Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/12/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ mbl ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

SITE MAP


Η mbl στην ελληνική αγορά
27/11/2009
Την είδαμε για πρώτη φορά, επί ελληνικού εδάφους στο εφετινό Athens High End Show. H Γερμανική MBL υπήρξε ανέκαθεν μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρία, ένα show-stopper όπως λένε και οι αλλοδαποί συνάδελφοι και πρόσφατα μπήκε στην ελληνική αγορά. Αν την έχετε ακουστά θα είναι για το περίφημο Radialstrahler, μια τεχνολογία παντοκατευθυντικής εκπομπής η οποία αναπτύχθηκε από τον Wolfgang Meletzky και τα δικαιώματα της έχει η mbl. Το Radialstrahler χρησιμοποιεί φύλλα από ανθρακονήματα σε μια χαρακτηριστική ακτινική τοποθέτηση και μπορεί να υλοποιηθεί τόσο ως μονάδα μεσαίων/χαμηλών όσο και ως μονάδα υψηλών συχνοτήτων. Τα ηχεία της mbl έχουν έναν ιδιαίτερο ήχο ο οποίος, πιθανότατα οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο ακτινοβολούν.
Ωστόσο, εκτός από τα ηχεία ο Γερμανός κατασκευαστής προσφέρει τρεις πλήρεις σειρές προϊόντων:
Η κορυφαία σειρά ονομάζεται Reference Line και αποτελείται από το τρανσπόρτ CD/SACD mbl 1622, το CD τρανσπόρτ 1621Α, τον μετατροπέα 1611F,τον προενισχυτή 6010D καθώς και τον  τελικό ενισχυτή 9011. Το κύκλωμα ισχύος τους τελικού αποτελείται από μία συστοιχία εικοσιτεσσάρων τρανζίστορ και μπορεί να αποδώσει αιχμές ισχύος μέχρι 5.000W.  H mbl προτείνει για το συγκεκριμένο σύστημα είτε τα ηχεία 101X-treme των τριών δρόμων τα οποία διαθέτουν ξεχωριστές καμπίνες με 6 woofer ανά κανάλι και δύο συστοιχίες τριών δρόμων με μονάδες Radialstrahler για κάθε ηχείο, είτε τα 101E MKII τεσσάρων δρόμων με ένα woofer.
H σειρά Noble Line αποτελείται από το CD Player 1531, το CD Transport 1521A, τον προενισχυτή 5011 και τον dac 1511F με θύρα USB Interface τύπου MCMI (αυτό το “MCMI” μας προβλημάτισε λίγο: Ανακαλύψαμε ότι σημαίνει Maste Clock Mode Interface και είναι μια μέθοδος αγνώστων λοιπών στοιχείων η οποία κατά τον μηχανικό της εταιρίας Jurgen Reis είναι καλύτερη από το ασύγχρονο USB -χωρίς πάντως να αναφέρονται λεπτομέρειες). Η σειρά περιλαμβάνει ακόμη τον ολοκληρωμένο ενισχυτή 7008, τον προενισχυτή 5011 και τους τελικούς ενισχυτές 9008A και 9007. Ως ηχεία, η εταιρία προτείνει το τεσσάρων δρόμων mbl 111F, το κόμπακτ 121 και το 116 F.
Η σειρά  Classic Line, περιλαμβάνει το CD player 1431, τον ολοκληρωμένο ενισχυτή 7006, τον προενισχυτή 4006,  τον μονομπλόκ τελικό 8011ΑΜ και τον “μικρό” 8006Β με ισχύ κορυφής που φτάνει τα 500Watts. Τα προτεινόμενα ηχεία από την εταιρία  για την συγκεκριμένη σειρά είναι τα κόμπακτ 121.
Τα προϊόντα της mbl είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από την εταιρία Outsourcing.
ΙΝFO: Outsourcing AE, τηλ.: 210-485.4110, web: http://www.mbl-germany.de/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr