Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/10/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΗΣ JORMA DESIGN ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ULTRA AUDIO...

SITE MAP


Τα καλώδια της Jorma στην ελληνική αγορά από την Ultra Audio
10/02/2009
Είναι πολύ πιθανόν να  γνωρίζετε την Jorma Design από το Swedish Statement Project που συζητήθηκε αρκετά, πίσω στο 2006, όταν πραγματοποιήθηκε στην CES. Εκεί, γνωστοί Σουηδοί κατασκευαστές (ανάμεσά τους η Marten, η Nordic Concept και η Jorma) είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και είχαν οργανώσει την επίδειξη ενός αμιγώς Σουηδικού συστήματος πολύ υψηλών επιδόσεων.
Η Jorma ιδρύθηκε το 2002 και από τότε ειδικεύεται στην σχεδίαση καλωδίων υψηλού επιπέδου. Το υλικό που προτιμούν είναι ο καθαρός χαλκός (ο οποίος κυμαίνεται από τα έξι εννιάρια, στα μεγάλα μοντέλο No.1 και No.2 μέχρι τα τέσσερα εννιάρια στο Νο.3). Η πλέξη των αγωγών γίνεται γύρω από έναν πυρήνα από υαλονήματα, έτσι ώστε, τελικώς, να δημιουργείται ένας αγώγιμος κύλινδρος με πάχος τοιχώματος 0.1mm, σχήμα το οποίο οι άνθρωποι της Jorma θεωρούν ως ιδανικό. Το διηλεκτρικό που χρησιμοποιήται είναι τεφλόν κορυφαίας ποιότητας και η θωράκιση γίνεται επίσης από χαλκό. H εταιρία πιστεύει ότι το πάχος του διηλεκτρικού παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του καλωδίου και ότι πρέπει να επιλέγεται το ελάχιστο απαραίτητο. Η στρατηγική αυτή δίνει στα καλώδια της Jorma την χαρακτηριστικά μικρή διάμετρό τους.  Η σύνδεση των αγωγών με τους ακροδέκτες γίνεται, ανάλογα με το μοντέλο, είτε δια συμπίεσης είτε με κόλληση ενώ σε κάποια μοντέλα χρησιμοποιούνται τα φίλτρα Quantum Purifiers της ByBee.
Την στιγμή αυτή, ο κατάλογος προϊόντων τους περιλαμβάνει πέντε καλώδια ηχείων (Prime -αυτό που συμμετείχε στο Swedish Statement Project, Origo, No.1, No.2 και No.3), τέσσερα καλώδια τροφοδοσίας (Prime, Origo, Super Power και Power) καθώς και δύο καλώδια για μεταφορά ψηφιακών σημάτων (BNC και XLR).
ΙΝFO: Ultra Audio, τηλ.: 6945-468.789, web: http://www.ultraaudiogroup.eu/, http://www.jormadesign.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr