Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/09/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ OLYMPUS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Η Olympus παρουσίασε νέες μηχανές
16.09.2005
Στα νέα προιόντα περιλαμβάνονται οι FE-100 και FE-110, η FE-120, οι SP-310 και SP-350, η SP-500UZ και η μ Digital-600. Για όσους επιθυμούν εκτυπώνουν τις ψηφιακές τους φωτογραφίες, παρουσιάστηκε επίσης ο θερμικός εκτυπωτής P-11.
Πιο αναλυτικά:
Οι FE-100 και η FE-110 διαθέτουν αισθητήρες με 4 και 5 Megapixels αντίστοιχα, οπτικό ζουμ 2.8x (ψηφιακό 4x), οθόνη LCD 1.5 ιντσών, τέσσερα προγράμματα σκηνών και super macro με ελάχιστη απόσταση εστίασης τα 2cm, δυνατότητα λήψης βίντεο, και είναι συμβατές με μνήμες flash xD.  H FE-120 διαθέτει αισθητήρα 6 Megapixels, και φακό με οπτικό ζουμ 3x, 16 προγράμματα, Super Macro, και είναι συμβατή με μνήμες xD και εκτύπωση μέσω PictBridge.
Mε αισθητήρες 8 και 7.1 Megapixels αντίστοιχα, οι SP-350 και SP-310 διαθέτουν φακό με οπτικό ζούμ 3x (ισοδύναμο με 38-114mm) και απευθύνοται στον δημιουργικό χρήστη, προσφέροντας επιλογή προτεραιότητας διαφράγματος ή ταχύτητας, χειροκίνητη έκθεση και δυνατότητα επιλογής του σημείου όπου γίνεται η αυτόματη εστίαση, καθώς και χειροκίνητη εστίαση.  Διατίθεται επίσης δυνατότητα προβολής του ιστογράμματος έκθεσης ενώ μπορεί να επιλεγεί το φορμά αποθήκευσης μεταξύ JPEG και RAW. H SP-350 διαθέτει και υποδοχή για τοποθέτηση εξωτερικού φλάς (hot-shoe)
Η SP-500UZ χρησιμοποιεί αισθητήρα 6 Μegapixels και, όπως φαίνεται και από την ονομασία της (UZ=Ultra Zoom), διαθέτει φακό με οπτικό ζούμ 10x που συμπληρώνεται από ψηφιακό ζουμ 5x. Το σύστημα αυτόματης εστίασης επιτρέπει την επιλογή σημείου, ενώ η μηχανή μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις macro σε απόσταση μέχρι 3cm. Υπάρχει ακόμη δυνατότητα bracketing και διαδοχικών λήψεων (2.5 καρέ/sec για τρία καρέ).
Τέλος, η μ Digital 600 διαθέτει αισθητήρα 6 Megapixels και υποστηρίζεται από την τεχνολογία BrightCapture που υποβοηθά τις λήψεις σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, διαθέτει οθόνη LCD 2.5 ιντσών και φακό με ζούμ 3x (ισοδύναμο με 35-105mm) ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις macro από απόσταση 7cm. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μέσα από 23 προγράμματα ενώ υποστηρίζεται λήψη βίντεο και εκτύπωση μέσω PictBridge.  Για όσους θέλουν να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες τους, η Olympus παρουσίασε τον θερμικό φωτογραφικό εκτυπωτή P-11 με ανάλυση 310dpi και βάθος χρώματος 24bit (16.7 εκατομύρια χρώματα).  Ο P-11 μπορεί να εκτυπώσει σε μέγεθος Α6 με ξάκρισμα (δηλαδή χωρίς λευκά περιθώρια) και υποστηρίζει αρχεία μέχρι 12 εκατομύρια pixels. Eίναι (προφανώς) συμβατός με PictBridge για απ΄ευθείας εκτυπώσεις αλλά μπορεί να συνδεθεί και με υπολογιστή μέσω USB.
ΙΝFO: Fotomatic A.E., τηλ: 210-211.1860, web:
http://www.olympus.com.gr, http://www.fotomatic.gr, http://www.olympus-europa.com

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr