Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/02/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ BRAVIA ΑΠΟ ΤΗΝ SONY...

SITE MAP


Νέες σειρές Bravia από την Sony
16/02/2009
H Sony ανακοίνωσε έξι νέες σειρές τηλεοράσεων LCD και αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του σχετικού δελτίου τύπου έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες οικιακής δικτύωσης και του streaming αρχείων αφού τα περισσότερα μοντέλα της ακολουθούν το πρότυπο DLNA (Digital Living Network Alliance). Το DLNA είναι μια προδιαγραφή που “κάθεται” επάνω στην συμβατική τεχνολογία ενσύρματων και ασύρματων δικτύων εξασφαλίζοντας ότι οι συμβατές συσκευές θα μπορούν να ανταλλάξουν δεδομένα, να επικοινωνήσουν και να έχουν πρόσβαση σε πόρους του δικτύου (όπως το ρούτερ). Οι νέες τηλεοράσεις της Sony κάνουν ακριβώς αυτό, προσφέροντας μάλιστα και την δυνατότητα κεντρικού τηλεχειρισμού καθώς και την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο από όπου ο χρήστης μπορεί να προβάλλει πληροφορίες από συνεργαζόμενους οργανισμούς περιεχομένου ή ακόμη και μικρο-εφαρμογές (widgets) που θα κάνουν την συσκευή του πιο...ενδιαφέρουσα, προσφέροντας της νέες δυνατότητες. Για συσκευές που δεν συνεργάζονται με το πρότυπο DLNA υπάρχει πάντα και η θύρα USB στην οποία ο χρήστης έχει πρόσβαση μέσω του γνωστού μενού με το οποίο η εταιρία εφοδιάζει τα προϊόντα της.
Όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, τώρα, οι περισσότερες νέες συσκευές θα χρησιμοποιούν τον νέο επεξεργαστή Bravia Engine 3 και τις τεχνολογίες Motionflow (σάρωση στα 100Hz) και Live Colour (επεξεργασία των χρωμάτων), εξασφαλίζοντας ποιοτική προβολή υψηλής ποιότητας είτε το σήμα είναι υψηλής ευκρίνειας είτε όχι. Από αισθητικής πλευράς, ο σχεδιασμός των νέων συσκευών θα βασίζεται στο γνωστό concept “Draw the Line” ενώ δύο από τις σειρές θα χρησιμοποιούν την, επίσης γνωστή, σχεδίαση Picture Frame.
Oι σειρές είναι: WE5, με μοντέλα στις 40 και 46 ίντσες, W5500, με μοντέλα στις 32, 37, 40, 46 και 52 ίντσες, E5500, με μοντέλα στις 32 και τις 40 ίντσες, E5300 με ένα μοντέλο για μικρούς χώρους, 22 ιντσών, V5500, με μοντέλα στις 32, 37, 40, 46 και 52 ίντσες και -τέλος- S5500, με μοντέλα στις 22, 32, 37 και 40 ίντσες.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr