Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/10/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ BD PLAYER ΤΗΣ PIONEER...

SITE MAP


Pioneer Elite BDP-09FD η εικόνα φθάνει τα 16bit!
11/09/2008
Το BDP-09FD ανήκει στην σειρά Elite της Pioneer και είναι το κορυφαίο Blu-ray player της εταιρίας. Πρόκειται για μια “βαριά” συσκευή -κατά τα γνωστά πρότυπα της συγκεκριμένης σειράς- η οποία ικανοποιεί το Profile 2.0 προσφέροντας τόσο BonusView όσο και BD-Live, όσον αφορά τις interactive δυνατότητές της, αλλά το ενδιαφέρον σημείο της δείχνει, με βάση τις πληροφορίες που δίνει η ίδια η εταιρία, να είναι το κομμάτι επεξεργασίας του βίντεο. Εδώ η Pioneer έχει χρησιμοποιήσει επεξεργαστή με δυνατότητα υπολογισμών στα 16bit, στον οποίο έχουν ανατεθεί η αποκωδικοποίηση, το de-interlacing και το scaling, ο οποίος συνοδεύεται από τον, επίσης 16bit, νέο επεξεργαστή της Pioneer o  οποίος είναι γνωστός με το όνομα QDEO και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Renesas. Το αποτέλεσμα είναι ένα player το οποίο όχι μόνο μπορεί να “ανεβάσει” το βάθος χρώματος από τα 8bit στα 16bit σε δίσκους Blu-ray οι οποίοι έχουν κωδικοποιηθεί φτωχά αλλά και να προβάλει εικόνες 1080p/24fps από DVD, δυνατότητα που, αν δεν κάνουμε λάθος, εμφανίζεται για πρώτη φορά (μέχρι σήμερα γινόταν “σκέτο” upscaling στα 1080p και τα 24fps αφορούσαν δίσκους Blu-ray).
Η Pioneer έχει κάνει ενδιαφέρουσα δουλειά και στο κομμάτι του audio, ενσωματώνοντας αποκωδικοποιητές Dolby TrueHD και DTS-HD Master, χρησιμοποιώντας 8 DACs της Wolfson (έναν ανά κανάλι, πιθανότατα σε balanced τοπολογία, αφού το τσιπ είναι το WM8740 το οποίο μπορεί να υποστηρίξει δύο κανάλια) και ξεχωριστό τροφοδοτικό για τα κυκλώματα του ήχου. Από το player δεν λείπει και η γνωστή τεχνολογία PQLS (Precision Quartz Lock System) η οποία σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός συμβατού ραδιοενισχυτή της σειράς Elite επιτρέπει στον χρήστη να υλοποιήσει μια ψηφιακή σύνδεση master/slave ώστε να ελαχιστοποιήται το jitter. To BDP-09FD αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ μέσα στο 2008 και η τιμή του εκεί θα είναι κάτι παραπάνω από 2.000 δολάρια.
ΙΝFO: Intersys A.E. Τηλ.: 210-955.4000 web: http://www.intersys.gr/, http://www.pioneer-eur.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr