Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/11/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΞΕΚΙΝΑ Ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ KNOWHOW SESSIONS...

AV BLOG 

SITE MAP


Ξεκινά ο χειμερινός κύκλος των διαλέξεων KnowHow
09.11.2005
Τα KnowHow Sessions διοργανώθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2005 και είχαν ως στόχο να φέρουν τους χρήστες των οπτικοακουστικών συστημάτων πιο κοντά στις βασικές αρχές και τις τεχνολογίες του Audio/Video.  Πρόκειται για συνδυασμό διαλέξεων και οπτικοακουστικών παραδειγμάτων,  διαρκούν περίπου δύο ώρες και καλύπτουν το αντικείμενο τους σε δύο στάδια, το "Basics" όπου παρουσιάζονται τα απολύτως βασικά και το "Advanced" όπου παρουσιάζονται κάποια θέματα που είναι περισσότερο σύνθετα.  Ο χειμερινός κύκλος υποστηρίζεται από την AuralVision η οποία παραχωρεί έναν από τους χώρους επίδειξης της για την πραγματοποίησή τους και περιλαμβάνει τα εξής:
1.Τετάρτη 09.11.2005 18:00-20:00 : Ηome Theater Basics (Περιλαμβάνει εισαγωγή στον κινηματογραφικό ήχο, στους αποκωδικοποιητές surround sound, στα συστήματα οικιακής προβολής (τηλεοράσεις flat matrix και προβολείς), και στους τρόπους μεταφοράς των σχετικών σημάτων)
2.Tετάρτη 23.11.2005 18:00-20:00: Home Theater Advanced I (Περιλαμβάνει στοιχεία ακουστικής μικρών χώρων, γεωμετρικές απαιτήσεις συστημάτων 5.1, bass management, αρχές ψηφιοποίησης κινηματογραφικών φιλμ για προβολή από οικιακά συστήματα, φορμά εικόνας, progressive scan/deinterlacing
3.Tετάρτη 07.12.2005 18:00-20:00: Digital Audio Basics (Περιλαμβάνει αρχές ψηφιακού ήχου LPCM 44.1/16bit, συστήματα ψηφιακού ήχου υψηλής ανάλυσης, συστήματα ήχου με απωλεστική συμπίεση (lossy codecs, mp3, AAC κ.λπ)
4.Τετάρτη 21.12.2005 18:00-20:00: Digital Audio Advanced I (Περιλαμβάνει Noise Shaping, Oversampling, Upsampling στα συστήματα 44.1/16bit, αρχές κωδικοποίησης DSD, Πολυκαναλικά συστήματα υψηλής ανάλυσης).
Επειδή ο χώρος όπου πραγματοποιούνται οι διαλέξεις έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα, καλό είναι να δηλώσετε την συμμετοχή σας, στέλνοντας ένα e-mail με το όνομά σας (και, καλόν είναι, ένα τηλέφωνο...), κάνοντας κλικ εδώ ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την AuralVision στο τηλέφωνο 210-864.0278.
Επίσης, για εκείνους που επιθυμούν μία γρήγορη και απλή εισαγωγή σε μερικά "καυτά" θέματα του Audio/Video, τα KnowHow Sessions θα είναι παρόντα και στο Athens HighEnd Show 2005, που θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 18-21 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, στο δωμάτιο του περιοδικού DVD Home Theater (της Smart Press). Η εκδήλωση KnowHow@The Show θα περιλαμβάνει έξι μίνι διαλέξεις των 20 λεπτών κάθε ημέρα και θα καλύπτει τα εξής θέματα:
1. Τί μας χρειάζεται το Home Cinema; Oι αντικειμενικοί λόγοι που επιβάλλουν την παρακολούθηση μίας κινηματογραφικής ταινίας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. (HTB1)
2. Home Theater χωρίς Διαζύγιο: Πώς να υπολογίσετε σωστά τον χώρο που χρειάζεστε πρίν αγοράσετε ο,τιδήποτε και να έχετε (τουλάχιστον) μερικές καλές δικαιολογίες μετά... (ΗΤΒ2)
3. Το Telecine και άλλες ιστορίες κινηματογραφικού τρόμου: Γιατί δεν συμβαίνει τίποτε στο μέσον της οθόνης; (ΗΤΑ1)
4. Kινηματογραφικός ήχος: Από το σινεμά, στο σπίτι. Γιατί, Πότε και Πώς... (ΗΤΑ2)
5. Ψηφιακός Ηχος: Tι είπε ο θείος Nyquist; (DAB1)
6. Ψηφιακά Φίλτρα, Oversampling και Upsampling: Τα απλά μαθηματικά μίας όχι και τόσο απλής υπόθεσης... (DAB2)
7. High Resolution Audio: Γιατί το θέλουμε και πώς θα το αποκτήσουμε; (DAA1)
8. Perceptual Audio Coding: Oι βασικές αρχές μίας από τις σημαντικότερες ιδέες της τελευταίας δεκαετίας. (DAA2)
Οι διαλέξεις θα είναι κυλιόμενες και το αναλυτικό πρόγραμμα (με βάση τους κωδικούς)  μπορείτε να το βρείτε εδώ (αρχείο Acrobat, 105kB). Η παρακολούθηση του KnowHow@The Show είναι -βεβαίως- δωρεάν και δεν χρειάζεται κάποια αίτηση συμμετοχής.
ΙΝFO: AuralVision, τηλ.: 210-864.0278 (για τα KnowHow Sessions), περιοδικό DVD Home Theater, τηλ.: 210-520.1500 (για το KnowHow@The Show), web: http://www.avmentor.gr (για αίτηση συμμετοχής στο KnowHow Sessions και όλα τα αναλυτικά προγράμματα).

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr