Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/06/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ HEED AUDIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

SITE MAP


Τα προϊόντα της Heed Audio στην Ελληνική αγορά
06/05/2009
O σχεδιαστής της Heed Audio ονομάζεται Zsolt Huszti και ξεκίνησε την καριέρα του με ένα ηχείο το StandART το 1991. Την εποχή εκείνη ο Huszti ξεκίνησε μια συνεργασία με την εταιρία Ion του Richard Hay, συναρμολογώντας στην Ουγγαρία τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Obelisk, μια σχεδίαση α λα Cyrus η οποία τότε είχε μεγάλη επιτυχία. Η Ion δεν πήγε και πολύ καλά και όταν αναγκάστηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές της ο Huszti αποφάσισε να συνεχίσει την παραγωγή του Obelisk με την ονομασία Obelisk Pro. Η εταιρία πήρε το όνομα που έχει σήμερα και η ζωή... συνεχίστηκε. Το 2000 η άγνωστη μέχρι τότε Heed έκανε ένα ενδιαφέρον χιτ: Κατάφερε να μπει στην Γερμανική αγορά με το Orbit PSU, ένα εξωτερικό τροφοδοτικό για Rega Planar και, κατά τα φαινόμενα, η επιτυχία αυτή της επέτρεψε να εξελιχθεί σε έναν ενδιαφέροντα κατασκευαστή του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι λογικές τιμές.
Σήμερα, η σειρά προϊόντων της Heed Audio περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του ιστορικού πλέον Obelisk, την Si, η οποία συνοδεύεται από προαιρετικό εξωτερικό τροφοδοτικό καθώς και δύο αρθρώματα, ένα για προενίσχυση phono και ένα DAC, καθώς και από μια ποικιλία άλλων συσκευών στις οποίες περιλαμβάνονται η τελευταία έκδοση του Orbit (το οποίο απευθύνεται πλέον σε όλα τα πλατό με σύγχρονους κινητήρες), ενισχυτής ακουστικών Canamp, οι προενισχυτές phono Questar και Quasar, ο DAC Dactilus, ο τηλεχειριζόμενος προενισχυτής Luna καθώς και οι τελικοί ενισχυτές Obelisk PAS για την αναβάθμιση του Obelisk και Canopus (μονομπλόκ). Οι τιμές των προϊόντων φαίνονται ιδιαίτερα λογικές με τον Obelisk Si να στοιχίζει 1250 ευρώ στην απλή έκδοση και 1980 ευρώ σε αυτήν με το εξωτερικό τροφοδοτικό, το Orbit 345 ευρώ, το μεγάλο phono (Quasar Q-psu) 1100 ευρώ και ο κάθε μονομπλόκ Canopus 430 ευρώ. Ο νέος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα (Audio Μασσέλου) ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι για όλο το 2009 η τιμή του Obelisk Si θα διατηρηθεί στο επίπεδο των 1000 ευρώ (και 1580 ευρώ για την έκδοση με το τροφοδοτικό).
ΙΝFO: Αudio Mασσέλου, τηλ.: 210-322.1903, web: http://www.heedaudio.hu/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr