Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/02/2010


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ OLIVE ΚΑΙ THIEL...

SITE MAP


Ενδιαφέρουσα συνεργασία Thiel/Olive
05/01/2010
Ένα νέο προϊόν το οποίο θα αποτελείται από έναν music server, ηχεία και καλώδια διασύνδεσης Ethernet, προετοιμάζεται με την φροντίδα δύο γνωστών εταιριών, της Olive και της Thiel. Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους ώστε να προκύψει ένα προϊόν που θα αποτελεί ένα διαδικτυακό μουσικό σύστημα με δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ανάλυσης. Η Olive θα αναλάβει την υλοποίηση ενός music server o οποίος θα μπορεί να αποθηκεύσει στην μνήμη των 2TB 6.000 CD albums ή 20.000 μουσικά αρχεία ανάλυσης 24bit/192KHz με οθόνη αφής LCD, από όπου ο χρήστης θα μπορεί να κάνει την πλοήγησή του στο μενού της συσκευής, με δυνατότητα σύνδεσης με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και φυσικά δυνατότητα ripping. Στην πραγματικότητα η εταιρία έχει ήδη παρουσιάσει έναν τέτοιο server, ο οποίος είναι ουσιαστικά μια “επαυξημένη” εκδοχή του γνωστού Opus No.4.
Το σύστημα πρόκειται να συμπληρώσει η εταιρία Thiel με την κατασκευή ηχείων βάσης δύο δρόμων, τα οποία θα είναι βασισμένα σε τεχνολογία IP, θα διαθέτουν εσωτερικούς μετατροπείς D/A στα 24bit και ενισχυτές τάξης D, οι οποίοι θα αποδίδουν ισχύ 200Watt. Η διασύνδεση των ηχείων και του server θα πραγματοποιείται είτε με ένα απλό καλώδιο Ethernet είτε ασύρματα, χωρίς να είναι απαραίτητο κάποιο driver.
H συνεργασία αποσκοπεί προφανώς στην δημιουργία ενός πακέτου που θα μπορεί να βάλει τον απαιτητικό audiophile στον χώρο του ήχου υψηλής ανάλυσης. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος.
ΙΝFO: Άποψις, τηλ.: 2310-322.155, web: http://www.apopsissound.gr/, http://www.olivehifi.com/
Aphrodite's Vision, τηλ.: 210-681.3773, web: http://www.aphroditesvision.com , http://www.thielaudio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr