Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/12/2008


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ REFERENCE ΑΠΟ ΤΗΝ JAMO...

SITE MAP


Jamo R 907: Ένα μικρότερο R 909
09/12/2008
Το σχέδιο του R 909 υπέγραφε ο Henrik Mortensen και βασιζόταν σε μια μπάφλα 43 χιλιοστών η οποία υποστήριζε δύο γούφερ 15 ιντσών με κώνο από χαρτί, μιντ Seas Excel και το τουίτερ Revelator της Scanspeak. To ηχείο, αν και χωρίς καμπίνα, δεν ήταν καθόλου μικρό και, όπως θα περίμενε κανείς, ούτε φθηνό, στοιχίζοντας πάνω από 10.000 ευρώ όταν παρουσιάστηκε κέρδισε όμως τις εντυπώσεις, πήρε καλές κριτικές, ένα βραβείο Golden Ear το 2007 και έβαλε την Jamo και πάλι στον χάρτη των σοβαρών κατασκευαστών.
Το 2008 η εταιρία παρουσίασε μια μικρότερη και φθηνότερη εκδοχή του R 909, με κωδικό R 907. Από τις φωτογραφίες κρίνοντας, είναι σαφές ότι και αυτό το μοντέλο βασίζεται στο αρχικό σχέδιο του Mortensen, χρησιμοποιώντας την ίδια μπάφλα των 43 χιλιοστών, κατασκευασμένη από πολλά φύλλα ξύλου, φινιρισμένα από μια λάκα επτά στρώσεων στην γνωστή κορυφαία παράδοση της εταιρίας η οποία τιμά -φυσικά- την Σκανδιναβική καταγωγή της. Εκεί που έχουν γίνει “μειώσεις” (κόστους και μεγέθους) είναι στις μονάδες. Το ηχείο παραμένει τριών δρόμων/τεσσάρων μεγαφώνων αλλά τα γούφερ είναι τώρα 12 ιντσών, το μιντ 5.5 ιντσών και το τουίτερ έχει θόλο μίας ίντσας και χρησιμοποιεί την τεχνολογία DTT, όπως ονομάζει η Jamo την χρήση ξεχωριστού θαλάμου για την φόρτιση του θόλου. Το αποτέλεσμα είναι ένα μικρότερο ηχείο, με ύψος 119 εκατοστών (σε σύγκριση με τα 128 εκατοστά του R 909). Τα φίλτρα που οδηγούν τα μεγάφωνα είναι πρώτης και δεύτερης τάξης, υλοποιημένα με ποιοτικά υλικά (πυκνωτές ClarityCap και πηνία αέρα). Η βάση του ηχείου και η στήριξή του είναι παρόμοια με αυτά του μεγαλύτερου μοντέλου.
ΙΝFO: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, web: http://www.laiosav.gr/, http://www.jamo.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr