Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/04/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΜΟΥΣΙΚΗ: ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ...

AV BLOG 

SITE MAP


ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ
Jamie Lidell - Multiply , Anastacia - Pieces of a Dream, Living Things - Ahead of the Lions, DVD of the Week...►

ΗΧΗΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ...


e l e c t r o n i c a  /  s o u l
Jamie Lidell - Multiply
(Warp/Olonl)
ΔΕΙΓΜΑ► When I Come Back Around
Soul Survivor...
Από ένας "ακόμα" ηλεκτρονικός οραματιστής που πιστεύει πως θα αλλάξει τη μουσική μέσα από το laptop του σ' ένας αέρινος soul καλλιτέχνης που μοιάζει να βγήκε από κάποια μυστική καταπακτή της Stax και της Motown;
Ο Jamie Lidell μεταμορφωνόταν επί πέντε χρόνια, βγάζοντας από πάνω του μουσικά δέρματα, περιμένοντας σε ποιο θα αισθανθεί πιο άνετα και θα φωνάξει "αυτό". Από έναν δυσνόητο, στριφνό, "κλασσικό" δημιουργό της Warp, o Lidell κυκλοφορεί την πιο  ηλιόλουστη soul που ακούστηκε στο νέο αιώνα και όχι μόνο.
Τραγουδώντας με την ψυχή, την καρδιά και το σώμα, ο Lidell θυμίζει από Al Green και Otis Redding μέχρι Sam Cooke και Stevie Wonder, και ένα δύο beat παραπάνω στο funk "When I Come Back Around" ή στο studio αστείο "A little bit more" ή στις εξωφρενικές στρώσεις του "Newme", δεν είναι να τα φοβάσαι. Το αντίθετο. Πίσω από το μοντέρνο programming φαίνεται ξεκάθαρα τo ρετρό όραμα του Lidell, που ευχαρίστως θα σκότωνες αυτόν που θα τον ξυπνούσε και θα τον έβγαζε από το '60s όνειρο που βλέπει σε ολόκληρο το Multiply. Ανήκει στα περσινά καλοκαιρινά κατάλοιπα που άργησαν να φτάσουν κατά εδώ, αλλά μην ανησυχείτε. Ο καιρός άνοιξε και το άλμπουμ επιβάλλεται και πάλι...

 
p o p
Anastacia - Pieces of a Dream
(Epic/SonyBMG)
ΔΕΙΓΜΑ► I'm Outta Love
Όλα στην pop θέση τους. Αλλά μας νοιάζει;
Συλλογή με όλα τα hits της pop/rock ερμηνεύτριας, όλα τα top chart singles της που τα έχεις ακούσει βασανιστικά και ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, και που κάθε φορά όταν τα συναντούσες, τα συγκρατούσες στη μνήμη σου ακριβώς το ίδιο, σύντομο, διάστημα που πιθανώς επιθυμούσαν και τα ίδια. Το ίδιο ακριβώς υπολογισμένο μέγεθος που για παράδειγμα είναι ανοιχτό το φερμουάρ στο μπουφάν στη φωτογραφία του εσωφύλου. Τα "Not That Kind", "Paid My Dues", "I'm Outta Love" κλπ. είναι κομμένα και ραμμένα για εφήμερη κατανάλωση, για να ανοίξουν τον δρόμο για τις επόμενες επιτυχίες της τραγουδίστριας με την γερή "rock" φωνή που, αφού αισθάνεται εκείνη μια χαρά μέσα σ' αυτό το εκφραστικό πλαίσιο, εμάς μας περισσεύει.

 
r o c k
Living Things - Ahead of the Lions
(Zomba/SonyBMG)
ΔΕΙΓΜΑ► Bombs Below
Rock around the... bar
Τρίτο αν δεν κάνουμε λάθος άλμπουμ των τεσσάρων Living Things που βάζουν μέσα στο rock'n'roll μίξερ τους από... Nomads μέχρι ... Last Drive και... Dubrovniks. Τουτέστιν μιλάμε για ευθύτατο high energy rock'n'roll που μπορεί να καταναλωθεί μέχρι τελευταίας σταγόνας σε κάθε indie rock bar. Με τον Steve Albini να μην βρίσκεται πίσω από την κονσόλα και έτσι να μην φοβίζει το γκρουπ πως και καλά πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το εναλλακτικό του ύφος -τότε έφερναν και λίγο παραπάνω σε Black Reber Motorcycle Club και Jesus And Mary Chain- το γκρουπ ξεχύνεται με πιο αμερικάνικες, mainstream βλέπεις και ηχογραφεί δίχως φόβο και πάθος ένα κάρο leather, rock hits, που δεν θέλουν να σε βάλουν σε καμία... Amnesiac σκέψη, παρά μόνο να σε κάνουν να χαρείς με rock τρόπο, που πλάκα πλάκα την σημερινή εποχή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

 
DVD of the Week...
The Go-Betweens - That Striped Sunlight Sound
Tuition/Eros
Pal, Εικόνα: 16:9, Ήχος: Dolby Digital Stereo, Διάρκεια: 145 λεπτά
Μεγάλη αδυναμία εκείνων με τα indie και ρομαντικά ελαφρώς γούστα, των κριτικών που έκαναν τα πάντα για να πιάσουν πιο mainstream αγκυροβόλια (αλλά δυστυχώς αποτύχαμε...), κάθε ανθρώπου που του αρέσουν οι εκλεπτυσμένες μελωδίες, οι φτιαγμένες με το χέρι συνθέσεις που ζηλεύει και η πιο πλήρης μηχανή παραγωγής. Όπως λέει και ο Grant McLennan όταν στα μέσα των '80s δεν άκουγαν τίποτα άλλο από τα click, click των drum machines και τα άψυχα synths, εκείνοι επέμεναν να ενορχηστρώνουν τις ακουστικές κιθάρες τους με φυσικότατους ήχους...
Μαζί με τον έτερο ήμισυ του γκρουπ, τον Robert Foster, οι πολύτιμοι και τόσο αδικημένοι από το Θεό της μουσικής Go-Betweens έδωσαν στις 6/8 της περασμένης χρονιάς μία συναυλία στο Μπρίσμπεϊν, παίζοντας τα φτιαγμένα από "ξύλο, φωνή και ηλεκτρισμό" τραγούδια τους, αυτά που τους χάρισαν ετικέτες όπως "οι Beatles του νότιου ημισφαίριου". Λιτό το σκηνικό, συγκρατημένες οι εκλάμψεις, αλλά η pop καρδιά των "Streets Of Your Town", "Here Comes A City", "Was There Anything I Could Do?", "The Clock", και φυσικά του πρώτου single τους "Karen", υπάρχει και λάμπει κυρίως στην καρδιά του χαμηλών τόνων κοινού.
Στο Acoustic Series session οι δύο τους εξιστορούν την πορεία τους, από την μετακόμιση στο Λονδίνο των '80s και την πίστη για μία σπουδαία καριέρα, την εμπλοκή τους με τα τερτίπια των δισκογραφικών, την επιστροφή στην μαμά Αυστραλία, την διακοπή των '90s μέχρι την επιστροφή από το 2000 και μετά. Ενδιάμεσα παίζουν ακουστικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών τους.
 
Extras: Fans απαντούν σε δύο τρεις ερωτήσεις, όπως πότε άκουσαν για πρώτη φορά το γκρουπ, ποιος είναι ο πιο αγαπημένος τους από τους δύο μουσικούς, αλλά και στο... αν υπάρχει Θεός! Στα πρόσθετα υπολογίζεται και το audio CD με ολόκληρη την συναυλία.

ΚΟΡΥΦΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr