Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/09/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ο ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV ΜΕ ΤΟ TRINNOV OPTIMIZER...

SITE MAP


Newcastle R-972: Πραγματικότητα ο πρώτος AV με Trinnov
09/09/2009
Είχαμε ακούσει τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με αυτόν στις αρχές της χρονιάς και τώρα η Sherwood παραγματοποιεί την υπόσχεσή της: Ο R-972, η πρώτη συσκευή με σύστημα διόρθωσης ακουστικής της Trinnov μπαίνει στην αγορά.
Το σύστημα της Trinnov παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο του AES στην Βαρκελώνη το 2005 και φαίνεται να αποτελεί μια από τις πλέον σοβαρές εφαρμογές στον χώρο της ψηφιακής διόρθωσης της ακουστικής. Το Optimizer είναι σε θέση να διορθώσει προβλήματα που οφείλονται στις πρώιμες ανακλάσεις, τους ρυθμούς του χώρου και ταυτόχρονα να ανασυνθέσει σε πραγματικό χρόνο το ηχητικό πεδίο της αρχικής ηχογράφησης, ανεξαρτήτως της θέσης των ηχείων. Αυτή η τελευταία δυνατότητα την οποία οι Γάλλοι ονομάζουν Remapping είναι και η ουσιαστική διαφορά του συγκεκριμένου συστήματος σε σχέση με άλλα. Σύμφωνα με τις περιγραφές της εταιρίας το remapping βασίζεται σε έναν αλγόριθμο ο οποίος πραγματοποιεί ανάλυση Fourier-Bessel, την αντίστοιχη (σε γενικές γραμμές) της ανάλυσης Fourier αλλά στον τρισδιάστατο χώρο (η ανάλυση Fourier είναι ένας μετασχηματισμός από το πεδίο του χρόνου στο πεδίο της συχνότητας). Το αποτέλεσμα αυτής της ανάλυσης είναι να προσδιορίζονται οι συνθήκες ακτινοβολίας των ηχείων στον χώρο και αυτό επιτρέπει στο σύστημα να ανασυνθέσει το αρχικό ηχητικό πεδίο. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα, το Trinnov χρησιμοποιεί μια συστοιχία τεσσάρων μικροφώνων για να πραγματοποιήσει τις μετρήσεις που χρειάζονται.
Ο R-972 είναι ο κορυφαίος ραδιοενισχυτής AV στην σειρά Newcastle της Sherwood και προσφέρει 7 κανάλια με ισχύ 100W, τους απαραίτητους αποκωδικοποιητές για τα νέα φορμά ήχου που υπάρχουν στους δίσκους Blu-ray καθώς και επεξεργαστή REON της Silicon Optix για το κομμάτι της εικόνας. Το audio “τρέχει” με την βοήθεια δύο 32μπιτων επεξεργαστών της Texas Instruments χωρίς να γίνεται σαφές αν αυτοί οι επεξεργαστές χρησιμοποιούνται από το Optimizer ή αν αυτό τρέχει σε κάποιο δικό του DSP. Η χρήση του συστήματος φαίνεται να είναι απλή και η Sherwood αναφέρει πως το μόνο που χρειάζεται είναι “το πάτημα ενός κουμπιού”. Ο R-972 αναμενόταν να κυκλοφορήσει στην αγορά των HΠΑ μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν ανάλογες πληροφορίες για την ευρωπαϊκή αγορά. Η τιμή του θα είναι 1800 δολάρια, ιδιαίτερα χαμηλή αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα επαγγελματικό σύστημα της Trinnov ξεπερνά τα δέκα χιλιάρικα.
ΙΝFO: ΕΛΑΣΥΝ, τηλ.: 210-957.8150, web: http://www.elasyn.gr/, http://www.sherwood.de/ , http://www.trinnov-audio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr