Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/03/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η PMC ΑΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SOLID FOUNDATION...

SITE MAP


Τα ηχεία της PMC στην ελληνική αγορά
10/03/2009
Η PMC είναι μια εταιρία που ιδρύθηκε το 1990 από τους Peter Thomas που εργαζόταν στο BBC και τον Adrian Loader. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή ηχείων ο οποίος κινείται τόσο στην απαιτητική αγορά των επαγγελματικών μόνιτορς όσο και στην αγορά των audiophile ηχείων με μοντέλα που ξεκινούν από το πολύ μικρό DB1 και φθάνουν στο θηριώδες (και κορυφαίο) ενεργό μόνιτορ BB5-XBD-A. Σήμα κατατεθέν της PMC είναι, σίγουρα, η εμμονή στην χρήση της φόρτισης μέσω γραμμής μεταφοράς, την οποία οι άνθρωποι της εταιρίας ονομάζουν ATL (Advanced Transmission Line). Η PMC δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορές της δικής της εκδοχής από την κλασική γραμμή μεταφοράς, είναι όμως γνωστό ότι όλα τα ηχεία της χρησιμοποιούν custom μονάδες και αυτό πιθανότατα να είναι και το μυστικό. Η φόρτιση με γραμμή μεταφοράς, βασίζεται στην ύπαρξη ενός μεγάλου μήκους αυλού ο οποίος προσφέρει ισχυρή απόσβεση σε ένα συγκεκριμένο μέρος του φάσματος (στην περίπτωση της PMC στην περιοχή των ανώτερων χαμηλών και άνω συχνοτήτων). Η γραμμή μεταφοράς προσφέρει μεγαλύτερες ευαισθησίες και κατώτερο όριο κάτω αποκοπής σε σχέση με τις άλλες φορτίσεις, με δεδομένο όγκο καμπίνας και είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το κόμπακτ μόνιτορ DB1 με ένα γούφερ 140 χιλιοστών μπορεί να κατέβει μέχρι τα 50Hz, ενώ ακόμη και το κεντρικό ηχείο (για χρήση σε πολυκαναλικά συστήματα) χρησιμοποιεί, επίσης, γραμμή μεταφοράς.
Η σειρά οικιακών προϊόντων της PMC περιλαμβάνει 14 διαφορετικά μοντέλα, από τα οποία τα δύο είναι μικρά ηχεία βάσης (DB1i και TB2i), έξι είναι ηχεία δαπέδου (GB1i, FB1i, OB1i, PB1i, EB1i και το κορυφαίο BB5 XBD, οικιακή, παθητική εκδοχή του μεγάλου μόνιτορ της εταιρίας), ενώ υπάρχουν ακόμη τρία μεγάλα ηχεία βάσης (IB2, MB2, MB2 XBDi), ένα κεντρικό (CB6i) καθώς και δύο συστήματα για ανάρτηση σε τοίχο (wafer 1 και wafer 2). Η εταιρία, προτείνει, επίσης επτά συγκεκριμένα συστήματα για πολυκαναλικό ήχο, με βάση τα παραπάνω ηχεία, δύο από τα οποία χρησιμοποιούν διαφορετικού μεγέθους και τύπου ηχεία για την θέση των κυρίως και περιφερειακών.
Στην σειρά περιλαμβάνονται ακόμη 5 υπογούφερ, όλα φορτισμένα με γραμμή μεταφοράς. Από αυτά τα δύο (TLE1 και TLE1S) είναι ενεργά, χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά της Bryston και κατεβαίνουν μέχρι τα 22Hz.
Τα προϊόντα της PMC εισάγονται στην ελληνική αγορά από την Solid Foundation και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήδη υπάρχουν μοντέλα προς ακρόαση.
ΙΝFO: Solid Foundation, τηλ.: 210-957.0778, web: http://www.pmc-speakers.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr