Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/03/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ RUNCO - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ...

SITE MAP


Νέο ξεκίνημα για την Runco στην Ελληνική αγορά
04/03/2010
Τα πλεονεκτήματα του να βρίσκεται κανείς κάτω από την ομπρέλα μιας μεγάλης εταιρίας είναι προφανή και σχετίζονται κυρίως με θέματα management και παροχής υπηρεσιών προς τους εγκαταστάτες. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα σημεία που έθιξε ο Graeff ήταν αυτό της εκπαίδευσης των ανθρώπων που θα κληθούν να τοποθετήσουν και να ρυθμίσουν έναν προβολέα της εταιρίας, το γεγονός ότι η Planar δεν θα ανταγωνίζεται την Runco στην χαμηλότερη κατηγορία τιμής  καθώς σταμάτησε η παράλληλη διάθεση των προϊόντων της και ανακοινώθηκε η εισαγωγική σειρά Light Style και, τέλος, το πρόγραμμα ανταλλαγής παλαιών μοντέλων με νέα ώστε όλες οι εγκαταστάσεις προοδευτικά να μεταβούν σε νεώτερες τεχνολογίες.
Φυσικά, το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι της παρουσίασης ήταν τα νέα προϊόντα. Η Runco φαίνεται ότι θα κυνηγήσει εντατικά τον χώρο των μόνιτορ διαθέτοντας προϊόντα τεχνολογίας LCD και Plasma μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων εταιριών που θα αναλαμβάνουν και την μελέτη/εγκατάσταση του συστήματος. Τα προϊόντα της σειράς δεν περιλαμβάνουν δέκτη ή υποσύστημα ήχου και θα πρέπει να ενσωματωθούν σε έναν μεγαλύτερο σύστημα για να λειτουργήσουν. Θα ενσωματώνουν επίσης το νέο φίλτρο με την ονομασία Opal το οποίο βελτιώνει, σύμφωνα με την εταιρία, την αντίθεση. Η γκάμα περιλαμβάνει μοντέλα για κάθε ανάγκη με πάνελ LCD από 32 μέχρι 70 ίντσες και πανελ plasma από 50 μέχρι 103 ίντσες.
Ο Graeff αναφέρθηκε επίσης στον νεώτερο επεξεργαστή της εταιρίας, τον DHD3, μια συσκευή που θα κάνει τη ζωή των εγκαταστατών πιο εύκολη (με δυνατότητες προστασίας των ρυθμίσεων, αντιγραφής και backup, δυνατότητα calibration κατά ISF αλλά και αυτόματου calibration μέσω του CalMAN της SpectraCal ) και τον τελικό χρήστη πιο ευχαριστημένο καθώς είναι βελτιστοποιημένος τόσο για σήματα από τηλεοπτικά κανάλια όσο και μέσω HDMI.
Στο κομμάτι των προβολέων η εταιρία ανακοίνωσε την “μικρή” σειρά Light Style, βασισμένη σε μοντέλα της Planar,  το μοντέλο VX3000 (σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις) στην σειρά VideoΧtreme, καθώς και τον νέο, ιδιαίτερα φωτεινό, VX-33 για χώρους όπου οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι εύκολα ελεγχόμενες (σε δύο εκδόσεις, με και χωρίς τον DHD3).
H έκπληξη, πάντως, ήλθε στο τέλος της παρουσίασης όταν ο Graeff επέδειξε το πρώτο μοντέλο της σειράς Q, τον Q-750i/d (χωρίς και με τον DHD3 αντιστοίχως), τον πρώτο προβολέα της Runco με φωτεινή πηγή LED. Ο Q-750 δεν χρειάζεται λάμπα και χρωματικό τροχό, δεν έχει προβλήματα ψύξης, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και, το σημαντικότερο για μια απαιτητική εγκατάσταση, προσφέρει ευρύτερο gamut. Ο νέος προβολέας χρησιμοποιεί επεξεργασία 12bit ανά συνιστώσα και μπορεί να λειτουργήσει στο χρωματικό χώρο Adobe RGB ώστε να μπορεί να προβάλει άψογα και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Προσφέρει ακόμη μεγάλες δυνατότητες ρύθμισης (Runco Smart Color και PCE). H τιμή του Q-750, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος, θα κινείται μεταξύ 16 και 20.000 ευρώ περίπου ανάλογα με το αν περιλαμβάνεται ο εξωτερικός επεξεργαστής εικόνας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον αντιπρόσωπο, Projecting & Sounding Art.
ΙΝFO: Projecting & Sounding Art, τηλ.: 210-994.9071, web: http://www.projecting-art.com/, http://www.runco.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr