Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/11/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ CYBER-SHOT ΑΠΟ ΤΗΝ SONY...

AV BLOG 

SITE MAP


Cyber-shot R1, M2, T9: Νέες μηχανές από την Sony
02.11.2005
Oι τρείς νέες μηχανές παρουσιάστηκαν μέσα στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2005, και απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικές κατηγορίες φωτογράφων: Η R1 απευθύνεται στον σοβαρό ερασιτέχνη που αναζητεί τον συνδυασμό ενός αισθητήρα υψηλής ανάλυσης και ένος καλού fixed φακού,  η Μ2 είναι κατάλληλη για όποιον αναζητά μία πλήρη λύση multimedia που να προσφέρει δυνατότητα φωτογράφισης και λήψης βίντεο και η T9 είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ευκαιριακού αλλά όχι πρόχειρου φωτογράφου που αναζητά την ευκολία στην χρήση, το μικρό μέγεθος και την καλή ποιότητα (αλλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια...).
Η Cyber-shot R1 διαθέτει αισθητήρα 10.3 megapixels και χρησιμοποιεί έναν fixed φακό 24-120mm της Zeiss με ασφαιρικά στοιχεία και δυνατότητα εστίασης (και) με το χέρι.  Σε όσους θα μουρμουρίσουν για την επιλογή του σταθερά προσαρτημένου φακού αντί της μοντούρας και της δυνατότητας εναλλαγής φακών, η Sony απαντά ότι η λύση αυτή είναι προτιμότερη για λόγους στεγανότητας της μηχανής και προστασίας του αισθητήρα.  Η δομή της μηχανής αποκλίνει σαφώς προς την "δημιουργική" πλευρά, προσφέροντας αρκετές δυνατότητες στον τομέα αυτό, στις οποίες περιλαμβάνονται προβολή ιστογράμματος και zebra pattern για την ρύθμιση του χρόνου έκθεσης, πλέγμα για το σωστό καδράρισμα, μεγέθυνση του σημείου εστίασης (στην εστίαση με το χέρι), καθώς επίσης και δυνατότητα preview του καρέ με τις ρυθμίσεις που έχουν επιλεγεί, ώστε η φωτογραφία να μην αποτελεί (δυσάρεστη) έκπληξη, εκ των υστέρων.  Η μηχανή διαθέτει υποδοχή για Memory Stick και Compact Flash/Micro Drive, τρία modes κωδικοποίησης κατά JPEG, δυνατότητα αποθήκευσης RAW και είναι συμβατή με USB 2.0 και PictBridge.
H Cyber-shot M2 διαθέτει αισθητήτρα 5.1 megapixels και μπορεί να αποθηκεύσει φωτογραφίες και βίντεο (μέσω codec MPEG-4). Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται η δυνατότητα αποθήκευσης ενός χαμηλής ανάλυσης αντιγράφου σε εσωτερική μνήμη (για να είναι πάντα διαθέσιμο) καθώς και ένα πολύ ευέλικτο Slide Show με δυνατότητα μουσικής επένδυσης από αρχεία mp3 ή wav. Ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 22 λεπτά βίντεο στα 30fps σε ένα Memory Stick PRO Duo των 512MB. H M2 υποστηρίζει USB 2.0 και PictBridge.
H Cyber-shot T9 χρησιμοποιεί αισθητήρα 6 megapixels και φακό Vario Tessar της Carl Zeiss με οπτικό ζουμ 3x. Πρόκειται για μία μηχανή με πάχος 20 χιλιοστών και βάρος 159 γραμμαρίων με περίβλημα από αλουμίνιο, η οποία επιτρέπει την αποθήκευση φωτογραφιών σε εσωτερική μνήμη 58MB ή εναλλακτικά την αποθήκευσή τους σε Memory Stick Duo/PRO Duo. Κατά την εταιρία, η υψηλή ευαισθησία της μηχανής σε συνδυασμό με το σύστημα Super Steady Shot κάνει την λήψη φωγραφιών κάτω από δύσκολοες συνθήκες φωτισμού ευκολότερη ακόμη και με περιορισμένη χρήση του φλάς. Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του ένα ευέλικτο σύστημα για την δημιουργία slide shows (παρόμοιο με αυτό της M2), ψηφιακό ζουμ x6, δυνατότητα λήψεων macro σε απόσταση μέχρι 1cm (με ψηφιακή επεξεργασία) και δυνατότητα για καρέ 16:9.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr