Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/06/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  iPOD DOCKING STATION ΜΕ ΛΑΜΠΑΤΟ FRONT END ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ AIRSOUND...

AV BLOG 

SITE MAP


orbitsound T6: H τεχνολογία airSOUND είναι εδώ...
23/06/2008
H τεχνολογία airSOUND είχε παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό: Η ομώνυμη βρετανική εταιρία έφερε στην επικαιρότητα την τεχνική ηχογράφησης M/S (Middle/Side) που πρώτος περιέγραψε ο Alan Blumlein (ο εφευρέτης της συμβατικής μεθόδου L/R που χρησιμοποιούμε και σήμερα στο stereo) και προσφέρει μια σειρά από ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα σε μικρά συστήματα. Η ηχογράφηση M/S γίνεται με ένα παντοκατευθυντικό μικρόφωνο το οποίο καλύπτει το κυρίως ηχητικό πεδίο και με ένα οκτοειδές μικρόφωνο “κάθετα” τοποθετημένο στον άξονα της σκηνής, του οποίου οι δύο λοβοί καλύπτουν τις πληροφορίες “χώρου” του ηχητικού πεδίου. Η μετατροπή μιας ηχογράφησης M/S απαιτεί απλή επεξεργασία (στην θεωρία M+S=R και M-S=L) αλλά η ιδέα της airSOUND είναι να κατασκευάσει ηχεία που να αναπαράγουν το σήμα M/S απευθείας. Το βασικό προϊόν τους περιλαμβάνει ένα κεντρικό ηχείο το οποίο αναπαράγει το σήμα Μ και δύο πλευρικά τα οποία αναπαράγουν τα σήματα S και -S. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την ίδια την εταιρία είναι ένα σύστημα ικανό να δημιουργήσει σωστή στερεοφωνική εικόνα, χωρίς το περιορισμό του sweet spot και χωρίς τα προβλήματα συμβολής που δημιουργούν τα δύο ηχεία. Εννοείται, ότι υπάρχει επεξεργαστής ο οποίος μετατρέπει τα συμβατικά δικαναλικά L/R σήματα σε M/S.
To orbitsound T6 είναι ένα νέο προϊόν που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή στον χώρο των docking stations για iPod, περιλαμβάνοντας ένα ηχείο με όλες τις απαραίτητες μονάδες και τον τελικό ενισχυτή, καθώς και ένα front end το οποίο χρησιμοποιεί τριόδους στο προενισχυτικό στάδιο και διαθέτει εκτός της υποδοχής για το iPod είσοδο και έξοδο γραμμής (ώστε να χρησιμοποιήται και με άλλα players) καθώς επίσης και έξοδο video για τους κατόχους των iPod με αντίστοιχες δυνατότητες.
ΙΝFO: web: http://orbitsound.co.uk/, http://www.airsound.net/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr