Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/11/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΟ MUON ΤΗΣ KEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

SITE MAP


Το Μuon της Kef, επισήμως στην Ελλάδα
06/11/2008
Το Muon είναι ένα -το λιγότερο- εντυπωσιακό ηχείο του οποίου το περίβλημα είναι από φύλλα αλουμινίου πάχους 6 χιλιοστών και έχει μορφή ελάχιστα συμβατική, που χαρακτηρίζεται από καμπύλες που αρμόζουν, θα έλεγε κανείς, περισσότερο σε έργο τέχνης και λιγότερο σε βιομηχανικό προϊόν. Πίσω από την αισθητική του βρίσκεται ο βιομηχανικός σχεδιαστής Ross Lovegrove. Ο Lovegrove αρέσκεται στις σχεδόν βιολογικές μορφές με καμπύλες και έχει σχεδιάσει διάφορα γνωστά αντικείμενα όπως ένα ηλιακό αυτοκίνητο, τα καθίσματα business class της JAL, είδη υγιεινής και έπιπλα. H κατασκευή του Muon γίνεται με μια διαδικασία που θυμίζει την διαμόρφωση των πλαστικών υλικών εν κενώ (vacuum forming) κατά την οποία το υλικό θερμαίνεται και τεντώνεται επάνω στο καλούπι με την βοήθεια κενού. Τα πρωτότυπα από όπου προέκυψαν τα καλούπια κατασκευάστηκαν από ένα κομμάτι αλουμινίου μήκους δύο μέτρων του οποίου η διαμόρφωση (με κοπτικό) κράτησε μια εβδομάδα. Τι αποτέλεσμα είναι μια "καμπίνα" ύψους δύο μέτρων, πλάτους 60 εκατοστών και βάθους 38 εκατοστών η οποία ζυγίζει 115 κιλά.
Η Kef, σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της Andrew Watson, προσπάθησε να φτάσει τον σχεδιασμό στα όρια της τεχνολογίας και "να την αναπτύξει πέρα από αυτά". Χρησιμοποίησε 6 συνολικά γούφερ 250 χιλιοστών με μαγνήτες νεοδυμίου από τα οποία τα δύο ακτινοβολούν προς τα πίσω, ένα μιντ/γούφερ, επίσης 250 χιλιοστών, καθώς και μια μονάδα Uni-Q (με μιντ 165 χιλιοστών και τουίτερ 25 χιλιοστών). Το αποτέλεσμα είναι ένα τρίδρομο ηχείο τυπικά ευαίσθητο, στα 90dB/w/m, με απόκριση 25Hz-60kHz (+/-3dB) το οποίο, κατ' επιλογήν μπορεί να αποκτήσει καρδιοειδή πολική απόκριση ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη του.
Κατά την παρουσίαση του ηχείου, ο Johan Coorg της Kef έκανε ιδιαίτερα σαφές ότι στόχος της εταιρίας, στην περίπτωση του Muon, ήταν να προωθήσει την γνώση της γύρω από τα ηχεία και τον σχεδιασμό και περιέγραψε γλαφυρά τις ιδιαιτερότητες μιας ομάδας σχεδιασμού που εκτός των μηχανικών περιλαμβάνει και ανθρώπους του design. Η ακρόαση του Muon, η οποία έγινε σε έναν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, ανέδειξε ένα εξαιρετικά ευχάριστο ηχείο με πολύ σοβαρές δυνατότητες σε θέματα sound stage το οποίο μπορεί κανείς να ακούει επί ώρες χωρίς να κουράζεται. Η μονάδα Uni-Q η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για το Muon “κατέβηκε” στο 207/2 της σειράς Reference αλλά ο Coorg απέκλεισε την πιθανότητα να παρουσιαστούν μικρότερες και φθηνότερες εκδόσεις του ηχείου, το οποίο στοιχίζει αρκετά πάνω από τα 100.000 ευρώ.
ΙΝFO: ETYT, τηλ.: 210-674.1363, web: http://www.etyt.gr, http://www.kef.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr