Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/01/2010


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Q5: ΤΟ ΝΕΟ ΗΧΕΙΟ ΤΗΣ MAGICO...

SITE MAP


Q5: To νέο ηχείο της Magico
21/12/2009
Η Magico, με σχετικό δελτίο τύπου, ανακοίνωσε λίγο πριν το τέλος της χρονιάς την κυκλοφορία του νέου ηχείου της, με κωδικό Q5. Βασισμένο και αυτό στις ιδέες του βιομηχανικού σχεδιαστή Alon Wolf, χρησιμοποιεί καμπίνα από ανοδιωμένο κράμα αλουμινίου και ορείχαλκου η οποία διαθέτει μια πολύπλοκη εσωτερική δομή με πάνω από 50 διαφορετικά μέρη. Η κατασκευή είναι εξαιρετικά σύνθετη, είναι η πρώτη που γίνεται ολοκληρωτικά στις εγκαταστάσεις της Magico και, σύμφωνα με την εταιρία, διαρκεί σχεδόν μια εβδομάδα για ένα ζεύγος. Αιτία για αυτό είναι η μεγάλη ακρίβεια που απαιτείται καθώς αποκλίσεις της τάξης του χιλιοστού της ίντσας οδηγούν σε μια κατασκευή που δεν μπορεί να “κλείσει” στο τέλος!
Το ηχείο είναι μια σχεδίαση τεσσάρων δρόμων, πέντε μεγαφώνων και χρησιμοποιεί δύο γούφερ 9 ιντσών για την απόδοση των χαμηλών και ένα με ίδιες διαστάσεις για την αναπαραγωγή των χαμηλομεσαίων, ένα μιντ 6 ιντσών για τη μεσαία περιοχή και τέλος tweeter με θόλο μίας ίντσας για την ανώτερη περιοχή. Τα γούφερ και το μιντ ανήκουν στην γνωστή σειρά μονάδων της Magico και χρησιμοποιούν κώνους με ύφανση από νανοσωλήνες, μια λύση η οποία εξασφαλίζει μεγάλη ακαμψία και χαμηλή μάζα (με αποτέλεσμα το μεγάφωνο να προσεγγίζει κατά πολύ την ιδανική κίνηση εμβόλου), πηνία φωνής από τιτάνιο και κατασκευή η οποία εξασφαλίζει έλεγχο των παραμορφώσεων του κώνου, τεχνική την οποία η εταιρία ονομάζει BMRC. To τουίτερ, αντιθέτως, είναι μια καινούρια κατασκευή με κωδικό MΒe-1. Χρησιμοποιεί έναν νέο θόλο από βηρύλλιο και το μαγνητικό σύστημα MR-1 της εταιρίας.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα ηχείο με απόκριση  32Hz έως τα 50KHz, ευαισθησία 88dB/w/m και ονομαστική αντίσταση 4Ω. Το βάρος του δεν είναι καθόλου αμελητέο καθώς ξεπερνά τα 170 κιλά! Το Magico έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην εφετινή CES.
ΙΝFO: Audio Temple, τηλ.: 210-642.9655, web: http://www.magico.net/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr