Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/06/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΣΟΥΠΕΡ ΤΟΥΙΤΕΡ ΑΠΌ ΤΗΝ NEXUS ACOUSTICS...


Σούπερ τουίτερ από την Nexus Acoustics
04/06/2010
Τα ηχεία που χρησιμοποιούν σούπερ τουίτερ για να επεκτείνουν την απόκριση στις υψηλές συχνότητες είναι λίγα, ενώ -από την άλλη- οι ηχογραφήσεις υψηλής ανάλυσης οι οποίες θεωρητικά μπορούν να περιλαμβάνουν πληροφορίες έξω από το συμβατικό εύρος των 20kHz αυξάνονται. Η Nexus Acoustics παρουσίασε προσφάτως ένα εξωτερικό σούπερ τουίτερ που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ μπορεί να είναι χρήσιμο και σε ηχεία με μονάδες πλήρους φάσματος.
Πρόκειται για μια μονάδα ribbon της Foundek η οποία είναι τοποθετημένη σε ένα ανοικτό περίβλημα από πλεξιγκλάς (επιλογή η οποία μειώνει τον συνολικό όγκο, στο μάτι) και οδηγείται από ένα φίλτρο διέλευσης υψηλών συχνοτήτων κατασκευασμένο από κορυφαία υλικά του Mundorf (πηνίο με πλακέ αγωγό OFC και πυκνωτή Supreme). Η σύνδεση γίνεται μέσω αγωγών από άργυρο με μονωτικό τεφλόν και είναι πολύ απλή: Παράλληλα με το υπόλοιπο ηχείο. Η ευθυγράμμιση του συστήματος (ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα συμβολής και το φίλτρο κτένας που οφείλεται σε αυτά) γίνεται με απλή ολίσθηση του RT-1. Η εταιρία αναφέρει ότι το φίλτρο ρυθμίζεται ανάλογα με το ηχείο το οποίο χρησιμοποιήται με μόνη απαίτηση αυτό να έχει ευαισθησία μέχρι 97dB/w/m. Για ηχεία με μεγαλύτερες ευαισθησίες (μέχρι 104dB/w/m) η Nexus διαθέτει διαφορετική μονάδα ribbon.
ΙΝFO: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-983.0207, 210-985.0286, http://www.nexusacoustics.gr/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr