Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/10/2008


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ MARANTZ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

SITE MAP


Νέος αντιπρόσωπος της Marantz στην Ελλάδα
Μπορεί η σειρά C της Kef να βρίσκεται πολύ μακρυά σε κόστος από την σειρά Reference, δεν μπορούμε όμως να μην παρατηρήσουμε ότι αυτό το μικρό C1 φαίνεται ένα πολύ ενδιαφέρον ηχείο... Επίσης μικρό αλλά σε άλλη κατηγορία τιμής και απόδοσης αυτό το iQ...
05/10/2008
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρία ETYT ανακοίνωσε και επισήμως την ανάληψη της αντιπροσώπευσης των προϊόντων της Marantz στην ελληνική αγορά. Η εκδήλωσε περιελάμβανε επίδειξη κάποιων από τα νέα προϊόντα καθώς επίσης και παρουσίαση της εταιρίας από τον γενικό διευθυντή εξαγωγών Liet Erpelinck. Κατά την παρουσίασή του, ο Erpelinck αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία της εταιρίας, από την εποχή του Saul Marantz και ανέλυσε διεξοδικά τις εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στην χρονιά και τις αρχές του 2009 σε όλες τις σειρές προϊόντων της Marantz, δίνοντας έμφαση στον ανασχεδιασμό της αισθητικής των νέων συσκευών η οποία είναι μεν σαφής αλλά ταυτόχρονα και διακριτική, παραπέμποντας στις γνωστές και διαχρονικές γραμμές και χρωματισμούς. Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων (δημοσιογράφων και dealers) προκάλεσε η αναφορά στο νέο project του Ken Ishiwata (αρχισχεδιαστή και γκουρού της Marantz εδώ και πολλά χρόνια) το οποίο παραμένει μυστικό, προς το παρόν, η επίσημη ανακοίνωση του πρώτου BD player της εταιρίας για την ευρωπαϊκή αγορά, του BD8002, καθώς επίσης και η ανακοίνωση ενός μεγάλου ζεύγους προενισχυτή/επεξεργαστή AV και επτακάναλου τελικού, αμφότερων τυποποιημένων κατά THX Ultra-2 με κωδικούς AV8003 και MM8003 αντιστοίχως.

Το μεγάλο μοντέλο δαπέδου της σειράς iQ, (iQ90) δίπλα σε ένα C5.

Είναι σαφές ότι η ΕΤΥΤ δεν κάνει “οικονομία” στις σειρές των προϊόντων της. Aν θέλετε ηχείο δαπέδου, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να διαλέξετε ανάμεσα σε Kef σειράς C, σειράς iQ καθώς και από την σειρά της Heco

O Andrew Samalionis με το C1 ανά χείρας, εξηγεί πώς μπορεί να κατασκευάσει κανείς ένα μικρό ηχείο, σε λογική τιμή και με καλό ήχο. Τι τα θέλετε... Έχουν παράδοση οι άνθρωποι σε τέτοιες ασκήσεις! Ο Liet Erpelinck ήταν -σαφώς- αγέννητος όταν ο Saul Marantz παρουσίαζε την πρώτη του συσκευή, το 1952. Την ιστορία της εταιρίας, πάντως, την γνώριζε καλά!
Εκτός από την ανακοίνωση της αντιπροσώπευσης της Marantz η ΕΤΥΤ παρουσίασε τα προϊόντα της Kef (την οποία αντιπροσωπεύει εδώ και αρκετό καιρό), με τον διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης Andrew Samalionis να εξηγεί την θέση του πολύ γνωστού Βρετανού κατασκευαστή ο οποίος ανήκει πλέον στον όμιλο GP Acoustics. Ο Samalionis αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της εταιρίας, τονίζοντας το μεγάλο εύρος στην γκάμα προϊόντων της ανέλυσε κάποιες από τις τεχνικές πλευρές της συστοιχίας Uni-Q του οποίου η τελευταία έκδοση χρησιμοποιεί έναν νέο κυματοδηγό που βελτιώνει την διασπορά και ταυτόχρονα προστατεύει το τουίτερ, αναφέρθηκε στις νέες εκδόσεις των ηχείων της σειράς Reference (και φυσικά στο κορυφαίο case-study ηχείο της εταιρίας, το γνωστό Muon το οποίο θα είναι παρόν στην έκθεση High End της Αθήνας) και παρουσίασε τη σειρά χαμηλού κόστους C, της οποίας το μικρό ηχείο βιβλιοθήκης με κωδικό C1 μας φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ο άνθρωπος της Κef δεν άφησε έξω από την συζήτηση τα ασύρματα συστήματα της εταιρίας η οποία έχει επενδύσει πολύ σε αυτά και φαίνεται να έχει ένα δυνατό (αν και υψηλού κόστους) προϊόν.
Το M-CR 502 έκλεψε την παράσταση στο περίπτερο της εταιρίας στην IFA. Έχει φτάσει ήδη στην ελληνική αγορά και αποτελεί ένα πείραμα της Marantz στα μικρά, lifestyle συστήματα. Εδώ, με ηχεία Tangent. Και μιλώντας για Tangent, δεν διέφυγε της προσοχής μας αυτό το χαριτωμένο ενισχυτάκι της εταιρίας, με κωδικό AMP30.
Το SA-CD player SA7003 είναι ένα καλό παράδειγμα της νέας σχεδίασης της Marantz. Χρώμα σαμπάνιας, καμπυλωμένα άκρα στο σασί, αλλά -χωρίς αμφιβολία- Marantz... Παρόμοια λογική και στο DV4003, εδώ σε μαύρο χρώμα. Αν καταλάβαμε καλά πάντως, η Marantz θα καταργήσει τα περισσότερα DVD players μέσα στην επόμενη χρονιά.
ΙΝFO: ETYT, τηλ.: 210-674.1363, web: http://www.etyt.gr, http://www.kef.com/ , http://www.marantz.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr