Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/05/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ LAMM...

SITE MAP


LL1 Signature: Μονομπλόκ προενισχυτής από την Lamm

28/04/2009
Πρόκειται ασφαλώς για μια ασυνήθιστη αρχιτεκτονική: Ο LL1 είναι μοιρασμένος σε τέσσερα σασί από τα οποία τα δύο περιλαμβάνουν τα κυκλώματα προενίσχυσης (ένα σασί για κάθε κανάλι) και τα άλλα δύο τα τροφοδοτικά. Πέρα από το ότι ο χειρισμός της συσκευής γίνεται λίγο πιο σύνθετος (θα πρέπει να επιλέγεις δύο φορές την είσοδο, να ρυθμίζεις δύο φορές της στάθμη κοκ) η λύση αυτή πιθανότατα προσφέρει την καλύτερη δυνατή απομόνωση μεταξύ των κυκλωμάτων και τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις σε θέματα crosstalk.
Το ίδιο το κύκλωμα είναι απλό στην σύνθεσή του. Έχουν χρησιμοποιηθεί τέσσερις τρίοδοι με υψηλή διαγωγιμότητα (6N30P-DR) συνδεδεμένες παράλληλα σε ένα αναστρέφον στάδιο με κέρδος το οποίο είναι single ended και δεν χρησιμοποιεί ολική αρνητική ανάδραση. Η επιλογή αυτή προσφέρει στον LL1 πολύ μικρή διαδρομή σήματος. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με βηματικά ποτενσιόμετρα της TKD. Το κάθε τροφοδοτικό περιλαμβάνει έναν custom μετασχηματιστή τροφοδοσίας με πολύ χαμηλό θόρυβο, ανόρθωση με λυχνίες, φίλτρο γραμμής με αποπνικτικό πηνίο και σταθεροποιητές solid state για τις τάσεις θέρμανσης των νημάτων των λυχνιών. Ο LL1 προσφέρει τρεις εισόδους στάθμης line, βρόχο εγγραφής, δυνατότητα εξασθένησης (-12dB) καθώς και δυνατότητα τηλεχειρισμού των τελικών ενισχυτών της Lamm.  Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι, κατά την συνήθεια της εταιρίας, κορυφαία (αντιστάσεις Dale, ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές Cornell Dubilier και United Chemi-Con, επίχρυσα βύσματα της Neutrik και πολύστροφα τρίμερς της Bourns).
ΙΝFO: ΜF Audio, τηλ.: 210-724.4147, web: http://www.mfaudio.gr , http://www.lammindustries.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr