Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/02/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ HEGEL...

SITE MAP


Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Hegel
22/01/2009
Ο H100 είναι η τελευταία προσθήκη στην σειρά προϊόντων του γνωστού Νορβηγού κατασκευαστή, τόσο “τελευταία”, ώστε την CES 2009 οι άνθρωποι της εταιρία δεν είχαν να επιδείξουν ούτε το πρωτότυπο σε λειτουργία, αλλά μόνο τυπωμένες φωτογραφίες! Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου πρόκειται για τον αντικαταστάτη του H1, όντας μια συσκευή ελαφρώς πιο ισχυρή, αφού αποδίδει 120W/8Ω και 220W/4Ω ανά κανάλι και με διαφοροποιημένα κυκλώματα, αφού τώρα τα ενεργά εξαρτήματα στο στάδιο του προενισχυτή είναι FETs (J-FETs και MOS-FETs). Κατά την Hegel, η επιλογή αυτή αλλάζει τα χαρακτηριστικά παραμόρφωσης του ενισχυτή προς το καλύτερο, αφού είναι γνωστό ότι το φάσμα της παραμόρφωσης αυτών των εξαρτημάτων είναι, γενικά, διαφορετικό από αυτό των διπολικών ημιαγωγών.
Ίσως, πάντως, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του H100 είναι η είσοδος USB που προσφέρει στον χρήστη. Όσοι αποκτήσουν τον ενισχυτή της Hegel θα μπορούν να συνδέσουν απ' ευθείας τον υπολογιστή τους σε αυτόν, δίνοντας στην εικονική τους δισκοθήκη πρόσβαση στον έξω κόσμο. Οι Νορβηγοί είναι εξαιρετικά λακωνικοί γύρω από το ψηφιακό τμήμα του H100 (τόσο λακωνικοί που δεν γνωρίζουμε ούτε τα βασικά χαρακτηριστικά του!) αλλά -κρίνοντας από τις ψηφιακές τους πηγές- είναι απίθανο να έχουν κάνει “λάθος” σε αυτό το κομμάτι, καθώς έχουν τις απαραίτητες τεχνολογίες (όπως το SyncroDAC και το MasterClock) διαθέσιμες και έτοιμες προς χρήσιν.
Πέρα από την θύρα USB, ο χρήστης του H100 θα έχει στη διάθεσή του πέντε εισόδους από τις οποίες η μία balanced, δύο εξόδους εγγραφής, μία έξοδο προενισχυτή καθώς επίσης και μια είσοδο του τελικού ενισχυτή, ώστε να ενσωματώνεται αυτός σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Η αισθητική της συσκευής είναι η γνωστή, λιτή, της Hegel, αλλά σε αντίθεση με τον H1, ο H100 έχει display, όπως ο μεγαλύτερος H200. Ο ενισχυτής θα συνοδεύεται από το τηλεχειριστήριο της εταιρίας που επιτρέπει τον έλεγχο της στάθμης και την επιλογή των εισόδων.
ΙΝFO: Stepcom, τηλ.: 210-960.5365, web: http://www.hegel.com, http://www.stepcom.gr
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr