MAP


Νέα σειρά Handycam από την Sony
10.02.2007
Σε μια σαφή προσπάθεια να γεφυρώσει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων διαθέσιμων μέσων εγγραφής βίντεο, η Sony ανακοίνωσε την νέα σειρά Handycam η οποία περιλαμβάνει μηχανές που θα χρησιμοποιούν την κλασική ταινία DV αλλά και προιόντα βασισμένα τόσο σε DVD όσο και σε σκληρούς δίσκους. Οι νέες Handycam κάνουν το, για πολλούς αναμενόμενο, άλμα από τον συμβατικό χρωματικό χώρο sRGB προς τον xvYCC, ενσωματώνοντας την τεχνολογία x.v.Colour της εταιρίας. Το μοντέλο xvYCC είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τα χρώματα και προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερο εύρος πλησιάζοντας το 100% των φυσικών χρωμάτων σε σχέση με το 55.8% που εξασφαλίζει το μοντέλο sRGB.
Παράλληλα με την αλλαγή του χρωματικού μοντέλου, οι νέες Handycam φαίνεται να αποκτούν στενότερη σχέση με την υψηλή ευκρίνεια, καθώς η HDR-S1 η οποία βρίσκεται ήδη στην αγορά θα συμπληρωθεί και με άλλα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν τόσο το φορμά AVCHD (HDR-UX7E και HDR-UX3E, αναμένονται τον Μάρτιο) το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Matsushita, όσο και το βασισμένο σε μαγνητική ταινία HDV (HDR-HC5E και HDR-HC7E, αναμένονται τον Φεβρουάριο). Και τα δύο φορμά επιτρέπουν λήψεις με ανάλυση 1080i με το πρώτο να είναι περισσότερο ευέλικτο καθώς τα DVDs που εγγράφονται με AVCHD μπορούν να αναπαραχθούν απ' ευθείας από συμβατά players (και το PS3 θα είναι ένα τέτοιο player).
Οσον αφορά τις μηχανές συμβατικής ανάλυσης, η Sony παρουσίασε το concept  της σειράς "non-linear" ένα έξυπνο υπονοούμενο για την δυνατότητα τυχαίας προσπέλασης που προσφέρουν τόσο τα DVD όσο και οι σκληροί δίσκοι. Στη νέα σειρά συσκευών θα περιλαμβάνονται μηχανές με δίσκους των 30, 40 και 60GB (DCR-SR32E, DCR-SR52E, DCR-SR72E, DCR-SR190E και DCR-SR290E με δυνατότητα αποθήκευσης υλικού με διάρκεια μέχρι 41 ώρες, αναμένονται τον Μάρτιο) καθώς επίσης και μηχανές που θα μπορούν να εγγράφουν απ΄ευθείας σε DVD 8cm και θα είναι συμβατές με DVD+R DL (DCR-DVD106E, DCR-DVD109E, DCR-DVD306E, DCR-DVD406E και DCR-DVD506E, αναμένονται μέσα στον Φεβρουάριο).
Τον κατάλογο κλείνουν οι απλούστερες και πλέον προσιτές Handycam οι οποίες χρησιμοποιούν ταινία miniDV για λήψεις με συμβατική ανάλυση. (DCR-HC27E, DCR-HC37E, DCR-HC45E και DCR-HC47E, αναμένονται μέσα στον Φεβρουάριο)
Oι νέες Handycam θα μπορούν να κάνουν λήψη φωτογραφιών μέσω αισθητήρα 6.1 Megapixel και θα είναι εξοπλισμένες με τον οπτικό σταθεροποιητή Super SteadyShot.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr